Osobne dovezena elektronika (USA) - clo, DPH?
Premyslim ze bych si v zahranici (US) koupil nejakou elektroniku, zrejme nejaky poradnejsi digi-foto. Cenove by to vyslo urcite pres $1000. Chci se zeptat, jestli s tim (nebo podobnym nakupem mimo EU) mate nekdo zkusenosti?
Zajima me hlavne nutnost a vyse cla a pokud by bylo zaplaceno tak mam naroka na vraceni DPH?
Re: Osobne dovezena elektronika (USA) - clo, DPH?
Pokud to je fotak tak to normalne provez(jako se v sim ostatnim..), proste sis ho sebou dostatu privez a je tvuj( i kdyby je to zajimalo tak to nemaj jak dokazat...).Oni to nak moc neresi, kdyz jsem byl vestatech tak se nazpet tahalo docela dost veci a zadnej problem s tim nebyl.Cernoch na letisti pri celni prohlidce otevrel VELKOU sportovni tasku, plnou treter, znackovejch hadru, goratexu atd, prekouk zleva doprava a zavrel, a vzal dalsi.Sou na to asi zvykli..
Citace:
Původně odeslal Klon
Pokud to je fotak tak to normalne provez(jako se v sim ostatnim..), proste sis ho sebou dostatu privez a je tvuj( i kdyby je to zajimalo tak to nemaj jak dokazat...).Oni to nak moc neresi, kdyz jsem byl vestatech tak se nazpet tahalo docela dost veci a zadnej problem s tim nebyl.Cernoch na letisti pri celni prohlidce otevrel VELKOU sportovni tasku, plnou treter, znackovejch hadru, goratexu atd, prekouk zleva doprava a zavrel, a vzal dalsi.Sou na to asi zvykli..
Existuje nejaka fin. hranice pri osobnim prevezeni? Protoze je asi pak celkem blbe vysvetlovat celnikovi, ze ty doklady z BH nejsou prave a mam je tam pro srandu kraliku na 1500$ ;)
Citace:
Původně odeslal Antiloopa
Existuje nejaka fin. hranice pri osobnim prevezeni? Protoze je asi pak celkem blbe vysvetlovat celnikovi, ze ty doklady z BH nejsou prave a mam je tam pro srandu kraliku na 1500$ ;)
zas tak poctive te neprohledavaj aby resili co to je, nebo nam teda penezenky neprohrabavali.Jestli je a jaka fin hranice netusim, ale tahalo se toho docela dost :eek:
Citace:
Původně odeslal Klon
zas tak poctive te neprohledavaj aby resili co to je, nebo nam teda penezenky neprohrabavali.Jestli je a jaka fin hranice netusim, ale tahalo se toho docela dost :eek:
Tak asi nejlepsi by bylo schovat zarucak a doklady o koupi nekam treba do kufru a krabici s fotakem mit u sebe? :) Akorat by me zajimalo jestli se s ni dostanu na palubu, protoze nebyvaji zrovna male.
Citace:
Původně odeslal NightKing
Tak asi nejlepsi by bylo schovat zarucak a doklady o koupi nekam treba do kufru a krabici s fotakem mit u sebe? :) Akorat by me zajimalo jestli se s ni dostanu na palubu, protoze nebyvaji zrovna male.
zarucak do poenezenky, krabici rozlozit a na dno, fotak zabalit do pouzdra a je to
Citace:
Původně odeslal Klon
zarucak do poenezenky, krabici rozlozit a na dno, fotak zabalit do pouzdra a je to
Hmmm, koukam zkusenej paserak >:} Diky za tip ;)
ja ani ne ;), jam mam odtamtud jen kalhoty, mikinu a boty, ja se tam jel podivat, ne na nakupy.Kam presne jedes ?
np
Citace:
Původně odeslal Klon
ja ani ne ;), jam mam odtamtud jen kalhoty, mikinu a boty, ja se tam jel podivat, ne na nakupy.Kam presne jedes ?
np
Do takovyho zapadakova (Huntsville) v Alabame :)
clo je zapotrebi zaplatit v pripade, ze dovazis zbozi ze statu mimo EU a zaroven to prevysi nejakou hodnotu (v hlave mam porad CZK 7k, ale nevim jestli je to dobre). jestlize to ale privazis s sebou, tak neni problem to deklarovat jako tvoje - pokud teda nepovezes dvacet digitalu a podobne ;)
jinak ze statu ti DPH imho vracet nebudou, protoze takovou dan nemaji (maji sales tax, coz je AFAIK svoji povahou jina dan nez VAT)
Citace:
Původně odeslal riksa
jinak ze statu ti DPH imho vracet nebudou, protoze takovou dan nemaji (maji sales tax, coz je AFAIK svoji povahou jina dan nez VAT)
S tim v podstate pocitam, ta dan dela 5% coz neni tak hrozny. Navic si myslim, ze kdybych chtel vratit dan tak bych to asi musel proclit, ale to nevim, nechci zase placat hlouposti.
No a rozhodne nemam v planu privazet vic elektroniky jak jeden digital, a kdyby z nej seslo, tak si aspon koupim holici strojek :cool:
Bracha minuly rok koupil v USA digi fotak, dva mp3 prehravace, externi ramecek a disk + samozrejme spoustu hadru a nikdo zadne problemy nedelal. Takze, pokud nepovezes more elektroniky, tak ti to v pohode projde :)
ak nechces platit ani sales tax, tak si to kup cez net z ineho statu ;)
ja som v us nebol ale z uk som uz viackrat niesol 2 ntb, jeden krat 3!!!!! naraz a nik nic...
uk==EU==ziadne clo a ani dph ;)
jaaaj no som zabudol ze uz sme v tej slavnej eu....