Pri startu Win xp se spousti slozka
Zdravim pri startu Win xp se mi pokazde otevre slozka, ve ktere je otevrena adresa na mem disu C:\WINDOWS\system32. Pravde podobre mi to zpusobil nejaky spyware, ktery jsem odstranil, ale slozka se otevira dale. Nevite kde to najdu v registrech, nebo nejaky soft na cisteni registru.
DIK
Re: Pri startu Win xp se spousti slozka
skus napriklad Reg Cleaner, pod polozkou "Startup" tam mas vsetko co sa spusta pri bootovani Woken, pripadne sa kukni do Startup meno v ponuke Start
Pravděpodobně to bude parametr pro shell, najdeš to v registrech (spustíš regedit).
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Shell
Hodnota u Shell by měla být pouze "Explorer.exe", pokud tam je něco jiného navíc, tak to smaž a nechej tam jen ten Explorer.exe.
Citace:
Původně odeslal leo
Pravděpodobně to bude parametr pro shell, najdeš to v registrech (spustíš regedit).
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Shell
Hodnota u Shell by měla být pouze "Explorer.exe", pokud tam je něco jiného navíc, tak to smaž a nechej tam jen ten Explorer.exe.
Je tam jen explorer.exe:(
Ještě se to může stát tehdy, když se nějaký proces nespustí, protože se nenajde konkrétní soubor. Může k tomu dojít například tak, že v cestě k procesu jsou mezery (Program Files) a cesta není v uvozovkách.
Takže si projdi registry a to tyto položky:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\
Tam větve Run, RunOnce a RunOnceExt
Totéž ve
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\
A samozřejmě složka "Po spuštění" v menu Start.
Pokud si procesy nejsi jistý, tak je sem vypiš. Zkontroluj si, zda cesta ke spuštění procesů obsahující mezery je v uvozovkách a zda samotné spouštěné soubory vůbec na disku jsou. Pokud ne, tak tu větev smaž.
Druhá (jednodušší) možnost je nainstalovat si program Regcleaner (jak radil Plazzer) odtud:
http://www.worldstart.com/weekly-dow...regcleaner.exe
Přepneš si na češtinu a tam vlez do menu "Nástroje/čištění registru/Spustit vše". To projde registry a nabídne odstranění neplatných položek v registrech. Teoreticky si ještě můžeš projít služby, které se spouštějí po startu a tam najít tu, která do systému nepatří. To je však na delší povídání. Zkus nejprve ty první kroky.
skus cez RUN: msconfig a pozri sa na startup....
Citace:
Původně odeslal RK Systems
skus cez RUN: msconfig a pozri sa na startup....
tak pres toto nerozumim aplikacim ctfmon. exe a lvcomsx.exe oba ve slozce kterou jsem popsal...jinak regclean tomu vubec nepomohl nechapu....
a v techhle registrech sem nenasel to cos mi popsal
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\
fakt uz nevim
Current a ne Curr ent, nechápu proč je tam ta mezera, ta tam nepatří. Sorry
Taky bych doporučil programek hijackthis.
Najdeš ho na slunečnici a podobných servrech.
neinstaluje se jen spustí a vyhodí ti co všechno vokna spuští po startu.
Pokud tam nic podivnýho neuvidíš tak ten výpis hoď sem ať na to můžem kouknout.
Citace:
Původně odeslal Arnold__Rimmer
Taky bych doporučil programek hijackthis.
Najdeš ho na slunečnici a podobných servrech.
neinstaluje se jen spustí a vyhodí ti co všechno vokna spuští po startu.
Pokud tam nic podivnýho neuvidíš tak ten výpis hoď sem ať na to můžem kouknout.
OK udelam to ale az za mesic ted jsem v Nemecku. Zatim a dik
Skus pohladat na MS site. Urcite to tam najdes ja som to tam raz videl :) Jedna sa o nejaku upravu v registry ale ani za boha si nespomeniem ktoru, a nie je to run ...
Pricina otvarania nejakej zlozky po starte je vacsinou v tom ze ked si mal tu zlozku otvorenu naposledy tak ti padli win.
Tak to proste samo prestalo delat...divne, ale vyskytl se dalsi hloupy problem.
Jak mate na liste zastupce ZOBRAZIT PRACOVNI PLOCHU - minimalizuje vsechny okna tak ten mi zmizel, nevite jak ho obnovim?
Citace:
Původně odeslal
jedik
No dekuji za odpoved, skoda ze to nefici....divne
Je to co tam ma byt spravne?
[Shell] Command=2 IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar] Command=ToggleDesktop
jinak uz fakt nevim
Používám klávesovou zkratku WIN + D (nebo WIN + M), kde klávesa WIN má namalováno okýnko a je buď vpravo od levého CTRL nebo vpravo od pravého ALT.
Citace:
Původně odeslal
leo
Používám klávesovou zkratku WIN + D (nebo WIN + M), kde klávesa WIN má namalováno okýnko a je buď vpravo od levého CTRL nebo vpravo od pravého ALT.
S tou klaveskou jak jsi ji popsal me to pobavilo:D
Jinak jsem ten problem vyresil tak, ze jsem si to zkopcil z druheho kompu a prohlidl a zjistil, ze oni to na tom microsoftu popsali teda pekne blbe.....
SPRAVNE TO VYPADA TAKTO:
[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop
Diky vsem za pomoc