Celer D na MSI i915 doske - ako na OC ???
zdravim...
Doteraz som robil kompy na AMD ale skusam toho slavneho CELERA D...
mam :
CPU : CPU CELERON D 326 -2.5GHz soc.775 BOX 64bit, L2-256KB Prescott
MBOARD : MSI 915P Neo2 V2.0
k tomu 2x 512MB 533 DDRII PQI v duale, grafika X800GTO 128MB, jeden Sata 80GB disk a jedna LG DVDRW, Floppy a dva 8x8cm pridavne vetraky... zdroj je 400W s PFC,
mozete mi poradit, ako sa vlastne procaky (D ckove intely) taktuju ??? Cez FSB alebo nasobicom ??? Su/niesu locknute? Maju dosky s i915 chipsetom PCI-LOCK ???
na co si dat pozor ???
podporuje Celeron D Hyperthreading ???
Re: Celer D na MSI i915 doske - ako na OC ???
násobič je (až na nesehnatelný ES) zamčenej
HT myslim nemaj (nevím jistě a hledat to nebudu, najít si to můžeš i ty)
Citace:
Původně odeslal Hazo
zdravim...
Doteraz som robil kompy na AMD ale skusam toho slavneho CELERA D...
mam :
CPU : CPU CELERON D 326 -2.5GHz soc.775 BOX 64bit, L2-256KB Prescott
MBOARD : MSI 915P Neo2 V2.0
k tomu 2x 512MB 533 DDRII PQI v duale, grafika X800GTO 128MB, jeden Sata 80GB disk a jedna LG DVDRW, Floppy a dva 8x8cm pridavne vetraky... zdroj je 400W s PFC,
mozete mi poradit, ako sa vlastne procaky (D ckove intely) taktuju ??? Cez FSB alebo nasobicom ??? Su/niesu locknute? Maju dosky s i915 chipsetom PCI-LOCK ???
na co si dat pozor ???
podporuje Celeron D Hyperthreading ???
Taktuje sa cez FSB, nasobic je locked. HT ten Celer nema - su locknute. Dosky s 915 maju lock, zalezi, ci to ta MSI doska zvladne :P Ma inak toto nastavenie v BIOSe... Pozor by som si daval akurat na tu shitnu dosku a zdroj, co je ta znacku... Celery idu taktovat velmi dobre, zalezi na chladeni a zdroji, pripadne doske... :P
este 2 otazky :
1; aka je bezpecna teplota na procaku ???
2; aky soft pouzit na monitorovanie teploty v systeme ???
Citace:
Původně odeslal Hazo
este 2 otazky :
1; aka je bezpecna teplota na procaku ???
2; aky soft pouzit na monitorovanie teploty v systeme ???
OMG, vsetko je tu uz popisane, pouzi napriklad Speedfan na monitoring, na teplota zavisi od OC... Stiahni program Throttle watch, pusti prime95, ak bude treba odpoj ventilator a sleduj, pri ktorej teplote zacne procak throttlovat, od tej teploty sa snaz spravit odstup 10 stupnov a bude to v pohode ;)
mno dobre... ale :
asi po akych kusoch (MHz) mam dvihat FSB ???
ako dlho mam nechat bezat Prime95 s tym Trotlom, aby som mal istotu , ze uz to pojde OK ???
inaq teraz som hral na def. nastaveniach NFS most wanted a asi po 2 hodinach hrania vytuh.... Otvorim skrinu a northbridge uplne HORUCI ze som sa na nom popalil.... je to normalne ????? pozriem do BIOSu na voltaz na northbridge je default 1,55V... spravne ??? Je sice pravda, ze teraz mam v izbe dost teplo....
lebo ak je Northbridge taky horuci na defaultnych nastaveniach - asi si moc nepotaktujem... ze ?
Haloooo INTELACI !!! to sa nenajde tu nikto , kto by helfol ??? to uz nikto v SK - CZ nema procesor INTEL ???
O taktování je tu toho napsanýho víc než dost.
Throttlovat ti to začne až budeš mít vysoký teploty, nelze říct jestli za 40sec nebo 5min.
A jestli ti to padá v defaultu, tak mi prosimtě řekni, ja to chceš taktovat?
Pošli teploty toho tvýho NB.
Citace:
Původně odeslal P@pi
Pošli teploty toho tvýho NB.
Mno Nemam na to teplomer a neviem ktora zo 4-roch teplot v systeme je to... pokial je to ta najvyssia tak tu mam pri PRIME95 okolo 68 stupnov. Ale pasivny heatsink na NB bol asi 1-2 minuty po vypnuti kompu taky horuci, ze som sa on takmer popalil (neudrzal som na nom prst ani sekundu...)... A to som naschval kupil INTEL CELERON, zeby sa moc nehrialo.....
Bud njeje cosi OK, alebo zeby uz intel pripekal viac nez AMD ???
Intel topí víc než AMD už dlouho (aspoň P4 a pls no flame).
Jak to všechno chladíš?
Citace:
Původně odeslal Honny
Intel topí víc než AMD už dlouho (aspoň P4 a pls no flame).
Jak to všechno chladíš?
chladenie je default , teda na procaku boxovany chladic a na doske na nortbridgi tiez default pasivny chladic, rovnako pasivy na southbridge a mosfetoch pri procaku...
zdroj je 400W a ma 12x12cm chladic, este som pridal jeden 8x8cm chladic s prachovym filtrom na vhananie vzduchu do case (umiestneny na bocnici nad grafickou kartou). Dnes som pridal este jeden 8x8 cm chladic na vyfukavanie horuceho vzduchu z case von (umiestneny vzadu pod zdrojom...) Teraz mi uz NFS nepadlo, ale aj tak sa mi to zda divne...
???
Citace:
Původně odeslal Hazo
Mno Nemam na to teplomer a neviem ktora zo 4-roch teplot v systeme je to...
Zkus kombinaci Everest a Speedfan, mě se to osvědčilo, v everestu máš napsáno, co to je, no a najdeš stejnou teplotu ve speedfanu a woalá je to tam... (Jinak já mam ve speedfanu v pořadí NB, CPU, SB a nejvíc mi právě topí ten SB)
Jinak to, že P4 topí víc než A64 je jasný, ale stejně mam radši P4 :D