2 Příloh-a(y)
Jak podtaktovat procesor u NTB?!
Existuje nejaky programek na podtaktovani procesoru u NTB?! Zkousel jsem SoftFSB, ale tim to nejde..
Rovnez jsem hledal zde na foru ale nasel jsem jen http://4um.ocguru.cz/showthread.php?...dtaktovani+cpu
Jedna se o NTB HP OmniBook XE3L
Prikladam typ procesoru a desky
Diky za rady
Re: Jak podtaktovat procesor u NTB?!
myslim ze i tenhle stary celeron umi v urcite mire speedstep tak ze zkus rm clock ktery umi menit nasobic...
s zmenou FSB si u NTB moc neskrtnes deska na to neni stavena nema jine delicky nez defaultni napr na mem ntb staci zmena FSB o 2-3Mhz a uz to tuhne
1 Příloh-a(y)
Tak s timhle programkem jsem take nepochodil :(
Viz. screen
Celerony tusim SpeedStep nemaju.
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Celerony tusim SpeedStep nemaju.
Tušíš správně...
Zrovna jsem jeden CeleronM 1,5GHz nahrazoval v notesu PentiemM 1,5GHz... docela rozdíl ve svižnosti i spotřebě... ;)
Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Tušíš správně...
Zrovna jsem jeden CeleronM 1,5GHz nahrazoval v notesu PentiemM 1,5GHz... docela rozdíl ve svižnosti i spotřebě... ;)
Nahrazoval, jakoze si ho vypajel ven? :-) Nebo se uz snad v nektreych NTB daj normalne menit procaky?!
Jdou v poho menit(je tam obycejny socket jako u PC) - aspon co jsem zkousel u Aceru s Celeronem 2,8Ghz a Prestigio CeleronM 1,4Ghz.
Obecne si myslim, ze je to i pro vyrobce notebooku levnejsi udelat desku se socketem a podle poptavky do toho strkat ruzny cpu, nez delat spoustu ruznych desek...
Akorat pozor na to, ze nektere notebooky nemaji podporu pro lepsi cpu, i kdyz se podobny (typove stejne oznaceny) model dela s lepsim cpu.. je to dano treba ruznymi chipsety, ac to na prvni pohled vypada vsechno stejne.. napr. u HP nx6110 .. verze s i910 vs. i915 ..
Citace:
Původně odeslal CODE
Nahrazoval, jakoze si ho vypajel ven? :-) Nebo se uz snad v nektreych NTB daj normalne menit procaky?!
Normálně jsem ho vyměnil v patici - fungl nový ACER TravelMate 2433NLM za 13,5k s daní a má proc přístupný přes 2 šroubky... ;)
Dal jsem do něj zánovní Dothan 1,5GHz za pár stovek a mám upgrade jaho prase - všechno šlape jak má, SpeedStep šetří baterku naprosto zásadně oproti stejně rychlému Celeronu, cache dost pomáhá svižnosti a také teploty jsou o něčem jiném... to vše pouhou výměnou procesoru bez jakékoliv SW modifikace!!! :cool:
u myho notebooku s celeronem 400 se podtaktovani realizuje zmenou FSB z 66 na 33, alespon to tvdi AIDA32. Jde to nastavovat utilitou primo od vyrobce - compaq. HP na svym webu nic nema?