-
"Anti-Hyper-Threading" od AMD
Citace:
According to sources, it would be possible to double the number of decoders this way so that the “combined: CPU will process 6 instructions per clock cycle. This thing only can become a pretty decent response to Conroe processors and it should be expected that this technology would debut closer to July 24, the day of the Intel Core 2 for desktops launch. But the feature should require synchronization of chips’ L1 cache in general along with some other capabilities. Perhaps, the new technology will simply overclock the processor and disable the second core in certain situations.
The corresponding functionality has already been built into dual-core Athlon 64 X2 processors for Socket AM2 form-factor, the sources claim. To activate it customers will “only need to update the processor driver and the mainboard BIOS,” they say. Microsoft Corp. will reportedly even release a corresponding patch for the operating systems that will allow recognizing two cores of the Athlon 64 X2 as a single one.
http://www.xbitlabs.com/news/cpu/dis...622143710.html
No tak nakonec bude mit preci jen AM2 co nabidnout. Pokud hra/aplikace nebude poradne podporovat multi-threading, tak bude AMD asi jasna volba.
Jeste bohuzel neni nic jiste, ale rozhodne to vypada zajimave.
-
Re: "Anti-Hyper-Threading" od AMD
SAKRA !!! Jsi me predbehl ... :-)))
NEbo tady: http://www.theinquirer.net/?article=32589
-
Zatím všichni, kteří jakž takž rozumí designu CPU, měli velké pochybnosti o tom, že by něco takového mohlo fungovat.
-
suhlasim s Eaglom, trochu sme sa o tom bavili jak sa to zjavili na xbite napr. a ked sa nad tym clovek tak zamysli, tak to znie dost ako sci-fi ci skor tazky marketing/kachna ...
-
Ve CPU architekture rozhodne nejsem tak zbehly jako Eagle (klobouk dolu) - ale nikde jsem se poradne nedocetl, proc je conroe tak vykonny procesor na stejne frekvenci oproti AMD - az je to nekdy strasne v neprospech AMD ... coz me nuti zamyslet se:
1. Je to nejaky trik
2. Proste to dela dokonala cache
3. Muze nekdo objasnit ?
-
2all : tak ja designu cpu ciek nerozumiem vobec , len jedna vec mi nie je ista ako je mozne ze take " blaboly " potom pusta samotna firma AMD, ktora viac menej velmi dobre rozumie navrhovaniu cpu ckiek ???
-
Citace:
Původně odeslal Janosik
2all : tak ja designu cpu ciek nerozumiem vobec , len jedna vec mi nie je ista ako je mozne ze take " blaboly " potom pusta samotna firma AMD, ktora viac menej velmi dobre rozumie navrhovaniu cpu ckiek ???
kde prosim vidis, ze to pusta AMD? ja vidim "According to sources" co je ciste JPP ....
svaca > o core architekture ma eagle dva rozsiahle clanky na shw ... ja len dodam ze vykon je nielen virtualny ci marketingovy, ale aj realny (testovane osobne)
-
Citace:
Původně odeslal Janosik
no i kdyby to poustila samotna AMD tak je si nutne uvedomit, ze vsechny firmy maji tzv. marketingove oddeleni, ktera jsou schopne vypustit cokoli.
-
Citace:
Původně odeslal MadCap
svaca > o core architekture ma eagle dva rozsiahle clanky na shw ... ja len dodam ze vykon je nielen virtualny ci marketingovy, ale aj realny (testovane osobne)
ale nee :) tady se nekdo provaril, sliboval ze to rekne az nekdy v srpnu :)))
[Edit] kdes ho sehnal? Nebo to posila Intel do casopisu zdarma?
-
ja som sa nijak neprevaril, povedal som snad co som testoval? nie ;) a odpoved na edit teda neexistuje a nebude ;)
-
Takhle by to mohlo "pracovat" ?. Jedno jádro se vypne a druhé přetaktuje..... pokud by tohle moh někdo přirovnat k neaké technologii tak teda nevím. Si tak říkám na co ty DC procesory jsou :)
-
Citace:
Původně odeslal svaca
Ve CPU architekture rozhodne nejsem tak zbehly jako Eagle (klobouk dolu) - ale nikde jsem se poradne nedocetl, proc je conroe tak vykonny procesor na stejne frekvenci oproti AMD - az je to nekdy strasne v neprospech AMD ... coz me nuti zamyslet se:
1. Je to nejaky trik
2. Proste to dela dokonala cache
3. Muze nekdo objasnit ?
Intel Core - Pohled na architekturu
-
-
1 Příloh-a(y)
Core Multiplexing Technology
Příloha 1774
-
Takze Conroe ma Anti-HT taky? Tim padem je AMD zas bez vyhody?
