-
Jakou barevnou laserovou tiskárnu? HELP.
Mám za úkol pro tatínka vybrat barevnou laserovou tiskárnu, neboť ho ty inkoustové už "tak serou", že se definitivně rozhodl. (už třetí inkoustovka během dvou let kaput, neustálé zasychání trysek, hlav a pod.).
Cenový limit je cca 7-10tis, požadavky jsou také na fototisk - resp. kvalitní tisk fotografií a oddělené zásobníky barev. Prosím o osobní zkušenosti, katalogy si umím nastudovat i sám, děkuji.
-
Re: Jakou barevnou laserovozu tiskárnu? HELP.
Farebne laserove tlaciarne nie su na fotky - s tym treba pocitat.
-
Presne tak, kvalitni fotku na laserovce do 10 tis. nevytisknes. Nehlede na naklady, cartridge do inkoustovky stoji tri, ctyri stovky (Canon 4200 napr.), zatimco do laseru 10x tolik (HP 3800 napr.).
Zaschle trysky je problem hlavy, pripadne cartridge. Koupil bych inkoustovku ktera ma oddelene naplne od hlavy, kde v pripade zaschnuti je mozne jedno ci druhe vymenit (opet naklady: valce do barevne laserovky stoji trosku vic nez hlavy do inkoustovek).
Ja jsem si nedavno poridil k CB laseru (HP 1100) inkoustovku na fotky - po velmi dobrych referencich je to Canon Pixma iP4200. Ma oddelene naplne barev, oddelenou hlavu od naplni, dlouhodobe reference na ni jsou velmi dobre. Napln stoji (1 barevna) pod 400, coz je ferova cena. A tiskne pekne - tusim ze ma rozliseni 9600x2400. Recenze zde: http://www.czechcomputer.cz/art_doc-...6004C6329.html
-
Díky za info, něco z toho vyfiltruji. Tiskárny s oddělenou hlavou jsem už měl taky, poslední to byl EPSON A3. Neustálé potíže s tiskovou hlavou, 2x výměna v záruce, první pozáruční pak převýšila cenu tiskárny, takže šla opět do popelnice. Nyní znovu EPSON opět s hlavou, po výměně všech náplní tiskárna znovu nedistribuuje iknoust k hlavě. už je v servisu, naštěstí ještě v záruce. V práci máme samé inkoustové HP, ale mění se co dva roky. Ještě že máme superservis smlouvu, to zn. že když se něco vyjebe, tak se mění kus za kus, moje HP CP1700 na stole je za posledních 5let už třetí kus. Tu laserovku jsme chtěli domů do malé kanceláře a sem tam fotky z dovolené a podobně. Jsme to tak nějak tušil, ale neměl ověřeno jak to s tiskem fotografií u laserovek je.
-
Nevim jak Epson, ale v praci mame Canony i4000 a i4200. Na to ze se u nich udava zivotnost 10.000str, tak na te prvni jsme najeli 2x tolik nez zacala rvat na vymenu nadrzky a prevodu. Vymena nadobky se jeste vyplatila, prevody uz ne (stejne stoji nova). A fotky...jak psali ostatni, krasa.
-
Citace:
Původně odeslal PetrT
Nevim jak Epson, ale v praci mame Canony i4000 a i4200. Na to ze se u nich udava zivotnost 10.000str, tak na te prvni jsme najeli 2x tolik nez zacala rvat na vymenu nadrzky a prevodu. Vymena nadobky se jeste vyplatila, prevody uz ne (stejne stoji nova). A fotky...jak psali ostatni, krasa.
Ten pocet stran odhadujes nebo to ma nekde pocitadlo?
-
Citace:
Původně odeslal PetrT
Problém inkoustových tiskáren je malá zátěž. S kvalitou tisku taky nemám v práci problém, když tisknu denně minimálně 20xA4, někdy i stovku. Domácí kancl je ale něco jiného. 10-15 faktur za měsíc je strop, k tomu nějaký ty fotky, bratru 30listů do měsíce s nečinností třeba týden. S tím se potýká hodně inkoustovek, proto bych uvítal nějaké zkušenosti i v tomto.
-
Tak tyhle zkusenosti budu moct dodat, protoze na vyse zminene Canonce budu tisknout jednou za cas s dobou necinnosti klidne delsi nez tyden, pokud je potreba, mam CB laser... a nic jineho barevne nez fotky netisknu, a i ty netisknu nijak zvlast casto.
