-
Sluchátka do cca 1,5k
Po X-letech použvání MDR-EX-51LP (už mám jenom jeden S a jeden M špuntík:( ) odchází sluchátka do výslužby, takž nastal čas na důstojné následovníky. Ale jaká sluchátka k mojemu profilu?
Použití:
1. hudba z MP3 přehrávače, PC - NTB (punk-rock, rock, hardcore, power-metal, ELVIS) http://www.last.fm/user/doktor.l
2. filmy na PC - vetsinou na NTB
3. hry občas
Důležitá je přenositelnost, kvalita zvuku, impedance (tj. výdrž přehrávání); ve zkratce sluchátka co se vejdou, hrajou dobře a zbytečně nezkracujou výdrž přehrávače.
S ohledem na hudbu co posloucham (nejsem zadnej Techno/House/DrumNbass silenec) sou TURBO-MEGA-SUPER deep bassy spis na prekazku - to co produkujou SONY je tak akurat:)
Je mi celkem jedno jestli s mostem přes hlavu (ale skládací!), nebo špunty, ale NECHCI cooliv s přicvakáváním na uši (odstávají mi) nebo dáváním za uši, případně tylním mostem.
Rád bych něco z osvědčených značek jako Koss, Sennheiser, Sony, Technics...
Kandidáti:
Koss Porta Pro - snad netřeba představovat, nevim jak se ale hodi k rockovy muzice
Sony MDR-EX90LP - novinka u SONY, podle recenzi MNOHEM cistsi zvuk nez EX51/71, dostupnost?, cena?
Sony MDR-EX51 - po druhé do stejné řeky? jsem s nima celkem spokojenej, super zvoucek:)
Sennheiser CX300 - varianta na Sony
Koss - The Plug - varianta na Sony
prosim o doporuceni nejakych dalsich modelu, ktere by nejako splnovaly moje pozadavky.
Odkazy jsou pouze informacne-technickeho smeru, proto cenu berte s rezervou:)
[edit] limit 1500+- nejaky to kilco, PC=NTB
-
Re: Sluchátka do cca 1,5k
Nad Sennheiser PX 100 (případně 200) jsi nepřemýšlel? Je to konkurence pro Porta Pro, nejsou tak přebasované, podle většiny ohlasů mají prostě lepší zvuk než Porta Pro. Designově poměrně atraktivní a cena spadá do limitu.
Ale stejně nevím, na použití u PC (pokud tím nemyslíš notebook) si přenosná sluchátka představuju jen obtížně.
-
No prvne si musis uvedomit, co vlastne chces. Ono rozdil mezi tema spuntama a Koss Porta Pro/Sennheiser PX 100 bude znatelny. A to jednak ve zvuku a naproti tomu skladnosti.
Muzu doporucit ty Porty, mam je uz sedm let a spokojenost. PX100 maji dle nekterych lepsi zvuk, ale nekdo si zase stezuje, ze ho po nejake dobe zacne z toho "super realistickeho" zvuku bolet hlava. Nejlepsi je vyzkouset...ale kde Ti to umozni ze.
-
tak prave sem se vratil z (hradu) pakupek...
Zkousel jsem PX200 vs Porta Pro vs MDR-EX71 a z toho mi opet vysly nejlepe moje MDRka.. (rozdil mezi 51 a 71 je jenom v kabliku).
porovnání ostatních modelů s MDR-EX71
PX200 - min basu (plus!), ale hůř mi seděly na uších a hodně ostrý vejšky (až nepříjemný)
PortaPro - hodně basů (snad i tam kde nejsou), vejšky poslouchatelnější
V SONY krámu na Karláku mi řekla prodavačka, že o nových sluchátkách MDR-EX90 se dozvídá ode mě, její kolega ale věděl o co jde, bohužel dostupnost neznámá...
-
Citace:
Původně odeslal Doktor-Prase
porovnání ostatních modelů s MDR-EX71
PX200 - min basu (plus!), ale hůř mi seděly na uších a hodně ostrý vejšky (až nepříjemný)
PortaPro - hodně basů (snad i tam kde nejsou), vejšky poslouchatelnější
Škoda, že jsi nevyzkoušel ty PX 100, jsou totiž otevřený (stejně jako Porta Pro) - takže sice slyšíš kravál z venku, ale mají lepší zvuk a molitany jsou asi příjemnější než ta koženka, co je na PX 200.
Pěkná recenze Sennheiser modelů: http://www.dansdata.com/3senns.htm
-
Zkus jeste Sporta Pro..podle me nejsou az tak prebassovane jako Porty a celkove je zvuk imho trosku lepsi, kdyz jsi venku v hluku.
