MB pro tichy komp na praci
Zdravim,
premyslim ze bych provedl upgrade. Ucel pocitace by byl hlavne na praci - programovani atd. Hry ani moc ne, kdyz uz tak nejake nenarocne(trackmanii :D a tak).
Docela me zaujala Gigabyte GA-M51GM-S2G, je to tedy Socket AM2 s integrovanou grafikou, coz by mi docela vyhovovalo z duvodu tichosti celeho pocitace. Do budoucna je moznost rozsirit pc o PCI-express grafiku. Jen by me zajimalo jak je to s taktovani u teto desky. V manualu k biosu jsem nenasel zadne OC nastaveni(FSB, napeti atd). Kdyz by tyto volby nebyly v biosu slo by je nejak nastavovat z windowsu?
A pak jsem si chtel upresnit, defaultni frekvence pameti pri socketu AM2 s CPU Athlon64 je 200(400) nebo 266(533) Mhz ?
Re: MB pro tichy komp na praci
Trochu bych to spojil s HTPC .... mas skoro stejne pozadavky, az na tu TV kartu:
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=50618
Stejne jako predtim...
Co pentium M?
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...7070&Itemid=28
-ziskas PCI-E
-muzes do ni hodit dual core (prvni bych treba koupil celeron M pozdej bych presl na core duo)
-tato deska nejde moc taktovat....skoda,jde totiz o mobilni cipset (mozna to novy bios nejak vylepsi )
No to je zase docela dost penez za desku :? Maximalne to vidim do 3000. A za to Intelackou desku asi nesezenu... Prave ta deska co uvadim, me oslovila svoji cenou, bohuzel je u ni otazkou OC potencial ...
Pokud chces tiche PC a ne na hry,muze ti byt OC nekde...,ne?
Jo je pravda ze je to trochu protichudny, ale preci jen bych chtel aspon trochu popohnat CPU. Athlony64 obecne moc netopi a neni vyjimkou jet pri >2400mhz na default napeti => stejny tepelny vykon jako bez OC.
Tak jsem jeste hledal desky a nasel tuto GigaByte GA-M55plus-S3G, layout vypada docela fajn, ma pasivni chlazeni. Podle manualu jde v biosu menit docela dost nastaveni(VCore, napeti HTT,PCI-E, SBridge...). Ma integrovanou grafiku nVidia 6100. 1x PCIe 16x,2x PCIe 1x, 4x PCI, 4 SATA2, 2 PATA, firewire, 8 usb.
Pokud ji nekdo mate, tak se pochlubte, je to muj docela vazny favorit.
Jo a cena v CZC je krasnych 2313.
[Edit] tak uz ji mam objednanou s A64 3500+ a DDR2 Geil 2x512 4-4-4-12 667Mhz. Tak az mi prijde tak poreferuju;)
Me na ni chybi DVI, mel jsem v ruce starsi nForce2 s integrovanou grafikou a bylo tam pres analog videt rozostreni obrazu (druha to nedelala).