Absolut Lowest & stable sestava
Zdar,
jedna znama me oslovila s prosbou o poskladani nekolika ciste kancelarskych PC za minimalni cenu. Zaroven chci aby se kompy daly do budoucna lehce vylepsit a nebyly to uplne smejdy (z hlediska kvality, nechci resit reklamace nebo problemy s komponenty).
Uvazoval jsem nasledovne
- nejlevnejsi desky se daji sehnat jak pro s939, tak s775
- s775 nema aktivni chladic na chipsetu a s939 konci
- grafika na office neni potreba zadna extra, idealne integrovana
- z toho mi vychazi nejlip s775 s Intel chipsetem a integrovanm graf. jadrem
- CPU zatim Celer, po slevneni se da ev. vylepsit na dvoujadro
- pamet zatim 512 jako zaklad s moznosti rozsireni na 1GB
Takze první nastrel:
MB: Asus P5P800-VM - Intel 865G, 1.400,-
CPU: Intel Celeron D326 2,53GHz 533MHz BOX, 1.400,-
RAM: Corsair DIMM 512MB DDR 400MHz, 1.300,-
Chladic neresim - pojedu na BOX, Case a ostatni bizuterie pouziju ze stavajicich ATX sestav.
Kupovalo by se az za cca mesic, takze ceny muzou byt jeste o neco nizsi.
Co vy na to ? Tipy, pripominky, vyhrady ?
EDIT: Kvuli malym skrinim preferuju miniATX!
Re: Absolut Lowest & stable sestava
Doska staci menej znackova, pamat tiez. A pripocitaj si kvalitny zdroj. A disk co?
Citace:
Původně odeslal Aigor
- CPU zatim Celer, po slevneni se da ev. vylepsit na dvoujadro
Nevylepsis, pro DualCore potrebujes aspon i945 (ceny desek s timto cipsetem zacinaji kolem 2.5k)
Rainbow:
Zdroje budou Fortrony, disky, case, KB, mysi a monitory se pouziji z aktualnich sestav, ktere dosluhuji (10-20GB bohate staci).
Min znackova - hod nejaky tip, co jsem probiral ceniky, ten rozdil mi prisel dost zanedbatelny a rad bych az dokoupim za cas druhej modul, aby spolu slapaly. To u NoName doufat nemuzu. Desky byly doted MSI, ESC a jeste cosi, polovina ma uz natekly kondy a 3 z 10 umrely. Tomu bych rad predesel.
Caleb:
A-ha, to me nenapadlo. Ale limit pro desku je 2k, takze bud behem mesice tak spadnou (coz moc nedoufam), nebo se upgrade bude muset obejit bez DualCore :-(
Citace:
Původně odeslal Aigor
...Min znackova - hod nejaky tip, co jsem probiral ceniky, ten rozdil mi prisel dost zanedbatelny a rad bych az dokoupim za cas druhej modul, aby spolu slapaly. To u NoName doufat nemuzu. ... :-(
Ale muzes. A je diskutabilní, jestli vubec bude 1 GB potreba. Co na tom pobezi za soft?
Jo "doufat" muzu :D Tak nejaky levnejsi doporuc...
Ten 1GB nebude momentalne nikde a casem (rok) jen mozna na nekterych. Pojede tam Office, AutoCAD, Corel,...
Disky daj urcite nove, co najrychlejsie. Windowsom je uplne jedno, aky mas procesor, vykon najviac zavisi prave od disku. Nic viac nespomali PC ako pomaly 5400RPM disk.
Disky bych poridil nove, desky bych vybral horsi, pameti to sami...
a pameti: opravdu je jedno jaky tam das... klidne kup obycejny 512@400 za 900.. poslouzej stejne dobre... a bat se budouci nekompatibility taky nemusis..
ja sem sam mel kuprikladu prapodivej mix 2x 512 noname od jinejch znacek a k tomu OCZ a nemel sem sebemensi problemy... nemluve o tom ze 266 moduly behali na 380... co bys nechtel za tu cenu :)
Z levnych se da urcite doporucit Transcend, ale ja nikdy nemel problem z zadnyma brandama ci OEM at už PQI, AM1 atd.
V office PC paruju to co mi prijde pod ruku a opravdu jsem v posledni dobe (2roky) nemel problem.
Jinak pokud to pujde, kup rychle disky jak pise Rainbow.
BTW. Nevadi, ze Socket 939 konci - IMHO tam nikdy nebude nikto potrebovat menit procesor.
Citace:
Původně odeslal Rainbow
BTW. Nevadi, ze Socket 939 konci - IMHO tam nikdy nebude nikto potrebovat menit procesor.
Krome upgradu ;)