-
2 radiatory a vrceni cerpadla
Mam vodnika se starsim cerpadlem Eheim 1046. S jednim radiatorem jede super potichu, ale kdyz pripojim dalsi radiator tak vrci a zavzdusnenim to neni (i kdyz je to podobny zvuk jako kdyz je v okruhu zpocatku vzduch). Jsou to radiatory NexXxos III a NexXxos II extreme. Ale predtim to delalo i v kombinaci radiaroru ze Š 1203 a nejakeho Renaulta. Je mozne ze toto cerpadlo nejak nestiha?
-
Re: 2 radiatory a vrceni cerpadla
-
2 radiatory a vrceni cerpadla - vyreseno
Tak to funguje skvele. Uprava trvala tak 3 min a vysledek predcil ocekavani. O cerpadle nyni ani nevim. Dokonce ani tolik nevibruje a neni nutne jej tak dokonale odpruzit od case. Dika.
-
hmm no ja mam maly problem Viscool blok je moc restriktivny a tym padom mam velmi maly prietok ...
Tak uz viem asi ako to vyriesim ..... budem mat 2 cerpadla :lol:
Jedno ponorne a jedno obehove.
Prikadam aj obrazok nacmarany v skicari.
Sak posudte sami .. http://img72.imageshack.us/img72/675...novy8rx.th.jpg
Moja 1048 na kadeta + Viscool v2 nestaci .. ked zapojim iba samotne bloky a oddelim to snad to bude okay .. takto by som mohol dat do serie aj 4 radiatory ...
Myslite ze ta compact300 tie 3 utiahne alebo dat radsej compact600 ???
-
Citace:
Původně odeslal Sharker
hmm no ja mam maly problem Viscool blok je moc restriktivny a tym padom mam velmi maly prietok ...
Tak uz viem asi ako to vyriesim ..... budem mat 2 cerpadla :lol:
Jedno ponorne a jedno obehove.
Prikadam aj obrazok nacmarany v skicari.
Sak posudte sami ..
http://img72.imageshack.us/img72/675...novy8rx.th.jpg
Moja 1048 na kadeta + Viscool v2 nestaci .. ked zapojim iba samotne bloky a oddelim to snad to bude okay .. takto by som mohol dat do serie aj 4 radiatory ...
Myslite ze ta compact300 tie 3 utiahne alebo dat radsej compact600 ???
Tak tohle bohuzel fungovat nebude. Pra zapojovani cerpadel seriove za sebou musi byt u toho s vetsim prutokem rezervoar s plovakem, ktery na zaklade vysky hladiny bude regulovat prutok cerpadlem. Tvuj navrh bude fungovat jen do te doby, nez 1048 dojde voda a nasaje vzduch.
A reseni? Kup si jeden normalni radiator a bude ti stacit i ta 1048. Pokud ne, tak si kup poradny cerpadlo, ale myslim, ze tech par °C za 3k (co utratis za highend cerpadlo) nestoji.
-
jj, nech si tam jednoho kadetta a das to vpohode s 1048
-
Alebo 2 samostatné okruhy = napríklad jeden na cpu a druhý na grafiku a MB...
-
4 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal Klon
jj, nech si tam jednoho kadetta a das to vpohode s 1048
Ta 1048 to neda :confused:
..... 120L za hodinu .... som to dneska meral .... 1048+ expanzka od galaxiho + viscool v2 + kadet.... prietok okolo 120-150L :mad:
Ja sa na ten blok nemam nervy .... asi kupim cascadu :(
Mam to zapojene na DFI LP NF3 Ultra-D (na shitsete mam zalmana) a este GF FX5700 (tiez pasivne modnuta s primecolerom) btw tu su teploty ...
Foto v prilohe
Xcelo by to Eheima 1250 ... alebo nejaku "tvrdu" pumpu .... vsetky eheimy su makke pumpy :roll:
Edit:
Tak po dlhej debate s technikom priamo z viscoolu sme dosli k spolocnemu zaveru :D Odporucil mi tkzv "kurenarske cerpadla" tznm tvrde cerpadla s velkou vytlacnou vyskou ktore dokazu pretlacit aj dve V2 bloky aj dalsie 3-4 radiatory zapojene seriovo :eek: ... na cca 200-400L uplne v pohode.
