aku wifi antenu by ste mi odporucili z tychto dvoch?
aku antenu by ste mi odporucili? chem ju 2x na spoj Bod a Bod, na cca2km zarusenost ziadna
http://www.wificentrum.sk/buxus/imag...2020_21_v1.gif
RF elements - Direct 15 Vysokosmerová parabolická anténa, zvýšená odolnost proti opačnej polarizácii až
23,59 dB, vhodná na použitie v mestách, prevedenie ABS + hliník, Špičková kvalita, možnosť oboch polarizácií, kĺbový záves. 1 650,0 Sk bdph
http://www.wificentrum.sk/buxus/imag..._508_21_v1.gif
Anténa PW 19 Smerová anténa Pacific Wireless PW 19 dB 1 590,0 Sk bdph
Re: aku wifi antenu by ste mi odporucili z tychto dvoch?
Parabola je dycky lepsi reseni nez sejto, muzes krasne stahnout vykon na minimum, ovsem pokud dobre capu, ma zisk jen 15 dB ? To mi prijde dost malo na parabolu, mam postavenou 15 dB plechovku (vypocet, real ma ale urcite 12dB) a na km to funguje celkem bez problemu.
ma to len len 15dB? kto stoho ma vist...
Frequency Band:
2400 - 2485 MHz
Dimension:
diameter 290 mm
Gain:
12,37 dBi
-3 dB Beamwidth:
21,12°
Weight:
400 g
Conector:
SMA reverse polarity
Material:
AL + ABS
Polarization:
Horizontal / Vertical
Front to Back:
20 dB
Impedance:
50 OHM
Cross Pole:
23,59 dB
No tak podle tohodle to ma 12dB :-)
a co znamena vlastne toto "zvýšená odolnost proti opačnej polarizácii až
23,59 dB" ?
takze mam brat radsej Anténa PW 19 Smerová anténa Pacific Wireless PW 19 dB ?
Polarizace je o tom, jak natozis antenu. Horizontalni a vertikalni. Otocit antenou o 90° kolem vlastni osy znamena zmenit polarizaci. S tou je pak signal vysilanej. Kdyz vysilaj 2 lidi v jednom miste se stejnou frekvenci, aby se nerusili, pouzijou kazdej jinou polarizaci.
To na co se ptas je udaj rikajici, jak hodne se budou nebo nebudou tyhle 2 lidi rusit, v tomhle pripade nebudou.
Tebe by mel zajimat hlavne zisk anteny. Ten ma vetsi to sito. Vetsi odolnost proti ruseni bude mit zas parabola. Nicmene jestli je tam nezaruseny prostredi, je asi jedno, co pouzijes.
Hlavni je prima viditelnost.
Pokud je to nezarusene prostredi, tak ta parabola bude stacit v pohode
(ona by stacila i v lehce zarusenem prostredi :-) a s vysilacim vykonem v limitu ;-) - vyzkouseno)
Otazka taky je, kam ty anteny budes davat, pokud na strechu, tak si rozmysli ukotveni stozaru - sito lepe odola vetru nez parabola
Zkus mrknout na tuhle, česká výroba, ručně laděný až po konektor nebo i s kabelem. Ke každý anténě přikládají diagram z měření.
http://www.wifi-obchod.cz/produkt.ph...s2=8&s3=0&s4=0
Dobra volba, tyhle paraboly pro 5 GHz jsou luxusni
Jen aby ten Ovis chodil :-) jak ma ....
preco by to nemalo ist ako ma? mas stym nejake skusenosti?
Ja mam AirCA8 coz je prakticky to samy, jenom se lisi obalem. A zkusenost je s nim takova, ze pokud jede v klient modu, tak po kazdym pridani pc za toho clienta se musi da restart, aby se pc dostal na net. A pry u nekoho byl netransparentni... Podivej se na czfree.net je tam o nem dlouhy dred...
Jinak bezi dobre, a cistlivost je slusna.
Kazdy AP ma svoje mouchy .... nekdy az masařky :-)
Osobne ho neznam ... odpoved je odkaz czfree.net , jak jiz bylo zmineno.
No ovislink nicmoc, ale spoj bod-bod by mel fungovat, pokud bude na kazdem konci router a ne hromada pc na switchi :-)
Zauvazovat taky muzes nad compexem wpe54ag nebo wp54ag, nabizi se i moznost postaveni nejakeho wrapu nebo routerboardu (podle me asi nejrozumnejsi moznost).
kazdopadne som 100% isty ze to berem, v testoch computeru dopadol dobre, takze nieto co riesit:-)
inac myslite si ze by bolo moze spravit na vzdialenost cca 1.2 km pokryt
http://62.168.117.238/fotoalbumy/007...270583812a.jpg oznacene miesto z bodu 19dB antenov 3ch uzivatelov ktori budu mam plechovku s lievikom?
Nechci aby to vyznelo tak, ze nemam rad casopis computer, ale v oblasti testu wifi zarizeni bych na jeho testy/recenze opravdu moc nevsazel... ;-)
Ta parabola ma vyzarovaci uhel 8 stupnu, takze ten okruh, no nevim nevim. Parabola je dobra na spoj point-to-point; na pripojeni klientu point-to-multipoint je lepsi vybrat nejakou sektorovou antenu.
sorac, mal sim na mysli tuto antenu
http://www.wificentrum.sk/buxus/imag...08_503_v1.jpeg
Smerová anténa Pacific Wireless PW 19 dB
2400 - 2485 MHz
Dimension:
419 x 610 mm
-3 dB Beamwidth:
11° V , 17° H
Weight:
2,7 kg
Conector:
N Male