Jinak jestli to mas k notebooku, tak tam asi nebude nic moc zvukovka..zkousel jsem svoje sporty na ntbooku dell c640 - zvuk nejaky crystal kodek a je to dost ubohe..discman hraje o 300% lepe..
-
Citace:
Původně odeslal Anduril
Zkus jeste Sporta Pro..podle me nejsou az tak prebassovane jako Porty a celkove je zvuk imho trosku lepsi, kdyz jsi venku v hluku.
Jinak jestli to mas k notebooku, tak tam asi nebude nic moc zvukovka..zkousel jsem svoje sporty na ntbooku dell c640 - zvuk nejaky crystal kodek a je to dost ubohe..discman hraje o 300% lepe..
Ehm dovolim si ostre nesouhlasit, Sporty maji vyraznejsi basy a to opravdu az zahuhlane. Neni to jen moje zkusenost (je to i trochu logika, kdyz jsou zamereny na "sport"...).
-
Citace:
Původně odeslal fr33k
Ehm dovolim si ostre nesouhlasit, Sporty maji vyraznejsi basy a to opravdu az zahuhlane. Neni to jen moje zkusenost (je to i trochu logika, kdyz jsou zamereny na "sport"...).
sporty su fakt horsie a to aj ergonomicky ... nedoporucujem
-
mám zkušenosti z KOSS Porta Pro a KOSS Spark Plug.
bral bych ty "Spark Plug" koss hodně zlepšil kvalitu molitanů (pomalej se navracejí do původního tvaru) a taky se líp nandávaj než klasický plugy (které mají teď taky nové molitany). Výhody pro mě: funguje jako špunt do uší, odruší hluk v autobusu(nemusíš tedy poslouchat tak nahlas), přenosné. basů je tam dost megabas většinou nepoužívám(jen když je to třeba live koncert).
"Porta Pro" bych nebral, protože mě připadaj přebáslý. Měl sem je už v době prehystorické tzn. s walkmanem. Ty většinou moc basy postrádaly, takže se to vzájemně doplňovalo.
-
Citace:
Původně odeslal fr33k
Nevim no, tyden jsem mel oboje a sporty proste hraly lepe.. ale kazdeho vec :) Sporty maji imo pevnejsi posaz na hlave. Porty alespon mi, pri behu na vlak nebo tak, padaji..
-
Citace:
Původně odeslal Anduril
Nevim no, tyden jsem mel oboje a sporty proste hraly lepe.. ale kazdeho vec :) Sporty maji imo pevnejsi posaz na hlave. Porty alespon mi, pri behu na vlak nebo tak, padaji..
Tak to fakt neviem, podla mna aj podla kazdeho kto skusal Sporty tieto basuju viac ako porty. Okrem tych basov na beznom rigu rozdiel medzi porta a sporta neni. Takze zalezi od vkusu, pohodlia(porta sa da nastavovat) a u niekoho zavazi aj cena. Ja som mal 2 roky sporty ako sluchatka na vsetko a bol som velmi spokojny, teraz ich pouzivam uz len k mp3 a tam exceluju.
Mal som moznost pocut este aj original plugy a tie maju basy tak velmi vyrazne ze uplne pohlcuju stredy aj vysky. Bez EQ to bolo nepocuvatelne.A k PC by som si urcite spunty nekupoval.
-
Resim uplne stejny problem a asi pujdu do Plugu, libi se mi ta dozivotni zaruka a celkove je mi firma Koss sympaticka! Ale jeste jsem je nazivo neslysel a ty devadesatky od Sonyho vypadaji huste, takze mozna jeste pockam! Je to tezke, padesatjednicky mi vyhovovaly az neskutecne a dodnes si zive vybavuji ten nevericny sok, kdyz jsem je slysel poprve! Ale dvakrat do stejne reky jak pises...
-
prave ze dvakrat do stejne reky v tomto pripade nemusi nutne znamenat zle...
zkusim este nekde poslechnout Plugy a ty PX100, zatim jsem oldschool MDRka slepil vterinakem a za 180Kc koupil jeden ten umelej spuntik velikosti M (sem samo ztratil).
A kdyz bude sound qualita stejna, tak na to prdim, proste dokad se UPLNE nerozpadnou ty MDR51, tak to resit holt nebudu. Kdybych ale nekde sehnal ty MDR90, tam je prej skok ve kvalite oproti MDR51 hodne znatelnej, tak bych uvazoval o upgradu MDR51-->MDR90
-
Ale co jsem se dival, tak ty devadesatky stoji kolem sto dolaru! Uvidime...A samo taky hodne zalezi, na cem poslouchas, ne vsechno se snese se vsim! Napr. u K750i hraji Sonaci hur nez defaultni stereo hands free, cemuz bych nikdy neveril, ale je to tak...