-
Mám stařičkou S300 (2x BCI24), na ČB tisky poslední půlrok používám HP LJ 6P, takže si teď inkoustovka, která se už používá právě jen na barevné věci, někdy nečinně postojí i měsíc. Za ty 4 roky, co ji mám, nebyl jediný problém... Černých cartridgí skrz ni prošlo hodně, 30 určitě (hlavně tedy v době, než jsem si na školní tisky pořídil laser), barevných tak polovina. Vždy se na ní tisklo nepravidelně. Jediný problém, který jsem kdy zaznamenal, byl s cartridgemi InkTec (to, co je super pro Epsony - pigmentový inkoust - v Canonech nefunguje, výsledkem bylo čištění hlavy) a hlavu jsem před výměnou cartridge musel čistit i teď, když tiskárna stála měsíc se zapomenutou prázdnou.
-
Citace:
Původně odeslal Marty
Ten pocet stran odhadujes nebo to ma nekde pocitadlo?
Obě mají počítadlo. Jinak životnost iP4200 je cca 18 tisíc - po mechanický stránce je tahle tiskárna prakticky nezničitelná (ve srovnání s ostatními stroji podobné cenové relace).
Co se týká těch zasychjících inkoustů, nemůžu za epson mluvit, ale z vlastní zkušenosti s Canonem bych řekl, že naprostá většina lidí ty tiskárny ani neumí používat (tím míním, že si ani nepřečtou návod) a když potom tiskárnu vypínají vytažením z elektiky, cpou do toho neoriginální cartridge, případně refilujou a ještě se řídí babskejma radama typu - když netiskneš, vyndej cartridge, aby ti nezaschly, nebo - když je zaschlá hlava, namoč jí do lihu apod., tak se není čemu divit, že inkoustovky takhle končí. Tím se samozřejmě nechci nikoho dotknout, chyba může být i na straně hardwaru, ale na straně uživatele je mnohem častěji.
A ohledně životnosti - do kanceláří, kde se tiskne v desetitisících, aptří bussiness-class, které snesou skutečně dost.
-
Citace:
Původně odeslal no-X
Obě mají počítadlo. Jinak životnost iP4200 je cca 18 tisíc - po mechanický stránce je tahle tiskárna prakticky nezničitelná (ve srovnání s ostatními stroji podobné cenové relace).
V Konsigme kde se koupily (i jejich prechudci) mi pri vymene odpadni nadrzky rikal, ze se udava zivotnost 10k stran. Ta vymena nadrzky stala cca 900. Bohuzel uz cca dva mesice pred timto zasahem se tiskarna obcas prepla do offline stavu a nechtela naskocit - podle servisaka je to opotrebovanyma prevodama - upozornil na to ze se muze odpojovat, na coz jsem mu odpovedel ze se tak skutecne deje. Vymena prevodu by stala cca 1200. Takze bych netvrdil, ze je tiskarna neznicitelna - ona sice zustane v celku, ale ta debilni elektronika ti stejne nedovoli nic tisknout :). O vymene tiskove hlavy pro Canona S750 za cenu nove tiskarny (spis vic) radeji nemluvit.
PS: pocitadlo ma i i560 a tedy asi i ostatni stejne stare z te doby.
PS: hodil by se tip na nejaky barevny laser, ktery by kvalitou a naklady nahradil ty inkoustovky...
-
ja mam ip4200 a zasychanie v pripade statia som nepocitil aj ked su casi ked na nu 2-3 tyzdne ani nesahnem :) inak sme robili v computer 11/06 duel farebnych laseroviek a HODNE ma prekvapila canon lasershot lbp5000 z ktorej liezli DOST solidne fotky (som fakt cumel, skoro sa mi nechcelo verit ze to je laser a to bolo len na hlupom 80g papiery kancelarskom) skus na nu mrknut :) ale do domacej kancelarie v tvojom popise by som nad ip4200 asi nevahal ... stoji tretinu co ta lbp5000 :) tie prachy naviac sa ti nikdy nevratia totiz, ale toto moze byt typ pre PetrT :) inak, kde zistim ten pocet stran? ;)
-
Re: Jakou barevnou laserovou tiskárnu? HELP.
2MC: diky za tip, mam nejake neblahe tuseni ze tu hracku ma znamej doma - zjistim jestli to je vazne ten typ.
Ad pocitadlo: mam pocit, ze to nepujde zjistit kombinaci tlacitek jako u nekterych HP, ale az po pripojeni na nejakou mrchu... overuju to u kamose, ktery do toho dela, pak to tu aktualizuju.
