Propojil jsem klavesy Casio WK-1800 se zvukovkou MIDI kabelem a nefunguje mi to :-( ,nejsem prilis zbehly v teto problematice ,muzete mi prosim nekdo poradit na co si mam dat pozor v nastavení :?:
(SB128LIVE PCI )
Printable View
Propojil jsem klavesy Casio WK-1800 se zvukovkou MIDI kabelem a nefunguje mi to :-( ,nejsem prilis zbehly v teto problematice ,muzete mi prosim nekdo poradit na co si mam dat pozor v nastavení :?:
(SB128LIVE PCI )
A co takhle kabeláž, některý kabely musej bejt zapojený MIDI-IN do MIDI-OUT, některý MIDI-IN do MIDI-IN, záleží na tom kabelu, třebá já to mam MIDI-IN do MIDI-IN, ale na Amize to bylo MIDI-IN do MIDI-OUT...
třeba to může pomoct, jinak vůbec nevim, žádný nastavování pro MIDI sem nikdy nedělal, protože sem to nepotřeboval - vždy to fungovalo.
Znám ale případy, kdy se MIDI na některejch zvukovkách rozjet nepodařilo.
Na zvuk.karte v PC mam jen jeden konektor:
MIDI Interface / Joystick Port
Na klavesach jsou dva ,pokousel jsem se na nich prehazovat MIDI IN--OUT a stale to je stejny ,proste to do komplu nejde. :oops:
jj s kabelem pry byvaje nekdy potize. a mas spravne nastavene midi v tom softu kterej chces ovladat??? todle se snadno prehlidne. pripadne jestli mas onboard zvukovku tak to zkus i na ni....
Tenhle problém jsem řešil na tom svém zvukátku - game na něm fungovalo, MIDI ani zaboha, tak jsem povolil midi na boardu (game jsem nechal zakázané) a klávesy jsem připojil přes něj - má to i druhou výhodu, protože přes game port na zvukovce mám připojená čidla teploměru.
Diky za rady,zvukovku mam zvlast,projdu to jeste jendou :| a snad neco najdu :lol:
Co ti PRESNE nefunguje? Komunikace se sekvencerem, softwarovym syntetizerem,... ??Citace:
Původně odeslal georg
No zatim se pokousim vyloudit nejaky zvuk z PC ,kdyz stlacim nejakou klavesu,takze asi komunikace se syntetizerem.
Podle manualu od tech klaves/WK1800 jsem nastavil midi vystup na kanal 1 a jeste jeden parametr pro posilani dat do midi zarizeni,na PC jsem nastavil vystupni zarizeni MIDI IN a kanal 1.Na klavesach na display ted vidim,ze je klavesa stlacena a jakou silou ,ale zvuk ze zvukovky v PC neni zadnej.
Mozna mam zkreslenou predstavu,jak to ma fungovat,fakt nemam zadny zkusenosti s el.klavesama.
Konc.kridlo je spica,ale budu se muset stehovat :? a s sebou ho vzit nemuzu,tak jsem poridil tohle,abych si obcas mohl zahrat... :-)
Pokud nemas spustenou nejakou MIDI aplikaci (ktera je sama o sobe syntetizerem,zvukovym modulem nebo pouze zprostredkovava prenos MIDI dat z klaves do interniho syntaku tve zvukovky), tak z PC nevyloudis jedinej zvuk...
Mam v kompu "Magic studio" a tam jsem to prave nastavoval,ale nejspis jsem na neco jeste zapomel.
Pres vikend se k tomu snad dostanu.
Magic Studio vubec neznam..o co jde?Zkontroluj si v nem nastaveni MIDI In/Out.Melo by tam byt MPU401 MIDI IN/OUT nebo napr. SB External MIDI...zalezi na zvukovce a driveru.
"Magic Studio " je nejspis napsany na obalu,ale asi se to jmenuje Music studio 2000,
SB External MIDI tam je a to jsem navolil,ted nejsem doma,tak si ty nastaveni nemuzu vsechny overit,ale cely si to vytisknu a znovu projdu.
