S jakým BIOSem máte nejlepší zkušenosti při oc ? Na kolik FSB jste se dostali :?:
Printable View
S jakým BIOSem máte nejlepší zkušenosti při oc ? Na kolik FSB jste se dostali :?:
ja bych typoval ze nejlepsi je ten posledni ;-) neni to jak u detonatru, ze ten posledni je treba horsi nez predchozi.
Myslim ze ted vysla nova verze 1002.03 ale otazka esli je to jen pro deluxe a nebo se to da pouzit i pro basic, ale o tom bude urcite zminka na oficialnim webu.
No tak ja sem stah 1003 na basic, tak to tam hodim a dam vedet. No ale s ovladacema by to mohlo bejt podobny jak u detonatoru je to preci jen nVidia.
ovlacema urcite, to je neco jak ma via all in one, tema se taky trosku zvisuje vykon. ale stejne hlavni roli hraji detonaroty
Kde si vzal BIOS 1003?Citace:
Původně odeslal pulec7
Prosim vas dajte link na bios 1002.03 a 1003 pre DeLuxe
Na oficialu!!!Citace:
Původně odeslal Eagle
Dej konkrétní link. Takový BIOS tam totiž nevidím a to mám verzi, která se objevila dnes! Její číslo je 1002A - http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtID=17133.Citace:
Původně odeslal pulec7
Hej vcera jsem stahl ten update Biosu 1002A pro levnejsi desku .. a jinak na officialu neni zadna zminka takze to vazne nechapu .. kde jsi vzal 1003
Jo ted jsem navstivil stranku ASUSu prolezl jsem krizek krazem a nasel jsem ze pro obe desky s Nforce2 chipsetem je bios stejne oznaceny a to 1002a at je to Basic ci DELUXE jinak bych si skoro troufl tvrdit ze ta i ta deska maji Bios vic nez stejny a Chipset urcite je stejny.. a funkce take jen tam chyby nektere veci coz je jen detail .. :-) ale jinak jsou stejne.... myslim si .. takze by rozdilne biosy byt nemely.. Takze kdyz vijde na jednu desku bios bude na druhou hnedka take. pac jde vzdy o stejne zmeny.. k lepsimu snad.. Mno spis mi nekdo reknete vcem jsou patrne zmeny.. a jak vlastne funguje ten Q Fan ci jak se to jmenuje.. :-)
Tyjo tak sem se asi prekouk fakt sorry, myslim ze to bylo pro Deluxe nebo tak. Ostatne ten Bios 1002A resi ochranu C.O.P a upravuje konfiguraci teplotniho cidla na spravnou hodnotu. Jo jinak Eagle nevis proc mi nechce fachat procik na 166 FSB pametma to neni urcite.
Pulec7
Vis cim to asi je ze ti to nejde pretaktovat je to tim ze mas stary procesor s jadrem palomino a ten nejde tak dobre pretaktovat jak ty nove treba 1700+ je snovym jadrem :-) Proste smula.. asi[/quote][/i]
Mno tak abych se take pochlubil
AMD 1700+ JIUHB 11x176=1936 coz je asi 2300+ :-) Pameti Kingmax DDR 400 CL 2.5 Deska Asus A7N8X
Asi takto ano mate pravdu zadny bios 1003 neni, tudiz se omlouvam za spatne tvrzeni. Nicmene jsem tez stahnul novy bios 1002a a nemohu si stezovat, nyni mi procesor chod na 185 FSB a teplota se upravila na spravnou teplotu. Se starym biosem pry byl jeden skustecny stupen hodnocen jako 1.3 stupne, myval jsem pres sedestastupnu nyni mam do 50.
AD Q-fun) nevim to jiste jen se domnivam ze by to melo byt neco jako spomaleni otacek, osobne jsem to netestoval mam Tt Volcano 7+ a tam ma napajeni zvlast, ale logicky vzato to zrejme budu upravovat napeti na fan konektoru tak ze se tudiz snizuji otacky. Nejsem sim ale jist.
Q-fan som vyskusal, uz funguje. Ked chcete pouzit, potom treba zapojit ventilator chladica CPU do konektora PowerFan.
BIOS upraveny uzivatelem Demoulous. Pro info is prectete FAQ.
http://www.nforcershq.com/forum/viewtopic.php?t=7909
+male zamysleni:
http://www.nforcershq.com/forum/viewtopic.php?t=8282
Taky myslím,že nejlepší bude ten poslední,Q-Fan jsem už taky rozchodil,jen se musí přepojit konektor CPU(v Biosu je napsáno kam),teplota CPU stoupla ze 40 na 44 stupňů,čipset je pořád na 32 stupních,ale hluk ventilátorů klesl o více než polovinu ;D .Taky jsem tu někde četl,že při FSB kolem 200Mhz deska topí a je někdy nestabilní,ale já jsem ani jedno,ani druhé nezaznamenal,systém mi nespadl ani jednou,a to ho vůbec nešetřim a teplota... ;D ;D .