Edit: tak kamos si neni jistej, podle nej jen servis (treba se k tomu vyjadri no-X). A znamej ma jiny laser.
-
PetrT: Nesmíš každýmu všechno věřit :-) Je možný, že si to přesně nepamatoval, tak plácnul číslo, který se týkalo předchozí generace. Ale iP4200 je na 18k (stejně jako její hlava). A stojím si za tím, že když nechytneš vadnej kus a nechováš se k ní jako prase, tak nezničitelná je. Viděl jsem kusy, který měly během tří měsíců najeto skoro dvacet tisíc a netiskly jen kvůli tomu, že hlásily plný absorbér (tyhle tiskárny nemají nádržku, ale porézní absorbéry).
-
No mnohe "servisy" funguju tak, ze ked je nieco po zaruke, tak ti akurat povedia, ze oprava je prilis draha a neoplati sa...
-
Však je to taky pravda. Tiskárny výrobci prodávají téměř bez zisku (vydělávají až na cartridgích), takže se v mnoha případech vyplácí koupit nový (dotovaný) stroj, než platit opravu, díly a vlastně si ani nepolepšit. Samozřejmě věci jako výměna obsorbéru nebo vyčištění podavače se obvykle vyplatí, ale opravovat 2 roky starou tiskárnu, která má najeto dost na to, aby byla u konce životnosti, cenu opravdu nemá.
/mluvím o inkoustovkách z main-streamové a low-endové cenové kategorie
-
Citace:
Původně odeslal no-X
... tak plácnul číslo, který se týkalo předchozí generace. Ale iP4200 je na 18k (stejně jako její hlava).
Aha, takze moje chyba. Tech 10k patrilo i4000, vzhledem k, podle me, malemu rozdilu ve znaceni jsem myslel ze je to jen trochu novejsi model puvodni tiskarny ... jeste jednou sorry.
Jinak my tech 20k stran najeli za pul roku. Jen diky tomu ze jsem potreboval nekam dat tiskarnu s LPT, coz i4000 jeste mela, tak jsem dal vymenit ten absorber (ja tomu rikam odpadni nadrzka :-D). Vyslo to levnejsi, nez kupovat novou s LPT. Na puvodni misto jsem poridil i4200. Zatim jede :-))
-
Nemáš se proč omlouvat :-)
Rozdíly mezi iP4000 a iP4200 jsou. Jak po stránce konstrukce, tak i v kvalitě tisku (paradoxně mi připadá, že největší rozdíl je vidět při potisku CD, konkrétně v místech, kde barva přechází do černé). Rozdíl je i ve fotkách (to už ale většina běžných userů neocení - iP4200 díky možnosti 1pl kapek a 16-ti průchodového tisku dokáže vykouzlit fotky lepší, než jaký šly dostat z minulý generace 8-inkoustových fototiskáren (iP8500). Jenom jí to pak trošku trvá :-)
-
Citace:
Původně odeslal Marty
Presne tak, kvalitni fotku na laserovce do 10 tis. nevytisknes. Nehlede na naklady, cartridge do inkoustovky stoji tri, ctyri stovky (Canon 4200 napr.), zatimco do laseru 10x tolik (HP 3800 napr.).
Zaschle trysky je problem hlavy, pripadne cartridge. Koupil bych inkoustovku ktera ma oddelene naplne od hlavy, kde v pripade zaschnuti je mozne jedno ci druhe vymenit (opet naklady: valce do barevne laserovky stoji trosku vic nez hlavy do inkoustovek).
Ja jsem si nedavno poridil k CB laseru (HP 1100) inkoustovku na fotky - po velmi dobrych referencich je to
Canon Pixma iP4200. Ma oddelene naplne barev, oddelenou hlavu od naplni, dlouhodobe reference na ni jsou velmi dobre. Napln stoji (1 barevna) pod 400, coz je ferova cena. A tiskne pekne - tusim ze ma rozliseni 9600x2400. Recenze zde:
http://www.czechcomputer.cz/art_doc-...6004C6329.html
!!!!!Rozhodně odělené barvy neřeší problém se zasychaním!!!!! Ba naopak je to horší a finačně náročnejší. pokud Ti zaschne, muže si jít koupit novou hlavu za 2000. Canon nebrat rozhodně to výhoda není. A navíc hlavu z Canona si každej vyndat neumí. Jinak Barevnej Laser je lepší, ale co se týče kvality fotek, inkoust je na tom o dost líp. Doporučil bych koupit HP 3800 jako dražší variantu a jako levnější Minolota 2300DL, ale minolty za vlastní zkušenosti jsou celkem poruchové.