OK.
Ja se zkusim podivat na Magic Studio co je to zac...
Jak rikam,nevim presne jak se to jmenuje,podivam se doma do Helpu.
dddiky. :-)
MIDI kábel si si robil sám alebo je kúpený?
Ja som si kábel robil a keď som pripojil YAMAH-u k SB Live tak to hralo hneď. Samozrejme som musel mať zapnutý neaký soft, ktorý s MIDI pracuje napr. SB keyboard (malinký softík, súčasť inštalácie SB) alebo Cubase SX.
Je to Music studio V2000 a uz to funguje :D
Měl jsem zaskrtnuty v menu "DEVICE"
device in:SoundBlaster MIDI IN
device out:SoundBlaster MIDI OUT
a funguje to az po nastaveni:
device in:SoundBlaster MIDI IN
device out: MIDI synthetiser
(to jsem sice drive zkousel,ale kabel byl pripojeny presne podle popisu a ma byt obracene :roll: )
Tedy kabel s popisem MIDI IN samozrejme musim mit zapojeny v klavesach do MIDI OUT a naopak
MIDI OUT do MIDI IN.
Takze diky za tipy,mam rad 'intuitivni :evil: ' nastaveni ;D
georg
MIDI kabel je kupovany*tedy dostal jsem ho zdarma ke klavesam,protoze za tu cenu za kterou ho prodavaji,si muzu udelat min troje a jeste si k tomu koupim novej sustain(no,ten jsem si vlastne taky udelal :-) )Citace:
Původně odeslal Tamango
A aké klávesy si si kúpil? Ja by som tiež chcel niečo také ku kompu. Čiste len dynamická klávesnica s MIDI IN-OUT.
Pokukávam po http://www.midiman.com/products/m-audio/radium.php takomto čosi
Uz jsem to psal-Casio WK1800-nejsou to jen klavesy s MIDI,ma to vlastni zvuky,sequencer a disk. mechniku.
Neni to zrovna levny,ale z tech lepsich hracek je to nejsolidnejsi,kdyz prihlidnu k cene. :-)
Chtel jsem jen klaviaturu bez niceho ,aby se co nejvic podobala normalnimu pianu,ale tam ani starsi nejdou s cenou pod 20000Kc a stejne se to deda ani zdaleka srovnat.
Takze jsem ozelel kladivkovou mechaniku(ostatni je stejny) a snazim se smirit s tim co mi nezbyde nakonec pouzivat :?
Dival jsem se na to a myslim,ze pokud je clovek zvykly na norm. klavir,tak mu to stacit nebude,ja chtel vzdy alespon 76 klaves.Citace:
Původně odeslal Tamango
Jestlize to je na takovy skladani,kdyz hrajes jednou rukou je to super :D a urcite s tim pujdou delat pekny veci.Kdyz to sloucis s nejakym doprovodem a budes k tomu dalsi pridavat,muze to byt skvela muzika,i kdyz to bude trochu zdlouhavejsi .
Ako si spokojný s tou svojou zvukovkou, keď robíš hudbu? Ja už mám tej svojej SB Live plné zuby. Latencia jak hovado. ASIO drivery na nič a pod.
Latenci jsem zadnou nepozoroval,co zahraju,hned slysim,ale moc toho zase nahranyho nemam :D vzdyt jsem tepve zprovoznil MIDI komunikaci :D ,takze to nemuzu posoudit.
Asio drivery jsou nejspis jen v XPckach,ty taky neznam,mam 98SE,urcite budou nejaky spec. zvuk. karty ,pro tenhle druh "zabavy",zatim se neco pokusim naucit a potom uvidim...az neco kloudnyho vyloudim z toho myho zapojeni,tak to hodim na web.
Pokud mate zajem o kvalitnejsi drivery pro karty Creative (samozrejme i ASIO drivery), tak kouknete sem - www.kxproject.com