Mám nastaceno, vlastní písmo v IE, ale je moc velký, tak bych se chtěl zeptat, jak nějak v CSS nastavit jeho velikost. Nerad totiž používám velikost písma přímo v IE, některá stránky se pak zobrazujou divně.
Printable View
Mám nastaceno, vlastní písmo v IE, ale je moc velký, tak bych se chtěl zeptat, jak nějak v CSS nastavit jeho velikost. Nerad totiž používám velikost písma přímo v IE, některá stránky se pak zobrazujou divně.
Asi ti poradne nerozumim: jakej je rozdil mezi tim, kdyz si to zmenis pres css a primo pres IE? Vysledek je preci pokazdy stejny, ne? CSS umoznuje zmenit pismo 1) u konkretniho elementu - vsechny tabulky napriklad, nebo 2) u elemtu s typickym id, nebo 3) u elementu s typickou hodnotou atributu class. Jenze to 2 a 3 musis mit zadefinovano v HTML, takze menit stranky co jsou tak na webu takhle nemuzes.
Aha, no to je docela škoda ale. Já myslim prostě když nastavim, aby všude používal font Tahoma, tak je ale velká no, a mě to porstě přes CSS nejde nastavit velokost, přitom u odkazů to de, já potřebuju úplně všude na celkym dokumentu.Citace:
Původně odeslal KtK
Já vim že je to skoro to samý s tim nastavenim veliksoti přímo v IE, ale já bych to chtěl nějak udělat bez toho.
Třeba tady na OC foru můžu měnit velikost (CTRL+kolečko) a nemá to vliv :-o
Aha, uz te asi chapu. Nevahej, tvuj problem se DA resit. (budu tady predpokladat, ze trochu umis HTML & CSS) Zakopanej pes je v tom, ze se vlastnosti casto nededi - treba kdyz je body nadefinovany na tahomu 5px, a v body je tabulka a v ni je TD, tak TD vlastnosti z body nededi, takze ma zas hnusny defaultni patkovy pismo. Reseni pro tebe je asi takovy: udelat si vlastni Css dokument, a v nem zadefinovat VSECHNY elementy, ktery nededi, do toho tvyho stylu, jakej se ti libi. Pokud nevis, co dedi a co ne, tak tam napraskej proste vsechno - tim bys nemel nic zkazit. :wink:
No jo, ale co všechno, já moc CSS neumim :|Citace:
Původně odeslal KtK
Zatim to mam asi takle:
body {
margin : 2px;
color: #000000;
font-size : 12px;
font-family : Tahoma;
}
tak sem předpokládal, že to font-size bude fachat!! Ale taky si myslim že jak to řikáš ty může fungovat, ale neznám názvy včech elementů bohužel...
no nejspis hlavne td, span, div H1 AZ h6... kompletni seznam je tady: http://www.w3.org/TR/REC-html40/index/elements.html (nedavej tam samozrejme vsecko.)
pak ten css bude vypadat asi takhle:
Kód:BODY, TD, DIV....
{
font-size: 12px
.
.
.
}
body, td, tr, th, div, span, h1, h2, h3, h4, h5, h6, script, frame, frameset, col {Citace:
Původně odeslal KtK
margin : 2px;
color: #000000;
font-size : 12px;
font-family : Tahoma;
}
furt nic, velikost písma se neměni, ale při tom
tohle
input,textarea, select {
color : #000000;
font-family : Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size : 11px;
font-weight : normal;
border-color : #000000;
}
fachá dobře
script, frame, frameset neni nutny. jinak me jeste nepada, ze v tom HTML dokumentu je cast <style></STYLE> ve ktery jsou nadefinovany prave ty tridy a kdyz je pak v dokumentu <td class = "neco"> tak ta class ma prednost pred zadanim z vnejsiho *.css. Poradi je style, class, obecny styl elementu. Takze mas asi vazne smulu :|
body {
font: bold 8pt Verdana;
}
např. 8-)
Stejně nefachá, prdim na to, budu používat tu velikost co je přímo v IE.Citace:
Původně odeslal Kaltas
a co treba Mozilla?
zrovna v IE bych takove veci netestoval ;)
pokud sem to dobre pochopil tak stejne si tu svoji velikost IE forcne at uz mas elem v css nastavene jakkoli. potom mas asi smulu :(
Nejhorší je, že v IE se testovat musí, protože ho používá 90% browsících lidí. A IE má svoje mouchy, např. ani teď nepodporuje změny stylů ve formulářových prvcích jinak než style="" (což jsem zkoušel včera a docela dost mně to nakrklo)...
On to dela pro sebe, jestli se nepletu.. Kdyz si to prectes od zacatku, tak pochopis, o co mu jde :wink: NEbavime se tu o spatny imlplementaci css.
Ale to jááá vííííím, ale šíleně mně to nasr*** a nechtěl jsem zakládat novej thread když si můžu postěžovat tady :lol: .
Jo tak, no ja bych rekl, ze veskera nasranost z IE by zaslouzila nejen thread, ale celou sekci ;D ;DCitace:
Původně odeslal Kaltas