Problem s athlon 3700+ teplota cez 65°C
Pred ani ne týždňom som si kupil athlon 3700+ Box spolu s MSI Neo 2-FX.
Teplota pri zaťaži je až na 68°C , v klude sa pohybuje okolo 49-51°C.
Chladič sedi dobre bios mam 1.B a teplotu mi to ukazuje rovnaku v biose, v speedfane aj corecentry.
Čo sa s tým dá robyť?
Re: Problem s athlon 3700+ teplota cez 65°C
vyskusaj coretemp, ten ti ukaze co? ak tiez taku vysoku teplotu tak mas a) zle nasadeni chladic b) hrozne vysoku voltaz c) nechutne blbo a krivo nasadeny IHS
Ak ti ukazuje menej (nejake normalnejsie cisla, btw aku mas TDP?) tak ti to napicu mera doska :)
by som sa necudoval keby zle merala doska...msi je tym znama :-D
skus iny bios
Teplota aj v core temp okolo 50°C v klude. TDP je na 44,1 WAtt a napetie 1,35v.
takze mas asi zle nasadeny chladic alebo skutocne krive jadro alebo cosi take ;)
A jak mas vetranou case? Zkus ji otevrit.
Faj včera som dal dole chladič a dal novu pastu a nasadil znovu.
Updatoval som aj bios ale ani jedna vec nezabrala stale najnižšia teplota okolo 44°C pri akomkolvek zaťažení okamžite stúpa nad pedesiat.
Može byť vadný procesor?
jaky mas T-max? tady si stahni programek? http://www.thecoolest.zerobrains.com...A64MaxTemp.zip a ten ti to vypise.
1 Příloh-a(y)
hod sem screen .. take nieco ako mam ja /// myslim ten screen
1 Příloh-a(y)
no ale mas box chladic, tak sa moc necuduj...toci sa v zatazi na plne otacky? skus chytit rukou pasiv ci je horuci
Proved neco s proudenim vzduchu v bedne. Vzdyt upeces disky, 48 a 51 nejsou zrovna moc dobre teploty pro dlouhy zivot HDD ... A samozrejme, kdyz mas v bedne horky vzduch, ani sebelepsi chladic nemuze HORKYM vzduchem chladit ...
Otevri bocnici a zkus smerem k CPU foukat nejakym ventilatorem. A poreferuj.
Jako jestli mas v case 43C, tak se nediv, ze ti CPU bezi kolem 44-47C i bez zateze :) Zvlast se stock chladicem mi to v tomto pripade prijde naprosto v poradku. (Tim v poradku samo nemyslim teplotu v case :rolleyes: )
Citace:
Původně odeslal Haste
Jako jestli mas v case 43C, tak se nediv, ze ti CPU bezi kolem 44-47C i bez zateze :) Zvlast se stock chladicem mi to v tomto pripade prijde naprosto v poradku. (Tim v poradku samo nemyslim teplotu v case :rolleyes: )
Hm no ale ked je vonku 38 stupnov :O ... :( Tych 43 neni AZ tak moc... Aj ja som mal dnes disk nechladeny, mam ho len polozeny na CDROMKe, len tak zo zvedavosti som pozrel speedfan a hlasil takmer 70 stupnov... Hned som nan radsej dal AC9... Imho ked je vonku teplota 38, tych 43 v CASE neni ani tak moc = disk, grafika, cpu, vsetko pece a ohrieva okolity vzduch. Esteze to nemam v bedni :D
Citace:
Původně odeslal misokgb
Hm no ale ked je vonku 38 stupnov :O ... :( Tych 43 neni AZ tak moc... Aj ja som mal dnes disk nechladeny, mam ho len polozeny na CDROMKe, len tak zo zvedavosti som pozrel speedfan a hlasil takmer 70 stupnov... Hned som nan radsej dal AC9... Imho ked je vonku teplota 38, tych 43 v CASE neni ani tak moc = disk, grafika, cpu, vsetko pece a ohrieva okolity vzduch. Esteze to nemam v bedni :D
Njn.. sak ja taky nerikam, ze to ma mejak spatne chlazene :) Tu mam taky v pokoji 31C a v case 36C a to mam vodu :)
No rozhodne Ti doporucuju v tehle extremnich vedrech nechat aspon otevreny case (i za cenu toho ze tam budes mit vic prachu),protoze ty teploty jaky mas jsou uz fakt dost kruty.A hlavne ten HDD na tech 51°C.Takhle Ti moc dlouho nevydrzi...
Jinak koukni se ke me do podpisu na to jakej mam case.Je to klasa ve chlazeni,ale i v tehletech extremnich podminkach to ma co delat aby sestava byla celkem jeste prijatelne chlazena.CPU se mi drzi bez zateze do 35°C a HDD do 41°C (pres zimu mam tak 25°C na CPU a na HDD max tak 34°C).
Takze zakladem je opravdu kvalitni chlazeni - spise lepe chlazeny vnitrni prostor casu.