Zdravim,
pameti leti nahoru, tak by me zajimalo, jestli nektery desky na VIA chipsetech podporuji i SDRAMy.
Printable View
Zdravim,
pameti leti nahoru, tak by me zajimalo, jestli nektery desky na VIA chipsetech podporuji i SDRAMy.
Nekdo se tady zminoval o tom, ze snad nektere noname to umi, ale zadna solidni znacka...Citace:
Původně odeslal Shadow
Ano
MB ECS ECS K7VMML pre AMD
MB ECS P6S5AT pre Intel
- ale fakt ziadna seriozna znacka
Nebo taky JetWay V266B.
Nejlepší deska pro SDRAM co znám a ještě se prodává je ECS K7S5A
A jak to poznam, kdyz tam je podporuje DDR SDRAM 2700, tak to teda asi znamena pouze DDR ze(epox 8k3?).
Epoxy 8K3 umi pouze DDR.Citace:
Původně odeslal Shadow
Takovou desku novou urcite nesezenes. Jedine z nakyho vyprodeje nebo bazaru. A doufam, ze ti je jasny, ze ty pameti nefungujou dohromady - bud SDR nebo DDR.
tohle je fakt super deska a jeji potomek se da sehnat na www.czechcomputer.czCitace:
Původně odeslal tombianski
kamos ji ma a je sni spokojen.
Takze spolehlivot je asi jeji jmeno ;D 8) :D 8-)
Diky vsem, jsem si to myslel, ale chtel jsem mit jistotu.
No moment, ale to o cem tu vsici mluvej neni VIA chipset(a ty si psal ze myslis na via chipsetech), ale SIS
K7VMML je deska s VIA chipsetem KM266...Citace:
Původně odeslal valerius
Mas pravdu, ty ECS jsou asi SISka, ale rada je rada a muze pomoci i kdyz je lehce mimo tema.Citace:
Původně odeslal valerius
Nová v Softcomu za dva tisíce. ECS K7S5A. Perfektní deska, dá se na ní i taktovat, prostě za málo peněz hodně muziky. Ale nic pro hard ocery :)Citace:
Původně odeslal Jezevec
Já na ní měl Durona 750 @ 1150 s Vcore modem :)
Mam takovy pocit, ze to patrilo tomu EpoxuCitace:
Původně odeslal Marty
VIA sice SDRAM chipsety má(KM266,KT133A) ale proti nim je ten sis 735 určitě lepší.
Já mam právě takovej dojem že na sdramech ten sis735 až tak moc dobrej nejni
No, neni nic extra, ale o neco lepsi nez starsi chipsety ... tady to testli:
http://www.zive.cz/H/PCtuning/AR.asp...35%2A%22&EXPA=
tam uz toho testli :lol:Citace:
Původně odeslal HAVTOM
ja se priklanim k SiS 735 a to pro K7S5A za ten peniz nadhera :wink:
K7SPA(L) SIS 735Citace:
Původně odeslal zap
Zatím je dodávám na všechny upgrady široko daleko, zvláště pro lidi, co nemají na drahej a ne zrovna opodstatněnej přechod na DDR .... zatím žádný vážný potíže, jen občas nefunguje na poprvé Floppy, ale odpojení od zdroje a komponent na delší dobu a reset CMOS to zatím vždy vyřešil. Jistě uznáte, že když má doma někdo třeba 512SDRAM, tak je přechod na DDR úplná kravina .... raději připlatit na slušný XPčko a výkon je hnedle vyšší než s DDR a slabším procákem ... TAHLE DESKA TU JEŠTĚ NĚJAKOU DOBU URČITĚ BUDE !!!
Tak to je opravdu jen dojem, já měl na K7S5A s SDRAM SamsungC PC133 přibližně 1200MB/s púropustnost v sádře, a to je docela dobrý. Nebo ne? U SDRAM systémů jsem zatím snad ani víc neviděl ;DCitace:
Původně odeslal MV
OK, tak to jo to je dobrý :oCitace:
Původně odeslal Marty
Já jen že jsem si chtěl asi před rokem tuhle desku taky koupit, no a pročítal jsem recenze, a psali že na sdramy to moc dobrý není, že je lepší tam šoupnout rovnou ddr :)
To Marty:
Ale v jaky Sandre?? Je v tom sakra rozdil!!!
Nekdo zminoval Jetway V266B - taky nevypada spatne - klasicka full atx deska s Via KT266A - ma 2xSDRAM, 2XDDR, problemy s ni zatim nebyly (s K7S5A nechtely chodit modemy s nekterym chipsetem - jen uz nevim ktery), ale na taktovani to neni.
Jako levná alternativa je ECS K7S5A, docela dobrá. Zvlášt ted v dobe vysokejch cen DDR. Taky jsme na ni uz par desitek pocitacu prodali a reklamace se zatim pohybuji kolem 10%, coz je tak asi na hrane. Podiobne je na tom ECS K7VTA3B, tady uz jsou, ale reklamce kolem 20%, coz je sakra hodne. Nicmene pokud na ni nepojedes nejakou kritickou aplikaci, tak do ni klidne bez.