jde nejak v databazi pracovat s exifem? potreboval bych nejak informace z exifu ulozit do db. diky
Printable View
jde nejak v databazi pracovat s exifem? potreboval bych nejak informace z exifu ulozit do db. diky
Jak cteni dat z exifu souvisi s databazi? Vzdyt prece jedna vec je precteni exifu a druha vec je ulozeni nejakeho stringu (treba precteneho exifu) do databaze. Databazove systemy neumi pracovat s exif daty...
Já myslel, že je to jenom zmateně napsaný ... To s tou databází je samozřejmý, jak říká ripper...
Přijde mi to jako nošení dříví do lesa. K čemu ti bude zapisovat data o obrázcích do databáze?
Aby nemusel přistupovat ke každému obrázku na disk Xkrát když to může udělat jednou a pak jednoduše a rychle číst z databáze?
A jak velkej je v tom časovej rodzíl? Víc zabraného mista, víc kódu. Můj názor je takový, že je to zbytečné.Citace:
Původně odeslal Kaltas
No nevím, podle mně to bude na vytíženém serveru dost podstatný rozdíl.
S vytížeností severu bych to nějak nespojoval. Stejně je to většinou tak že diskova pole jsou na stejném stroji jak databázovej engine.
Otázkou teďka je jestli chce ty údaje o obrázcích z fotek dále nějak používat.
Tzn.: jestli mají nějakou další funkci třeba vyhledávací/sortovací. Pokud ano tak je to samozřejmě výhodné uložit do db. Pokud mají funkci jen zobrazovací tak je to zbytečné. Howk
Stojím si za tím, že i kdyby data měla být jenom pro zobrazování a měla by být zobrazovaná často, je lepší mít je v databázi.
Presne tak - ked uz su aspon nazvy obrazkov v databaze, tak pri SELECTe je prakticky nulovy rozdiel medzi tym, ci tam budu aj dalsie veci z EXIFu alebo nie. Na rozdiel od citania EXIFu pri kazdom zobrazeni, kde sa musi kvoli tomu zbytocne otvarat subor a pouzivat nejaka kniznica. Tiez sa da predpokladat, ze udaje z EXIFu sa nejako spracovavaju - nevidim dovod, preco to robit stale, ked to staci spravit raz.
Nevidim v cachovani do databaze zadny problem. Na vytizenem serveru se cachovani vzdycky pozna (pokud samozrejme nema vetsi overhead nez ziskani vysledku, coz ovsem rozhodne neni tento pripad). A vic kodu? Pokud nekdo necachuje zrovna poprve, jiste uz ma napsanou nejakou tridu. A pokud ne, PEAR je k dispozici.
Ale dobry je, ze tu bourlive diskutujete, zda cachovat ci nikoliv, a autor se zatim vubec nevyjadril, jestli to tak skutecne myslel :-D