-
no The Plug maju v porovnani s EX51 rozhodne vacsie bassy, inak celkovo priemerny zvuk, navyse ale dobre izoluju od prostredia tak ako ziadne sluchadla a dobre drzia, oproti EX51 mi pridu byt konstrukcne lepsie, tie sonycka sa kazdemu rozpadaju/nicia, u Koss mas dozivotnu zaruku, k zvysnym sa neviem vyjadrit, pouzival som len tieto dvoje (a The Plug pouzivam stale), ak vsak nechces bassy a nechces to riesit equalizerom tak sa The Plug vyhni
-
BeyerDynamic DT231 ... kdyz budes hledat tady na foru, uz jsem tu o nich nekolikrat psal. Moc lidi je sice nezna, ale co se tyce kvality nebal bych se primeho srovnani s Kossy nebo Senny
-
Citace:
Původně odeslal Dolbac
BeyerDynamic DT231 ... kdyz budes hledat tady na foru, uz jsem tu o nich nekolikrat psal. Moc lidi je sice nezna, ale co se tyce kvality nebal bych se primeho srovnani s Kossy nebo Senny
jo to suhlasim, testoval som ich teraz spolu s kopou inych (home cinema 7-8/06 ;) ) a DT231 by som si kludne kupil nemat to co mam (Philips HP890), nie ze by boli lepsie, ale neptrebujem :). Inak DT231 by sa dali oznacti ze velmi neutralne a ciste sluchatka, ziadne prebasovane, ziadne prehulene vysky, proste cisty zvuk, vyvazeny a kvalitny. Ergonomia 1* akurat ze na portable by ma sral ten 3m kabel :)
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
jo to suhlasim, testoval som ich teraz spolu s kopou inych (home cinema 7-8/06 ;) ) a DT231 by som si kludne kupil nemat to co mam (Philips HP890), nie ze by boli lepsie, ale neptrebujem :). Inak DT231 by sa dali oznacti ze velmi neutralne a ciste sluchatka, ziadne prebasovane, ziadne prehulene vysky, proste cisty zvuk, vyvazeny a kvalitny. Ergonomia 1* akurat ze na portable by ma sral ten 3m kabel :)
vec nazoru... pro me je treba ten 3m kabel VELMI mile zprijemeni prace s nimi ;)
-
Nedávno jsem koupil pro otce Sennheisery HD201. Vzhledem k ceně (600 Kč) hrajou docela slušně (metal mi v nich připadá někdy i příjemnějši než v mých Philipsech HP 910). Na přenášení se ale asi moc nehodí, jsou docela velký...
Krátce jsem slyšel Sennheisery HD457, což jsou bytelné přenosky s poměrně solidním zvukem, až na ostřejší výšky (jsem zvyklý na úplně něco jiného). Ty bych si klidne jako přenosky pořídil...
-
Citace:
Původně odeslal Dolbac
vec nazoru... pro me je treba ten 3m kabel VELMI mile zprijemeni prace s nimi ;)
ale nie na portable pouzitie, tam ti to bude zavadzat (portable == mp3 player@street), kedze som ich testoval tak to je skusenost, inak dlhe kable rulez, ja mam 4m na philipsoch :)
-
Již dlouho mám Koss The Plug! a jsem s nimi naprosto spokojen. Je pravda, že mají dost výrazné basy, ale to jakožto diskant využiji :D .
Jak už tu někdo psal, zastčí se do učí a okolí není skoro slyšet, což má své výhody i nevýhody (jednou mě málem přejelo auto).
-
Koss PP mi zas tak přebasované nepřijdou :cool: a vždy to jde na Equalizeru hodit dolů :p ( nahoru to jde hůře ) .
Koss == lifetime warranty, u přenosných sluchátkách se to kurna hodí, navíc tim pádem sluchátka neztrácejí dobou moc na ceně
-
Ted se mi dostal do ruky letosni lednovy chip a hodne tam vychvalili spunty Creative EP-630, aj co se tyce provedeni kabelu aj. Sony EX71 byly treti a Plugy ctvrte, na prvnim miste pak Shure s hustou poznamkou, ze jejich pomer ceny ku vaze je podobny jako u zlata:)))
-
Tak jsem vygooglil na netu recenci na ty creativy EP-630 -> http://www.trustedreviews.com/articl...ge=5128&head=0. Dost si je chválí, urvali se mi sluchadla u MPtrojky :( , tak taky shánim.
-
pár dalších typů:
- většina z nových modelů Sennheiser Street Sport Style
- AKG K 24 P, K 26 P, K 27 i