-
-
chapu to dobre tak, ze to je neco jako superskalarita dnesnich CPU, ale az na to, ze to paralelni zpracovani muze provadet vice jader naraz? Pokud jsou obe jadra velmi rychle propojeny tak nevidim duvod, proc by to nemohlo fungovat.
-
Citace:
Původně odeslal Petrik
chapu to dobre tak, ze to je neco jako superskalarita dnesnich CPU, ale az na to, ze to paralelni zpracovani muze provadet vice jader naraz? Pokud jsou obe jadra velmi rychle propojeny tak nevidim duvod, proc by to nemohlo fungovat.
A jak bys chtěl rozděli IP mezi dvě jádra ??? To prostě nelze.
-
Citace:
Původně odeslal Eagle
Nevím, co to je.
a nie je to nahodou to, ze pri branchingu, ak je druhe jadro volne, tak schleduler pocita na jednom jadre jednu vetvu a na druhom druhu?"
-
Citace:
Původně odeslal THX
a nie je to nahodou to, ze pri branchingu, ak je druhe jadro volne, tak schleduler pocita na jednom jadre jednu vetvu a na druhom druhu?"
A myslíš, že by to mělo nějaký valný efekt v situaci, kdy predikce větvení má spolehlivost v průměru kolem 95 % ? IMHO by další jádro svými požadavky na data zpomalilo L2 cache a RAM natolik, že by došlo k celkovému zpomalení. Tak to být nemůže.
-
Podle meho to nebude zdaleka duvod, ktery prikloni vahy na stranu AMD. Za predpokladu, ze neco takoveho vubec bude. Dvoujadrove aplikace budou IMHO jiz nastupovat, a vykony dualcore procesoru budou bez problemu stacit na non-dualcore aplikace.
-
99% aplikací stále dual-core nevyužije. Za ten rok od uvedení prvních dvoujádrových procesorů se nic moc nezměnilo.
-
Citace:
Původně odeslal Eagle
99% aplikací stále dual-core nevyužije. Za ten rok od uvedení prvních dvoujádrových procesorů se nic moc nezměnilo.
No ono asi ani moc nezmění. Zrovna u her je tohle dost problém, protože je sice fajn, že si hru třeba rozdělíte na dva kritické thready, ale ty pak na sebe akorát budou čekat a sme zase kde sme byli. Tady si myslim, že nějaká větši podpora dual-core se objeví spíš jen u těch her od úplně největších vývojářských studií, protože ty menší se na to prostě vyserou, když jim to nebude stát za to, aby nad tim strávili při vývoji mnohem víc času a práce.
A co se týká původního tématu, tak tam bych se nebál, že by AMD nemělo něco připraveného. Však ještě uvidíme. V tuto chvíli vidim Conroe rozhodně ne jako zabijáka Athlonů, ale akorát Netburstů.
Jinak si myslim, že další procák, co půjdu koupit, bude práve Core2, protože bych rád něco hodně tichého do obýváku místo videa a DVD přehrávače (ale to ještě počká, protože zatim je tam dual PentiumIII 1GHz a to ještě stačí).
-
Mno zatim je ta podpora skutocne slaba, ale mam pocit, ze ked zacne byt viac jadier skutocne prinosnych uz budu 2- jadra malo, aspon v hrach. Narazam tym na X360 a jeho 3-jadro CPU, tato konzola je PC skutocne blizo a hry odtial budu zrejme konvertovane na PC. Mno a sucasne 2-jadra budu malo. Dnes su zbytocne a potom uz budu zastarale .. ja pockam. :)
-
Citace:
Původně odeslal Semik
Mno zatim je ta podpora skutocne slaba, ale mam pocit, ze ked zacne byt viac jadier skutocne prinosnych uz budu 2- jadra malo, aspon v hrach. Narazam tym na X360 a jeho 3-jadro CPU, tato konzola je PC skutocne blizo a hry odtial budu zrejme konvertovane na PC. Mno a sucasne 2-jadra budu malo. Dnes su zbytocne a potom uz budu zastarale .. ja pockam. :)
Myslíš ten XBox 360, u kterého při uvedení 95 % her využívalo jediné jádro? :-D
A co jsem slyšel, tak Sony má problém sehnat programátory na hry pro tu jejich 486ku (= Cell), jelikož nikdo nechce programovat na takovou úchylárnu.