canonscan 3200f - nejde scanovat
před nedávnem jsem přehodil tenhle scanner (canonscan 3200f) z jednoho pc kde byly win2k k druhému (winxp, (v podpise...zelva)), zde se normálně rozpoznal, nainstalovaly se drivery, ve správci zařízení je vidět ok, ale nejde scanovat. vždycky místo toho vyskočí hláška
Kód:
could not open twain source, make sure there is a valid source for your scanner in the twain directory found in the Windows
a nic se nestane. přitom na druhém pc šel normálně. zkoušel jsem reinstall driverů, vypnutí-zapnutí scaneru ale nic to nemění...
neví někdo co s tím?
jo a kdyby někdo věděl jak ho rozjet pod linuxem, byl bych rád (šoupnul bych ho zpět tam kde jel)
Re: canonscan 3200f - nejde scanovat
Pozri do adresara TWAIN vo Windows, ci tam je ten software od scanneru nainstalovany.
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Pozri do adresara TWAIN vo Windows, ci tam je ten software od scanneru nainstalovany.
mno, v adresáři wINDOWS\TWAIN není nic, v adresáři WINDOWS\TWAIN_32 je spousta adresářů:
Kód:
CNQ3200
Sample
fjscan
logiscan
miitwain
snpp106
většina je prázdných až na Sample a CNQ... tam jsou nějaké věci, což vypadá, že to je od toho scaneru,
a pak ještě přímo na C: je adresář CanonScan, kde je přesně to stejný jako v adr. CNQ...
:-/
Na CD, které jsem měl u LiDE25, byl tento problém s TWAIN ovladači ve WXP i s návodem v nějakém readme rozebrán. Bohužel jsem o zmiňované CD přišel a druhé mám zamčené ve skříni v Plzni (do ní se dostanu až v září), nicméně tohle je vodítko k řešení.
mno, tak ten problém jsem tenkrát vyřešil, že sem prostě scanner zapojil zase někam jinam :) ale teď je tu opět ten samý problém...rozdíl je v tom, že teď vím, proč ten scanner nejde.
Na cd píšou, že funguje pouze s USB1.1. Což už sem si ověřil, že tomu tak je...záhadou mi ale je, proč tedy scanner ohlásí sám sebe jako usb2 zařízení...
Povedlo se mi zkompilovat i backend pro sane, jenže ten má stejný problém, jako wokení driver (a přímo to píšou v readme, a oprava bude kdoví kdy)
takže, co potřebuju...neví někdo, jak vnutit jednomu konkrétnímu usb portu režim 1.1? spomalovat celý řadič se mi moc neche...
Mozes spravit rmmod ehci_hcd - ale potom pojde vsetko ako USB 1.1.