Problem s hdd u notebooku
Prosim vas o radu.Uz nevim co mam delat.Koupil sem si repasovanej notebook HP Omnibook 6100.Kdyz je v klidovem stavu tak kontrolka od HDD blika jak splacena a uvnitr notebooku je slyset jemnounke chroupani.Vim ze je to normalni ale ne prece v klidovem stavu.Mam za to ze disk je na pul KO nebo tak nejak..je to hdd od Toshiby velikost 20 giga.pamet je 256 mb.Dalsi problem je ze ten notebook ma v klidovem stavu podle Everestu teplotu 40 az 50 stupnu a kdyz s nim delam neco na netu tak klidne teplota vleze az na 77 stupnu a teprve pak se spusti ten prisernej vysavas (ventilator).psal sem jednomu co jej ma taky od stejneho dodavatele a ten se stotoznuje s mim problemem ponevadz mu to dela to same.prosim vas poradte co mam delat.prodejce mi tvrdi ze sem na hlavu a tvari se jako ze jsem magor kdyz reklamuju vec ktera je podle nej v poradku ale komu mam verit.Zaruku mi dal na mesic a jestli mi po mesici procak nebo hadr natahne brka tak sem prisel o 7500 kc.
Jestli pisu do spatne sekce tak prominte ale zacal sem problemem s hdd ale je toho vice tak snad nekdo poradi a napise stejne skusenosti,mozna se stejnym notebookem.dekuji
Re: Problem s hdd u notebooku
Nemas tam nejaky program, ktery pracuje s diskem? Treba nejaky antivir nebo neco takoveho..napr avast vytvari obcas vrdb , kdyz s pc nepracujes..
A ta teplota mi neprijde nijak zvlastni..je to preci jen notebook..
Nemam tam nic krom instalace xp professional.Co se tyka te teploty nevim nevim ale 77 stupnu pri praci na internetu je podle mne fakt hodne.Jinak muze nekdo poradit program kterej umi otestovat hdd jestli je na 100% v poradku a neco na otestovani procesoru pokud neco existuje??
Citace:
Původně odeslal razor2005
Nemam tam nic krom instalace xp professional.Co se tyka te teploty nevim nevim ale 77 stupnu pri praci na internetu je podle mne fakt hodne.Jinak muze nekdo poradit program kterej umi otestovat hdd jestli je na 100% v poradku a neco na otestovani procesoru pokud neco existuje??
disk se testuje blbe, nejlepe utilitka od vyrobce, + neco na smart. Procak - prime95.
A taky proces Helpsvc (indexing service)...
A taky proces Helpsvc (indexing service)...
ad hdd: Podivej se na hodnoty smart. Projed disk ho nejakym diagnostickym softem, poskytuje ho temer kazdy vyrobce hdd.
ad cpu: Nevim presne, co tam mas za CPU, ale neumi nahodou speedstep? Jestli ho mas pustenej stale na max. vykon, tak bych se tem teplotam ani nedivil.
Mrkni se, jestli se nekde neda nastavit teplota pro spusteni ventilatoru, prip. zda nelze regulovat otacky ventilatoru podle teploty...