4 Příloh-a(y)
Problémy s objektivem Canon EF 70-300 IS
Tak se nám objevil problém s tímto novým objektivem od Canonu. Na jeho projevy narazili na tomto fóru: http://forum.fotografovani.cz/read.php?47,1552838
Canon k tomu vydal vyjádření: http://www.usa.canon.com/consumer/co...=2112&id=28468
Protože jsem vlastníkem tohoto objektivu a mám v S/N inkriminovanou nulu, udělal jsem si pár testů, jaký je rozdíl mezi focením vertikálně a horizontálně. Výsledky můžete posoudit sami...
EDIT: THX to PiT za upozornění... ;)
Snímky jsou řazeny v pořadí H/V/H/V
Re: Problémy s objektivem Canon EF 70-300 IS
Mna na to upozornil kamarat, lebo som mu spominal, ze si ten objektiv tiez planujem v buducnosti kupit.
Osobne rozdiely v Tvojich zaberoch, na rozdiel od tych na fotografovani.cz, nevidim.
Imho by si mal skusit cvaknut aj na dlhsie casy.
I ked tu http://alyudesign.com/canon.html im to robilo aj na kratkych casoch...
Tie zabery su z okrajov ?
2 Příloh-a(y)
Nee, jsou okolo středu - rohy se při ostření na středový ostřící bod nepotkávají.
Zkusím kratší časy...
Takže pokus s pětistovkou - 1/200s a f5,6 ostřeno na podpis Tošovského, takže pravý horní roh je okrajem obou snímků... (H/V)
Dnes jsem odeslal tento objektiv do F-B na reklamaci s tím, že pokud by mělo dojít k výměně, chtěl bych model 100-400/4,5-5,6L IS US s doplatkem. Předběžně mi napsali, že to možné je, ale záleží na způsobu reklamace...
Vzhledem k tomu, že to L-ko na F-B zlevnilo na 36200,- bez MWSt, byl by to parádní upgrade... >:}
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Dnes jsem odeslal tento objektiv do F-B na reklamaci s tím, že pokud by mělo dojít k výměně, chtěl bych model 100-400/4,5-5,6L IS US s doplatkem. Předběžně mi napsali, že to možné je, ale záleží na způsobu reklamace...
Vzhledem k tomu, že to L-ko na F-B zlevnilo na 36200,- bez MWSt, byl by to parádní upgrade... >:}
a to si jeste muzes odecist 150 euro cashback
jen me mrzi ze nebude testik 70-300 IS vs 100-400 IS
Citace:
Původně odeslal tominek
a to si jeste muzes odecist 150 euro cashback
jen me mrzi ze nebude testik 70-300 IS vs 100-400 IS
Sice ne přímý, ale pokud mi ho upgradují, mám z toho non-L dost fotek pro srovnání a rozhodně bude i hodně subjektivnáích dojmů...
Takže jsem dostal tuto informaci z F-B, která moc pozitivní není:
Citace:
Dobry den,
prisel nam Vas objektiv opraveny, byla vymenena kompaktni jednotka cocek (EF70-300 ISU).
Mame Vam tedy tento objektiv zaslat, nebo Vam mame objednat objektiv EF 100-400 IS USM? Objektiv EF 70-300 ISU je velmi zadany, proto mate stesti, ze je jiz opraveny nazpet. Jelikoz byl objektiv i jiz registrovan na Vas, bylo by pro nas vyhodnejsi, kdybyste si jej ponechal, ale rozhodnete se sam.
Dekujeme Vam za spolupraci
S pozdravem
Eliska Fischer-Bernard
FB Trading GmbH
Tak jsem to ještě zkusil:
Citace:
Dobrý den,
Nerad bych Vám působil jakékoliv obtíže, nicméně já jsem po této negativní zkušenosti s objektivem z prosumer kategorie již definitivně rozhodnutý pro profesionální verzi 100-400L tak, jako mám ve verzi L i ostatní objektivy. S těmi nikdy žádné problémy nebyly…
Pokud by tedy reklamaci bylo možné vyřešit výměnou s doplatkem, rád bych toho využil a profesionální sklo zakoupil u Vás. V případě, že by to pro Vás byla příliš velká komplikace, musel bych tento opravený objektiv prodat zde a stejně tak lokálně zakoupit i jeho profesionální náhradu. Rozhodnutí nechám na Vás a plně se mu přizpůsobím.
Děkuji.
Ale dostal jsem tečku a sen se rozplynul:
Citace:
Dobry den,
radi bychom Vam pristroj vymenili za 100-400 s doplatkem, ale mame opravdu problem, ze byl jiz registrovan na Vas, tudis bychom ho nemohli prodat za cenu noveho a tim jen tratili. Zasilame Vam proto pristroj opraveny nazpet a dekujeme Vam touto cestou za pochopeni.
Prosim napiste nam adresu, na kterou Vam mame pristroj zaslat.
S pozdravem
Eliska Fischer-Bernard
FB Trading GmbH
Přišel mi opravený, testy udělám později až mi přijde 100-400 L IS...
Nakonec jsem nevydržel a objednal jsem ho!!! :oops:
to je škoda, že jsi ho hned zaregistroval :(
ten objektiv Canon EF 70-300 IS máš teď na prodej? Že bych se poptal v okolí, jestli někdo nechce...
Citace:
Původně odeslal russianblue
to je škoda, že jsi ho hned zaregistroval :(
ten objektiv Canon EF 70-300 IS máš teď na prodej? Že bych se poptal v okolí, jestli někdo nechce...
Registroval jsem ho jen na tu 7-letou záruku a to jsem musel, protože tam limit měsíc...
Až mi přijde 100-400, udělám "tomínkovské" srovnání a pak bude na prodej. :cool:
Včera jsme s Martym zkoušeli na tomhle skle ten můj Extender Kenko 1,5x a máme hodně zajímavý poznatek - sklo na AF velmi špatně ostří, ale ne tím stylem, že by projiždělo celý rozsah, ale kolem optimálního zaostřená strašně rychle vibruje a přejíždí ho vždy jen o kousek tam a zpět.
Mysleli jsme, že je to starým tělem D30, ale na 30D se to chovalo prakticky stejně a to je docela divné, když L-ko se stejnou světelností nemá žádný problém... :(