HIS X1600Pro AGP a čidlo teploty
Protože mi odešla grafárna a HIS X1600PRO 256MB AGP jsou naprosto nedostupné, koupil jsem HIS X1600PRO 512MB AGP. To je ta karta s perfektním chlazením a cena byla jenom o pár stokorun vyšší. Nejdříve mne překvapilo, že nejsou chlazeny paměti, což u této firmy u mého Radeonu X800Pro nebyl problém.
Nyní Tray Tools a podobné programy hlásí, že karta v regulaci otáček větráčku není podporovaná. Pak jsem si všiml, že se ani neukazuje v žádném programu výška teploty.
Takže asi to HIS vypnuli, nebo tam ani příslušný čip není. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Protože jsem kupoval přes síť, mohu to vrátit. Ale má to cenu, když zatím není jiná varianta dostupná? Jenže bez měření teploty přetaktování asi půjde do háje... Co byste navrhli za náhradu a přitom neměli obavy, že v compu máte letadlo? Díky.
Re: HIS X1600Pro AGP a čidlo teploty
RV530 nepřehřeješ, o to bych obavy neměl, ale skutečně tyhle karty nemají LM63 osazený (bohužel).
Citace:
Původně odeslal no-X
RV530 nepřehřeješ, o to bych obavy neměl, ale skutečně tyhle karty nemají LM63 osazený (bohužel).
Dobre je si overit fakty. Mam doma Sapphire X1600PRO 256MB AGP a ma teplotne cidlo. Akurat ze treba pouzit Ati Tray Tools posledny , ale i Everest posledny Ti povie ci mas cidlo a ci nie. Myslim ze to je na "vyrobcovi" HIS a nie na ATI.
Citace:
Původně odeslal no-X
Ach jo, je to tak. Ty obvody tam chybí a jsou tam místo nich prázdná místa. Tak jsem si nechal poslat vyjádření dovozce, co se stane, když se zasekne větráček. Až mi přijde mail, tak dám vědět.
Podle mne není problém s tím, jak otáčky větráčku řídit. To celkem snadno zvládnu. Jenom jde o to, zda by šlo třeba přes úpravu biosu spustit to měření teploty. Vždyť ta se měří přímo v čipu, takže by to teoreticky snad mohlo nějak jít. Nebo ne?
Citace:
Původně odeslal Lavic
Ach jo, je to tak. Ty obvody tam chybí a jsou tam místo nich prázdná místa. Tak jsem si nechal poslat vyjádření dovozce, co se stane, když se zasekne větráček. Až mi přijde mail, tak dám vědět.
Podle mne není problém s tím, jak otáčky větráčku řídit. To celkem snadno zvládnu. Jenom jde o to, zda by šlo třeba přes úpravu biosu spustit to měření teploty. Vždyť ta se měří přímo v čipu, takže by to teoreticky snad mohlo nějak jít. Nebo ne?
http://www.ixbt.com/video2/images/re...scan-front.jpg
http://www.ixbt.com/video2/images/ag...scan-front.jpg
Minimalne na tej prvej je vidiet to cidlo. Tak nevim , kde je chyba ze ano ;)
Skus instalnut AITTool 0.25 Beta14 a uvidis sam.
Citace:
Původně odeslal AjsTi
Dobre je si overit fakty. Mam doma Sapphire X1600PRO 256MB AGP a ma teplotne cidlo. Akurat ze treba pouzit Ati Tray Tools posledny , ale i Everest posledny Ti povie ci mas cidlo a ci nie. Myslim ze to je na "vyrobcovi" HIS a nie na ATI.
Ano, ale tady se bavíme o HIS X1600PRO AGP.
Ani jedna z vyobrazených karet není HIS X1600PRO AGP. Posuzovat HIS X1600PRO AGP podle obrázků jiných karet (X1600XT PEG, X1600PRO Sapphire atp.) jaksi postrádá smysl. A zvlášť když na absenci LM63 u zmíněné karty poukazovalo již více uživatelů.
Citace:
Původně odeslal no-X
Ano, ale tady se bavíme o HIS X1600PRO AGP.
Ani jedna z vyobrazených karet není HIS X1600PRO AGP. Posuzovat HIS X1600PRO AGP podle obrázků jiných karet (X1600XT PEG, X1600PRO Sapphire atp.) jaksi postrádá smysl. A zvlášť když na absenci LM63 u zmíněné karty poukazovalo již více uživatelů.
Fijam narazal som na tvu spravu.
Citace:
Původně odeslal no-X
Ale pripustam , ze som sa kus mylil a to jest ze HIS tam to cidlo nema.
Hold sorry