AGP grafická karta pre vysoké rozlíšenie
Plánujem si kúpiť nový monitor, 22" CRT Philips, kde budem mať maximálne rozlíšenie 2048x1536/80Hz a preto budem k nemu potrebovať aj nejakú slušnejšiu grafiku než je moje Voodoo3 2000 AGP s 15" CRT :D. Nemusí to byť žiadne delo na hranie, ale v prípade že budem z času na čas potrebovať vyššie rozlíšenie v 2D, chcem aby to grafike nerobilo problém. Podmienkou je kvalitný obraz v 2D aj pri vysokom rozlíšení (viem, je to závislé aj od obrazovky), pasívne chladenie a AGP rozhranie aj s podporou AGP 4x (pre dosku Abit SA6R v1.0). Tiež by nebolo od veci, keby bez problémov zvládala HD video (viem, tam budem potrebovať silnejší procák), mala video vstup/výstup, prípadne možnosť pripojiť ďalšie CRT-čko. Konkrétnu cenovú predstavu nemám, ale keď netreba, tak nerád by som kupoval grafiku za 6000 korún, keď bohato postačí niečo za polovicu, na druhej starne nechcem žiaden shit za 1500 korún so 64bit RAMkou a kvalitou Manli. Prosím skúste niečo doporučiť, fakt v tom nemám prehľad. Vďaka.
Nemám podmienku že to musí byť nová karta, takže keď budeme vedieť že čo by som asi mal hladať, tak možno otvorím téma o sekciu nižšie.
Re: AGP grafická karta pre vysoké rozlíšenie
Ta G450 v podpise nie je akurat vhodna presne na to? Teda okrem toho videa...
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Ta G450 v podpise nie je akurat vhodna presne na to? Teda okrem toho videa...
No, ten podpis by som si už mal dávno aktualizovať, lebo G450-ka je v šuflíku. Pri rozlíšeni 800x600 a vyššom má rozhodený obraz (ako na monitore do ktorého pustíš vyššie rozlíšsenie než aké podporuje), takže teraz mám v kompe starú V3-ku. Tiež si nemyslím že ten Matrox by pri vyššom rozlíšení exceloval, resp. aj tak nemá video vstup/výstup. Chcem niečo modernejšie. :)
X1600-ka nesplňa podmienku pasívneho chladenia. P650 a P750-ku som už pozeral, ale nejak ma to nenadchlo. Vraj od vydania G400 sa kvalita výstupu len zhoršuje. Beriem to skôr ako možnú alternatívu. Pozeral som si aj špecifikácie a pri dvoch obrazovkách je maximálne rozlíšenie 2x 1920x1440 pixlov. Znamená to, že nepodporuje napr. 2048x1536 + 1024x768? Totiž podobné nastavenie by som dosť často chcel využívať. Na veľkej obrazovke Photoshop a na malej ovládacie prvky, prípadne prehliadač, albo nejaké okná IM, aby som nemusel stále prepínať. Má s tým niekto nejakú skúsenosť?
Tak treba X1300? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38907 tam zas ale nevim, jestli zvladne v pohode HD video :-/
Urcite, taky bych volil pasivni x1300 (pripadne pasivne chlazenou 6200/6600), Matrox G450 a podobne nemuzou novym cipum v 2D vykonu imho konkurovat, nove karty maji navic i pouzitelne 3D, zajistene kvalitni drivery a HW podporu HDTV.
Na to HD video kašlem, aj tak to nebude stíhať môj procák, a keď budem potrebovať výkonnejší komp, tak zase AGP grafika mi bude na dve veci. Našiel som si toto. Za 3.300 SK aj s DPH môže byť?
K tým ovládačom: ako na tom je Ati s podporou Linuxu? Mám doma jeden server Dell, má kartu Ati Rage XL 16MB a žiadna sláva, vykreslovanie webstránok ako na P100-ke (SuSe 10.1, Gnome, FF 1.5.0.3).
Citace:
Původně odeslal e1
ako na tom je Ati s podporou Linuxu?
Nijak slavne (cti vyrazne hure nez nVidie), ale Open Source ovladace (bez 3D akcelerace) by mely byt bez problemu, ne? .... rozhodne bych se nebal, ze to nebude stihat vykreslovat web :)
Citace:
Původně odeslal Caleb
Nijak slavne (cti vyrazne hure nez nVidie), ale Open Source ovladace (bez 3D akcelerace) by mely byt bez problemu, ne? .... rozhodne bych se nebal, ze to nebude stihat vykreslovat web :)
Rekl bych, ze se postupne zacinaji zlepsovat, ale do nVidie maji porad daleko. Kazdopadne to na me pusobi tak, ze v ATi si konecne nejaky pablb uvedomil, ze OS neni jen Windows a ze lze ziskat loajalni zakazniky i jinde... ;)
Takže keď bude monitor, tak mám zobrať aj tú kartu? :)
Tebou vybrana karta nema podporu VideoIN, ma pouze VideoOUT. Pokud chces VIVO, tak muzes vybrat nekterou z techto http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...video+funkcemi
Pozerám, že v low-end segmente už žiadna karta nemá Video In, takže od tejto svojej požiadavky upúšťam.