OC : AMD Athlon 3000+ Venice socket 939 revize DH8-E6
Doufám, že nebude lock pls :-) Starý mazáci žádné řeči, že to tady bylo 100x - nebylo! Já to hledal hodně dlouho a nikdo mě to neporadil! V Stručný průvodce přetaktováním... aneb OC - jak na to? nic takového není!
K věci:
minulý pátek jsem si koupil tento procesor a jelikož jsem měl narozky ( sladkých 30 :-) ) tak se mi shodou okolností poštěstilo dostat ještě jeden kousek coby "veledar"! Problém byl, že jsem neměl ZK desku. Koupil jsem si proto MSI K8N Neo2 FX rev. 1
Problém byl, že jsem se ani s jedním CPU nemohl dostat přes 2150MHz CPU (9x239MHz) při děličce 166 i 133MHz a HT3
Nikdo mě tady neporadil!! Přitom to bylo tak triviální!!
Problémem byl v SATĚ 1 a 2!
Tj.: prostě při větší FSB jak 210-215MHz tento řadič přestává fungovat a tím pádem dochází k zátuhu PC! Stačí ale předělat HDD na satu 3 nebo 4 a bez problémů jedu na 9x300MHz
HT musí být staženo ze 4x na 3x nebo 2x ( rozdíl mezi 3x a 2x je prakticky nulový! Tj: v praxi nepostřehnutelný) HT: (Hyper Transport 4 x 200 800MHz) tato hranice by se u čipsetu NF3 250 neměla překročit proto je nutné jí snížit např na 3x 200 (u NF4 je to 5x200 tj snížit na 4x200)
No a pak už jen snížit děličku pamětí z 200MHz na 166MHz nebo 133MHz (podle toho kolik chcete hodit FSB na CPU)
Jestli Vám bude stačit např 9x250MHz děličku dejte klidně na 166MHz, při 250 až 300MHz CPU dejte děličku pamětí na 133MHz
Cool'n' Quiet VYPNOUT!!
No a pak ještě přidat V dle toho jak CPU zvládá/nezvládá nastavené FSB! max 1.60V!! (teda co vím já) (nj 1.7 bych tam nedával???)
Jinak oba dva čipy jdou bez problémů na 9x300MHz tj 2700MHz!!
Re: OC : AMD Athlon 3000+ Venice socket 939 revize DH8-E6
Všechny ty věci tu na fóru jsou ;) Možná ne přímo jako nějaký návod, ale jsou...
Jinak CnQ není třeba vypínat, pokud nepotřebuješ napětí nad 1.45V.
Citace:
Původně odeslal Anduril
Všechny ty věci tu na fóru jsou ;) Možná ne přímo jako nějaký návod, ale jsou...
Občas je problém tu správnou informaci vyhrabat ;) Někdy to vyžaduje víc času, než je rozumné, a zeptat se je rychlejší...
Jinak stejný problém se sata má i Epox 9NDA3+ s nf3 ultra - sata na ní mám úplně vypnuté, ale stačí vypnout snad jen sata 1 a 2. Problematické jsou často i paměťové sloty - sloty 1 a 2 na Epoxu jsou pro oc nepoužitelné, je třeba použít 3 a 4. CNQ samozřejmě vypnout, násobič HT snížit, to je jasné.
EDIT: Odstranil jsem reakci na příspěvek, který už tu není.