Info:
Citace:
Specifications:
Dimensions: (WxLxH) 90x90x90mm (without connections)
Motor type: ellectronically commuted ball motor
Rated voltage: 12 V DC direct current
Power input: 17 W
Admissible voltage area: 6 to 13,2 V
Delivery height: at 12V: 3,4m
max. Flow rate: 1400L/h
Delivery media: water, water-/glycol compounds
Max. System temperature: 60° C
Medium-affecting parts: stainless steel 1.4571, PPS-GF40, EPDM O-ring sealings,
Aluminium oxide, hard carbon
Connections: 2x 1/2" outside thread
Please use this connector and teflon tape as adapter.
79,90 EUR
http://www.alphacool.de/xt/product_i...c-1-2--ot.html
;)
-
mozna bych spis vzal DDC a modnul top...
stoji ti to za tech par stupnu ?
-
hlavne uz to nebude ani omylom tiche, si myslis ze cez cascade pretlacis viac ako je tych 120-150l tym cerpadlom co mas? ani omylom ;)
-
DDC prej patri mezi velice ticha cerpadla, osobne jsem ho vsak neslysel.
blok bych si nechal a neresil to, ten rozdil te nevytrhne
-
ja som nenarazal na DDC ale na "kurenarske tvrd pumpy" :) vsetky fakt vykonne a silne pumpy su hlucne
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
ja som nenarazal na DDC ale na "kurenarske tvrd pumpy" :) vsetky fakt vykonne a silne pumpy su hlucne
Mam ted LAING DDC a D5 a musim potvrdit, ze oproti napr. 1048 jsou opravdu slyset. Nejedna se ani tak o hluk samotneho cerpadla (v klidu jsou obe relativne ticha), ale spis je slyset proudici vodu uvnitr.
-
V klude? To ako ked je vypnute a nepracuje? ;) OK j/k
Ja som myslela ze 1048 musi so svojim vykonom utiahnut vsetko, a ze je to dokonca zbytocne naddimenzovane cerpadlo.
Ten Viscool V2 kladie prietoku vacsi odpor ako kaskada?
-
Citace:
Původně odeslal asta
V klude? To ako ked je vypnute a nepracuje? ;) OK j/k
Ja som myslela ze 1048 musi so svojim vykonom utiahnut vsetko, a ze je to dokonca zbytocne naddimenzovane cerpadlo.
Ten Viscool V2 kladie prietoku vacsi odpor ako kaskada?
blbe jsem to napsal, tim v klidu jsem myslel nasucho...tj. zapnute cerpadlo bez vody.
Jinak Viscool ma tlakovy spad 978 mmWs oproti Swiftech Storm (v podstate cascade), ktery ma 1925 mmWs a imo na V2 musi 1048 stacit...takze nechapu mistni paniku s cerpadly :lol:
-
mneni se hlucnost DDC pokud se modne top?
ja taky moc ne, ale je prca se na to koukat :lol:
-
Citace:
Původně odeslal Pirs
blbe jsem to napsal, tim v klidu jsem myslel nasucho...tj. zapnute cerpadlo bez vody.
Jinak Viscool ma tlakovy spad 978 mmWs oproti Swiftech Storm (v podstate cascade), ktery ma 1925 mmWs a imo na V2 musi 1048 stacit...takze nechapu mistni paniku s cerpadly :lol:
Pozicam kameru a ukazem ti ten shitozny prietok nazivo okay .. :rolleyes:
Myslis ze by som xcel vyhodit len tak 3 litre keby mi ta 1048 stacila :lol:
Btw pirs ... odkedy sa prevadzkuju cerpadla bez vody ... ja som sa docital ze to dokonca vyrobca zakazuje a ze cerpadlo sa moze poskodit :mweheh:
Akoze mna zaujima jak to huci ked je tam voda ...
