Intel D2,6-3GHz+Asus P5P800-VM pro AGP
Zdravím.
Nyní mám AXP 2000+ na 2600+ a MSI K7N2.Pracuji poměrně dost s fotografiema a hromadné zpracování RAWu je poměrně velice náročná operace,kdy se PC "zastaví" pro ostatní věci jako net,MP3,grabování DVD,Skype a podobně.
Proto chci dvojjádro.AMD má velice drahej i základní model,takže bych přestoupil na Intel platformu.
Navýběr jsou dva CPU a to 2,6GHz Smithfield 2x1MB 533MHz a 3GHz Presler 2x2MB 800MHz.Cenový rozdíl je dva tisíce.Který by byl optimální,jestli je výkon 3GHz znát.Pak i z hlediska taktnutí.
Desku chci s AGP (novou grafiku kupovat nepotřebuju) a zamlouvá se mi Asus P5P800-VM díky ceně,AGP slotu,4xRAM,Dual DDR a čipsetu Intel i865G/ICH5 (věřím mu více než VIA,Sis,Ati...)
Co na to říkáte?Není moc peněz nazbyt,proto bych radši ten 2,6GHz CPU,ale zase abych nebyl na stejném výkonu jako teť.Ten 3GHZ má větší freq a cache což by se dle mne mělo razantněji projevit na výkonu.
Re: Intel D2,6-3GHz+Asus P5P800-VM pro AGP
Idealna volba je naozaj ten Pentium D805 a doska P5P800 v tvojom pripade, aby si nemusel kupovat DDR2 a PCIe VGA. Tu K7N2 aj s CPU predaj a kup toto, akurat nevieme aky mas zdroj, co by mohla byt brzda pri tom Dcku... Hlavne pri OC. Supnes ho na takych 3.5GHz s BOXom, alebo este dokupis Freezera za nakych 500Kc ci kolko stoji.
CPU: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35814
MB: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35890
pripadne ten cooler: http://www.czechcomputer.cz/product_...600542A4B.html
GL
Děkuji za reakci.Zdroj mám 400W,značku nevím.
Kupovat to budu asi v Losanu.Což je sice asi o dvě kilča na věc více,ale jsem tam zviklej,je to blízko,platim kartou a mají podporu kdyby náhodou.
O pořádném chladiči jsem přemýšlel.AC má dle mne velice dobré chladiče.Intel podle reakcí topí poslední dobou daleko více než AMD,takže chlazení bude potřeba.U AC se mi líbí to ticho a cena.
O desce nemohu najít nikde informace,takže ani nevim jestli má PCI/AGP Lock.Pak jestli tam pojede dvoujádro.Většinou píšou že je třeba čipset i945 a novější.Jazykem nevládnu tak si nikde moc nepočtu....
Citace:
Původně odeslal Xfantasy
Děkuji za reakci.Zdroj mám 400W,značku nevím.
Kupovat to budu asi v Losanu.Což je sice asi o dvě kilča na věc více,ale jsem tam zviklej,je to blízko,platim kartou a mají podporu kdyby náhodou.
O pořádném chladiči jsem přemýšlel.AC má dle mne velice dobré chladiče.Intel podle reakcí topí poslední dobou daleko více než AMD,takže chlazení bude potřeba.U AC se mi líbí to ticho a cena.
O desce nemohu najít nikde informace,takže ani nevim jestli má PCI/AGP Lock.Pak jestli tam pojede dvoujádro.Většinou píšou že je třeba čipset i945 a novější.Jazykem nevládnu tak si nikde moc nepočtu....
PCI/AGP lock to urcite ma a aj tam ten CPU urcite bezi, konec koncov par userov z fora na tom tak bezi... Mozno bude treba s normalny LGA procakom nahrat novy BIOS do dosky aby to slapalo... Lebo je mozne, ze tam bude stara verzia BIOSu a jednoducho ti to s tym DC procakom nenabehne... Ale ak tam bude spravny BIOS tak to urcite pojde... ;)
Podporu pro Pentium D maji pouze cipsety s podporou SMP - tj. i945 a vyse. Take nektere starsi cipsety toto podporuji (napr. 865), zde je vsak otazkou spise podpora BIOSu. Podivas-li se ale na stranky Asusu, u teto desky je podpora Pentia D deklarovana celkem vyrazne ;)
Btw: Muj 945 Epox se starym BIOSem detekoval "Pentium 5 2.66GHz (2 CPUs)" ale vsechno jelo.
Pokud nedostanes opravdu dobrej kousek, dostanes se tak kolem 170MHz FSB - tj . kolem 3.4GHz (defaultne je 4x133) pri rozumnem napeti = tise uchladitelnej freezerem. Pri takto nizkem zvyseni FSB by te PCI/AGP lock ani zajimat nemusel, vyhoda 805tky je vysokej nasobic (20x).
400W "znacka neznama" zadnej zazrak neni, preci jenom to CPU ma kolem 100W. Zkus zjistit znacku a udavany proud pro +12V vetev.
Zdroj je Simbasi a proud na +12V je psanej 10A.
Vezmu ten D805.Dva táci za 10% výkonu je asi moc.Uvidim jak to bude zdroj zvládat,kdyžtak našetřim i na něj...
Popravdě jsem takovej zájem poradit nečekal.Asi rok jsem se o HW zas tak detailně nezajímal a navíc jsem měl AMD platformu.Takže díky pánové :-)
Citace:
Původně odeslal Xfantasy
Zdroj je Simbasi a proud na +12V je psanej 10A. Uvidim jak to bude zdroj zvládat ....
Tak to asi nevyjde :-o
A co ASUS PS A-45GA http://www.asus.com/products4.aspx?l...56&modelmenu=1
Jedna větev 12V má 14A 168W a druhá 15A 180W
takyto zdroj by ti stacil, ale nemam s nim ziadne skusenosti takze to dalej nemozem hodnotit :)
btw, tvoja upgrade idea ma iste medzery, tie ramky co mas su nahowno ak to nie su ddr400 a tvoja grafika ma mizivy vykon, takze by mozno stalo za uvahu trosku preformulovat tento krok.
ked si totiz kupis agp+ddr dosku tak sa zase "zaseknes" :) mozno by stalo za uvahu pockat par tyzdnov na nastup 965tkovych dosiek a kupit si jej variantu "G965" s integrovanou grafikou, ktora nebude v podstate ani vyrazne horsia od tej co mas a ostane ti otvorena cesta k upgrade hocijakym smerom ;).
Hry už nehraju.Naposledy jsem si zahrál asi před rokem,takže VGA měnit nepotřebuju.
Ramky mám 512/400MHz a 2x256/333MHz.Nad novejma jsem přemejšlel,ale chvilku to vydržim (přežiju) už kvůli tomu že mi tam vlezl ten zdroj.
Peněz nemám na zbyt,žena je na mateřský a nemohu si dovolit "okrást" rozpočet.... :-)