Propojení PC2PC seriovým kabelem - neběží
Čus, mam následující problém:
Potřebuji občas dostat ze stolního PC(Hostitel) do notebooku(Host) pár souborů. Jako nejlevnější řešení se ukázalo propojení přes com porty seriovým kabelem, kabel jsem měl totiž doma. Rychlost 115kb/s se sice hodně málo,ale na moje použití stačí.
Problém je v tom, že notebook se připojí ke stolnímu(datový tok v obou směrech),ale nejdou namapovat síťový jednotky, prostě nevím,jak dál
Stolní :WinXP
notebook:Win2000
Re: Propojení PC2PC seriovým kabelem - neběží
A co paralelni kabel, nemas? :)
To mu radite zbytocne - pretoze sa to pripoji, tak s kablom ziadny problem nie je. Problem je so zdielanim suborov, ktory by sa uplne rovnako prejavil aj s paralelnym kablom aj so sietovkou.
No ja uz si to moc nepamatuju, ale kdyz jsem pouzival paralelni kabel tak jsem si veci kopiroval myslim pres Windows Commandera a tam to snad o zadnym sdileni nebylo.
Fishxx: Mozna by pomohlo popsat jakym programem jsi to zprovoznil.
Tipuju prime propojeni kabelem ve windows - dalsi typ sitoveho pripojeni.
Over ze na tech virtualnich pripojenich po seriaku nemas zapnuty firewally atd., povoleny win sdileni a tak.
Citace:
Původně odeslal NightKing
Fishxx: Mozna by pomohlo popsat jakym programem jsi to zprovoznil.
Presne tak, napis pomoci ceho si ty 2 pocitace spojil (myslim software).
Sdilet jednotky ti pujdou v momente, kdy kazde PC bude mit svoji IP adresu a budou propojene jedno siti - na seriovem portu rozchodis SLIP, nikdy sem to ale nezkousel, nevim jestli toto podporuji primo windows nebo budes potrebovat nejakej jinej SW
EDIT: Ono prime propojeni kabelem sem nezkousel, ale kabel mam na pude .... >:}
Jinak nejjednodussi je pouzit obycejne posilani souboru pomoci Total Commanderu nebo jineho nastroje (i kdyz to uz je mozna snadnejsi to nahrat na disketu :) )
Sice to je rada naprd, ale nejlepsi by bylo, kdyby sis sehnal nejake bazarove sitovky (do PC tak za 50Kc, do notebooku imho za 100-200Kc neco sezenes)
No věc se má takto. Jak už tady někdo z vás uhodl, připojení je uskutečněné přes Winy. Klasicky přidat sítový adaptér, přímé připojení kabelem adt. Kabel je funkční a v pořádku,což dokazuje bezproblémové navázaní spojení obou PC, firewall jsem samozřejmě vypnul, povolený sdílení je též jasná věc. Podle mě nemůže běhat sdílení přes seriový kabel. Počítače se nemůžou navzájem vidět, proto se při instalaci napevno určuje hostitel a host. Data mohou jít jen jedním směrem. Ideální by asi byl jakýsi SW do winů pro přesun souborů, wincomander umí opravdu jen Par.corty.
A co zkusit preneseni souboru a nastaveni (built in XP)?
http://www.microsoft.com/windowsxp/u...ovember12.mspx
Ale ne, data muzou jit obema smerama, jen to musis dobre nastavit a to je problem. Pokud si jeste pamatuju, widle totiz umej dva rezimy. V jednom z nich muzes vylozene z jednoho kompu ovladat spojeni (= bud sosat nebo odesilat soubory) a druhej je jen slave a nemuzes na nem nic. Ale pak umej jeste emulovat beznou tcp/ip sit, oba konce maj proste svoji IP adresu a funguje vse jako na siti, jen pomalu.
Ale zkousel sem to snad jen jednou, nakonec se podarilo, ale vim ze s tim byl taky nakej problem, specialne kdyz nebyly na obou koncich stejny widle. Opravdu bude daleko efektivnejsi poridit si dve sitovky.
to NihgtKing: Přenesení nastavení není u win2000 možný, funkční je kombinace WinXP x Win98
Asi na síťovky nakonec dojde, ale já se nerad vzdávam :(
V com je problem s tym Totalcomanderom?
Ja som to skusal cez "Commander link" a funguje to bezproblemov, obojsmerne, cez LPT aj cez COM. Jeden PC je klient, druhy server (nastavis v menu Totalcom.) a no problem, bez akehokolvek dalsieho nastavovania.
Dokonca to funguje aj v DOSe, cez Norton Commandera (musis nabootovat z diskety), preniesol som tak instalacku Win na NTB, ktory mal vadnu CD-ROM-ku.
Len cez Nortona je to trochu zlozitejsie - musis sucasne stlacit Enter na "klientovi" aj "serveri", ale to je vsetko.