Uz sa neviem dockat toho testu na oclabe ... davaj nech je to uz tam :idea:
-
když ho na chvilku zapneš bez vody tak se mu nic nestane...tak do půl minuty bych se nebál, delší časy s ohledem na to, že se čerpadlo průtokem vody chladí, i takový Eheim600 dokáže ohřát dvě deci vody na 50°C a netrvá mu to dlouho
-
2 Klon: Uvidim, za ho modnu...ale predpokladam, ze to pomuze hlucnosti i prutoku.
2 Shark: Chvilka bez vody nevadi, jde jen o to, aby se chladil motor a nezadrelo lozisko. Ten hluk te vody neni nijak tragicky...v uzavrene skrini to nebude slyset. Btw. zkousels zapojit jen 1048 + V2 blok a merit prutok? Jestli to nahodou neni radiatorem...;)
Nechce se mi verit, ze by V2 byl takova mrcha na prutok a stejne pocitej, ze lepsi pumpou ziskas na bloku max 3°C. Dneska jsem pokusne otestoval v okruhu Oase AP700, Eheim 1048 a Laing DDC. Rozdily byli u me sestavy nemeritelne, jedine snad u DDC se zvedla teplota vody o 1,5°C (coz je taky prd rozdil).
-
sharker: ako si zistil ze ti cerpadlo nestiha?
ja mam V2+dalsie dva bloky+dva radiatory...a eheim 1048 stiha v pohode...s jednym vacsim radiatorom by to bolo idealne
-
mal som to zapojene na stole ... a nebol som z toho 2x nadseny :rolleyes:
Vsetky viscool bloky + kadet+ ten vymennik co som ti pozical .. co ho mas doma .... ono nemozes porovnavat galaxiho bloky ktore nemaju ziaden odpor ..teraz myslim na chipset a vga bloky ... ;)
Cele je to nahovno ... fakt budem kludne spavat az ked bude nova pumpa :(
-
tak jinak...
i kdyby v okruhu teklo 50l, tak ti to muze bejt jedno.tak dlouho dokud to chladi tak jak ma...
podle me to jsou vyhozeny 3k....
muzes zkusit zapojit ty kadety paraelne...
ja nevim co tady resis, asi to nechapu...:confused:
-
Citace:
Původně odeslal Klon
tak jinak...
i kdyby v okruhu teklo 50l, tak ti to muze bejt jedno.tak dlouho dokud to chladi tak jak ma...
ani ja nechapem...hlavne ze mi pisal ze chodi s jednym kadetom pasivne
-
zeby kecal? :lol: btw pomalsi prietok ma svoje vyhody :) voda sa viacej zdrzi v radiatore a viacej sa tam ochladi, kedysi som na toto tema snad videl aj test, jednoducho pomalsi prietok neni vzdy to najvacsie zlo ;)
-
Citace:
Původně odeslal Klon
tak jinak...
Problem je ze na DFI a Opterone144@3015@1.65v ta teplota liezla az k 50-55 stupnom ... tazke problem tu je ... imho hnusna teplota ..a myslim ze za to moze prietok ... Laing by mohol pomoct.
Citace:
Původně odeslal MadCap
zeby kecal? :lol: btw pomalsi prietok ma svoje vyhody :) voda sa viacej zdrzi v radiatore a viacej sa tam ochladi, kedysi som na toto tema snad videl aj test, jednoducho pomalsi prietok neni vzdy to najvacsie zlo ;)
Nekecam .... kvoco ma pravdu teraz frcim iba na kadete a jednej V2 .... no planujem zapojit dalsieho kadeta a tu corsu ... no a este vga blok a chipset blok .... a mam obavu podla toho ked som tie viscool bloky + kadeta mal na stole zapojeneho ze ked to bolo menej ako 100L/hze to stacit nebude :((teraz myslim tie 3 radiatory bud paralelne alebo seriovo .. )
No a xcem chladit pasivne ... preto tie 3 radiatory ... popripade s 120 vetrakom na 5V(cca 650-500 otackach ....)
To MadCap:: ..pisal som ti na icq ohladom tej corsy a feldy no nejako si mi neodpisal ani na icq ani na sz .. tomase je na dovolenke a mal to uteba nechat ..mas to tam mozem si po to prist ?