Podivne chovani LCD HYUNDAI B70A + mozna reklamace?
Zdravim. Minuly tyden jsem si koupil pres eshop pocitac + LCD monitor HYUNDAI B70A. Pocitac jsem postavil, zapojil a ejhle. To za na LCD jsou primo uprostred 2 trvale zapnute zelene body primo pod sebou jsem musel vzhledem k toleranci sezrat. Ale ze mi monitor blika pri prechodu z jineho do nativniho rozliseni(kde pomuze jen restart) uz me maximalne dozira. A to vubec nemluvim o nerovnomernem podsviceni. Monitor jsem kupoval po predchozi dobre zkusenosti s timto typem, je to muj 4ty koupeny a s vyjimkou vadnych bodu jsem tyto problemy nemel. Ptam se tedy, mam narok na reklamaci? Nebo mohu vyuzit 14ti denni moznost vraceni zbozi, ktere je koupene pres eshop? Podotykam, ze je vse na jedne fakture. Poradte pls
Re: Podivne chovani LCD HYUNDAI B70A + mozna reklamace?
Ups, spatne jsem se podival, prosim o presun do sekce Reklamace a §
Ten monitor urcite reklamuj, ked 3 rovnake to nerobili. Tiez sa mi zda, ze aj 2 svietiace pixely pri sebe v strede by mohli byt na reklamaciu.
anebo vrat ve 14denni lhute
Alebo tak - podla toho, ci ten monitor chces alebo nie.
reklamovatelna vada to bude urcite, nicmene je jednodussi od smlouvy odstoupit ve 14denni lhute.
tady je ale maly hacek: od smlouvy se totiz neda odstoupit castecne, takze jestli jsi to kupoval jako cely pocitac sakumprask jako jeden produkt, pak budes muset odstoupit od smlouvy na tento pocitac jako celek.
jestli jsi kupoval jednotlive komponenty zvlast, tak bych rekl, ze je to pruchodne i pres toto odstoupeni od smlouvy
Pocitac je koupeny jako komponenty, takze to zkusim jako jednotlivou polozku. Pokud to neprojde, budu reklamovat chyby. Monitor bych klidne vymenil kus za kus, pokud vrati penize, stejne si koupim uplne stejny...Ale zase radsi pres eshop kvuli moznosti otestovat, jestli dobre funguje nebo ne. Jak to dopadne, dam vedet
No tak já mam danej monitor a mam 1 trvale svítící bod (svítí červeně ve všech barvách, kromě bílé), 1 vadný subpixel a asi 1 až 2 se sníženým jasem a reklamaci mi neuznali, prej myslim 3 vadný body (jestli se nepletu). A na tu lhůtu sem si ani nevzpomněl, kurňa :confused:...
No tiez je rozdiel, ako su tie body rozmiestnene - ci v strede, na krajoch, ci su vsetky na 1 mieste...
Uz se to tu mockrat resilo, ze vyrobek musi byt bezvadny, ale kvuli pristupu v CR zvol jistotu => odstup od smlouvy. IMO staci bohate, pokud je na fakture monitor uveden samostatne s cenou. Komplet bys to musel vratit jen v pripade, ze by tam byly vypsany komponenty, ale cena za komplet.
=> posli jim email, ze odstupujes od smlouvy dle §xy (najdes tu v sekci) a ze zasilas zpet monitor. Oni by ti meli neprodlene (dejme tomu 5 dnu) vratit $ + zaslat dobropis na tu castku (staci emailem, postou by si to mohli nauctovat).
Novy bych radsi koupil jinde, mohlo by se ti stat, ze ti obratem poslou ten samy.
Takze reakce takova, ze monitor by sice nevyreklamovali, pze vadne body jsou v toleranci, ale penize vratili na ruku diky 14denni zaruce koupeni pres eshop. Takze zkusenost jasna, pokud nechteji nechat vyzkouset monitor, koupit pres eshop a zkusit doma, eventuelne vratit. Bohuzel stejny monitor si nekoupim, pze neni, ale koupim benq FP71G+.
Ovsem pokud kupujes na miste, je jejich povinosti zbozi predvest, v opacnem pripade COI a bude to pekna pokuticka.