Re: tohle je fakt divny :-)
Citace:
Původně odeslal Killer99
Nevim jestli je to spatny procesor nebo co ale mam procesor celeronD 310 a desku asus p4rd1-mx ktera neumoznuje zmenu napeti. Dost mne to stvalo a tak jsem se rozhodl ze to skusim postaru tzn. zdratkovat ale bylo to neuspesne pokazde tam deska priradila 1.2V a tak jsem se rozhodl vylamat vsechny Vid piny na procaku a pomoci dratku nastavit 1.4V procesor najel ale uplne s jinym nasobicem. V def. je 16 a mne to najelo s 20!!! dalsi problem je ze to napeti je hodne nestabilni skace od 1.36 - 1.44 a taky se neustale meni startovaci frekvence. Nevite nekde co s tim??? Neni tam potreba nejaky odpor nebo tak? Prosim pomozte nerad bych kupoval novy procak
Si exot :) Klobuk dole, penis hore :) Pochybujem, ze to bez tych pinov pojde tak ako ma, hlavne ked si "demontoval" vsetky :D Budes si ich musiet pripajkovat, alebo nastrkaj do patice drotik tak aby to akurat dosadalo ked vlozis procak do patice... Inak ja osobne som este nedrotoval, takze to nemam odskusane... Radsej by som si pripajkoval JEDEN jediny drotik na dosku, ktory by som cez potak priviedol na zem a mozes krutit a krutit :D A napatie sa naozaj hybat bude... Musis spojit tie piny s doskou najprv a potom skusat drotikovanie, alebo ten Vcore mod ;)
jenom si pred Jmeno dej CPU a --> nomen omen, co k tomu rict... [=CPUKiller99]
Hardcore overclocking ma obcas hardcore nasledky...
Citace:
Původně odeslal Killer99
Nevim jestli je to spatny procesor nebo co ale mam procesor celeronD 310 a desku asus p4rd1-mx ktera neumoznuje zmenu napeti. Dost mne to stvalo a tak jsem se rozhodl ze to skusim postaru tzn. zdratkovat ale bylo to neuspesne pokazde tam deska priradila 1.2V a tak jsem se rozhodl vylamat vsechny Vid piny na procaku a pomoci dratku nastavit 1.4V procesor najel ale uplne s jinym nasobicem. V def. je 16 a mne to najelo s 20!!! dalsi problem je ze to napeti je hodne nestabilni skace od 1.36 - 1.44 a taky se neustale meni startovaci frekvence. Nevite nekde co s tim??? Neni tam potreba nejaky odpor nebo tak? Prosim pomozte nerad bych kupoval novy procak
Musim uznat, seš fakt maník...todle už je trošku hardcore >:}
To bych docela rad videl. nafot to. Protoze ulamat VID piny je docela sila. Hodne se divim ze to vubec najede.
Citace:
Původně odeslal Geeker
To bych docela rad videl. nafot to. Protoze ulamat VID piny je docela sila. Hodne se divim ze to vubec najede.
na tech fotkach by nic nebylo :-( jelikos to jde dost tezko poznat ale ten procesor ty piny nepotrebuje jsou tam jenom k nastaveni voltaze no a jak se zda maji neco spolecneho s nasobicem jinak ten procak jede supr jenom mne momentalne stve ten nasobic 20 bo je fakt vysoky tak na 4 ghz a to neuchladim.
skousim to nejak poladit ale bud mam 16 to kdyz tam nastavim puvodnich 1.275V a nebo 20. jo to napeti se uz nehybe protoze deska nativne prirazuje neobsazenemu pinu 1 takze je tam potreba dostat hodnotu s pinu "vidpwrgrd" a "vccvid" viz dokumentace http://www.intel.com/design/celeron/specupdt/302354.htm. No ale i tak to jede skoro o 500Mhz rychleji takze to nebylo zbytecny :-)