-
Oddelene barvy snizi naklady pri vymene jednotlivych cartridge...
Spocital sis nekdy, co vyjde levneji, zda koupit ctyri samostantne cartridge + hlavu nebo jednu velkou barevnou cartridge vcetne hlavy + cernou cartrdige vcetne hlavy s prihlednutim k objemu naplne?
-
Citace:
Původně odeslal VitaCZ
!!!!!Rozhodně odělené barvy neřeší problém se zasychaním!!!!! Ba naopak je to horší a finačně náročnejší. pokud Ti zaschne, muže si jít koupit novou hlavu za 2000. Canon nebrat rozhodně to výhoda není. A navíc hlavu z Canona si každej vyndat neumí.
Hmm, zajímalo by mě, na základě jakých informací nebo zkušeností udílíš takové "rady". Promiň, ale jsou to jen nesmysly.
1. Oddělené cartridge náklady na tisk snižují a to dost drasticky.
2. Nevím, co máš se zasycháním, pokud používáš originální cartridge a stane se jakýkoli problém, můžeš tiskárnu reklamovat nebo nechat záručně opravit v libovolném autorizovaném servisu.
3. "Canon nebrat rozhodně to výhoda není" tohle mluví samo za sebe :roll:
4. "A navíc hlavu z Canona si každej vyndat neumí." to je úplnej nesmysl, vyndat hlavu z libovolný inkoustový tiskárny zvládne i průměrně inteligentní šimpanz. Krom toho, že je to popsaný v návodu a každej, kdo tiskárnu má, to umí, protože tam tu hlavu sám před prvním zapnutím zakládal, v tom není nic víc, než zvednutí jedný páčky a vyndání hlavy. Vynadvat hlavu ale stejně nikdo nepotřebuje, protože pokud porovnáš ceny oddělených cartridgí Canon a kompletních cartridgí HP, tak po dvou letech záručního používání Canonu ušetříš tolik, že si můžeš koupit tiskárnu novou, modernější a s vyšší kvalitou tisku.
-
Mluvim o tom, protoze tiskarny opravuji nekolik let a vim jak to je. Vetsina Canonu tiskovou hlavu vyndavatelnou nema!!! Musi se rozebrat a vyndat hridel a pak teprve hlavu, pokud viss co hlava je. Samozrejme jsem si to spocital a ceny prakicky vychazeji stejne jako u HP (HP je malinko drazsi). Ja si za tim stojim. Canon bych si nekoupil, nebo aspon, ne zadnou do 2k stejne tak jako HP. Vsechny levne Tiskarny jak HP a Canon je jak spotrebni material. Ve smes je po zaruce clovek muze jen vyhodit. Oprava se nevyplaci a uz vubec ne u Canona
-
To snad nemyslíš vážně... Pokud si pleteš print-head s carriage unit, tak je to opravdu smutný. Můžeš mi říct, která inkoustovka od Canonu konkrétně nemá vyměnitelnou tiskovou hlavu? Rád se nechám poučit :-)
-
Citace:
Původně odeslal VitaCZ
Mluvim o tom, protoze tiskarny opravuji nekolik let a vim jak to je. Vetsina Canonu tiskovou hlavu vyndavatelnou nema!!! Musi se rozebrat a vyndat hridel a pak teprve hlavu, pokud viss co hlava je. Samozrejme jsem si to spocital a ceny prakicky vychazeji stejne jako u HP (HP je malinko drazsi). Ja si za tim stojim. Canon bych si nekoupil, nebo aspon, ne zadnou do 2k stejne tak jako HP. Vsechny levne Tiskarny jak HP a Canon je jak spotrebni material. Ve smes je po zaruce clovek muze jen vyhodit. Oprava se nevyplaci a uz vubec ne u Canona
Tedy musím rovnou potvrdit, že po letech špatných zkušeností s Epson a nevýraznými HP jsem právě do Canonu vkládal největší naděje. Když už to opravuješ, mohl bys vědět víc, než běžný spotřebitel, co Tvoje návrhy pro domácí tiskárnu?
-
Canon - už dlouho mají vyměnitelné hlavy, se zaschnutím jsme nikdy problémy neměl (s originálními cartridgemi). EPSON - jedna hlava zaschla, snad se mi ji povedlo vyčistit tak, že s ní nejsou problémy (nikdo si nestěžoval). HP má sice "výhodu" v podobě hlavy na cartridgích, ale oproti Canonu by mě vyšly náklady tak na čtyřnásobek, spíš víc.