Cus!
Doufám ze mě poradíte?!
Mám si koupit CPU
AMD Athlon 64 3000+ Venice BOX, 939
AMD Athlon 64 3200+ Venice BOX, 939
AMD Athlon 64 3500+ Venice BOX, 939
jde mi o OC!!
Printable View
Cus!
Doufám ze mě poradíte?!
Mám si koupit CPU
AMD Athlon 64 3000+ Venice BOX, 939
AMD Athlon 64 3200+ Venice BOX, 939
AMD Athlon 64 3500+ Venice BOX, 939
jde mi o OC!!
Si kup nějakej bazarovej odzkoušenej...
neskodilo by napsat desku....
asi bych se taky priklonil k bazaru
Gigabyte GA-K8NSC-939 - nForce3 250Citace:
Původně odeslal Klon
procesor z bazaru raději nechci to si koupím nový.
update:
Ještě Dotaz polepším si vůbec, když třeba změním stávající CPU a ZK desku AMD 3200 barton GA7VT880L(viz podpis) na tohle?
Gigabyte GA-K8NSC-939 - nForce3 250 + třeba ten AMD Athlon 64 3000+ Venice BOX, 939??
Tak o max 20% tzn v 3D marku03 tak 11 tisic.
[Edit] podle me se vyplati tech par tydnu pockat na slevy u AMD nebo Conroe u Intelu
pokud ma gp pasiv na chipsetu tak si moc nezataktujes, osobne bych tvoji stavajici sestavu "nechal dozit" a pak udelal prechod na pci-e a AM2 nebo 775
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=50621
Pekny kousek :)
Nj, jenže za něj chce 2500+ peněz...
Zdravíčko, vzhledem ke snižování cen CPU AMD jsem se rozhodl upgradovat svůj 3000+ a přemýšlím co za něj: asi nejvhodnější bude 3700+ SanDiego. Otázka: je zde nějaký problém s revizemi anebo něco podobného? Anebo je lepší počkat si na slevnění nějakého X2 CPU? Hraji především gamesy, trochu na kompu pracuji a to je asi vše.
Díky za reakce - postřehy.
ma takovejhle upgrade smysl ? pokud se s nim nedostanes vyrazne vys tak si myslim ze to ani nepoznas..Citace:
Původně odeslal meteor
Asi takhle: ze stávajícího 3000+ dostanu horko těžko 2,5GHz a to je tak na upečení (deadline 55 stupňů Celsiových), 3700+ jde až do 3GHz, navíc má 1MB cache. Základní dvoujádro nemá smysl (chtěl bych jádro Toledo), taky prý nejdou moc taktit a taky topí víc než je zdrávo. Než budou aplikace pro vícejádrové CPU, tak to se ještě načekám. No a otázkou je, co ještě přijde pro socket 939 - myslím že už nic moc. Taky AMD zrušilo všechny procesory s 1MB cache, a to nejenom pro 939, ale i pro AM2 (samozřejmě krom TOP modelů). No a ty slevy jsou tak lákavé... :-)
nevim no, zalezi na tom na kolik te to pride, ale osobne bych do toho asi nesel...
nikde nemas dany ze se na ty 3 dostanes...
navic si myslim ze ten rozdil ani nepoznas...
je fakt ze mam slabou grafiku, ale kdyz jsem nad 2,4 tak kdybych to nevedel tak to nepoznam...
Ty od nekoho kupujes otestovanej?jinak nazor opravdu k pousmani..Citace:
Původně odeslal meteor
Ne ne, koupil bych samozřejmě nový 3700+. Nevím proč by to měl být názor k pousmání, je mi docela jasné že ne každý dá 3GHz, ale co jsem prolézal fóra tak si nikdo nestěžoval že by nešel vysoko. Myslím si že minimálně 2,8GHz budu mít na své sestavě tak na 99,99%. No a že má 1MB cache je stoprocentní... :-)
Výkonový rozdíl nebude takový,aby to stálo za investici.Největší efekt bude snížení teploty CPU a tím i v Case.Jestli chceš ale mermomocí upgradovat,tak ještě počkej až spadne cena víc,Intel ohlásil výrazné zlevňování a AMD určitě nezůstane pozadu :-)))
Čéče, ty vypadáš skoro jako Mr. Bean :-D no nic, to byl jen ftípek. Díky za reakci, o snižování cen vím - jen pochybuji jestli zlevní i X2. 3700+ už dolů nepůjde (viděl jsem ho na netu za 4.021,- s DPH), teď je otázka jestli AMD půjde s cenou dolů i u dvoujader - tipuju to tak 50 na 50. Takže nejspíš vydržím do konce července a pak zainvestuju. Ale jak znám své štěstí, tak na konci července už nebudou 3700+ k sehnání a X2 zůstanou na svojí ceně...
Jaky tipovani 50 na 50 ???Citace:
Původně odeslal meteor
AMD ohlasilo snizovani cen u X2 uz pred 14 dny.
http://4um.ocguru.cz/showpost.php?p=...&postcount=105
Aha, tak já zahlédl pouze to snižování jednojader, každopádně díky link, dneska budu mít krááásný den :-) a na konci července ještě hezčí (pokud se v tu dobu projeví slevy i v ČR).
Ja by som doporucil 3700+, s dovodov co tu uz boli spominanen 1MB cache mozno dobry OC, podla mna sa 3800+ a 3500+ moc neoplatia. Alebo potom pockat na X2 3800+ ak teda bude stat tych 169USD
tak jsem koupil ten AMD Athlon 3000+ Venice a bez problémů šel přetočit na 2700MHz! při 1.46V! Bohužel mám zatím box chlaďič a tak jsem byl nucen to zase stáhnout na 1800MHz! Teplota byla k 52*C(30min Prime95)! Což se mi zdálo už moc! Desku jsem si raději koupil MSI K8N Neo2 FX páč tu gigabajtku sem nemohl přes satu rozchodit!
110% spokojenost!!
Dlho som sa zaoberal touto témou soket 939. Z vaších roznych cz stánok som sa dozvedel nasledovné. Na soket 939 pasnú A64 X2 od 3200 do 4800. Treba sa prediť iba v predajni kďe zakúpite procesor. Mám na sokete 939 A64 X2 4400 len treba nové chladenie. Základná doska MSI K8N Noe4 Nforce4.Dobrá rada a všetko frčí.:idea: Heno
Pekny prvni prispevek, priste koukni na datum, kdy predchozi diskuze skoncila. Ono dva roky je dlouha doba... :)
Mno, keby to bola rada a keby boli nejake novinky v soc. 939, tak budiz. :p