Mrznutie na MSI K8N Neo4 platinum
Neviem co sposobuje mrznutie na tejto doske. CPU je Winchester 3200+, ram je 4x256 MB A-DATA 400 MHz. Grafika je X800GTO2 . Vsetko je na default. PC zamrzne hocikedy, ale hlavne pri spusteni 3dmark05, 3dmark03 prebehne v pohode. Zamrzlo to aj napr. pri instalacii Acrobat readeru 6.0, pri instalacii quicktime, ... Testoval som to cez prime95 asi hodinku, vsetko v pohode, speedfan hlasi normalne voltaze, teplota CPU neprekroci 45 stupnov. Teplota GPU je pri hladani artefaktov v ati tray tools okolo 80 stupnov. Testoval som aj ramky cez memtest86+. Zdroj je bohuzial mercury 380W, ale ten by to mohol uvladat, ak nie je vadny. Win je XP Pro SP2(nova instalacia), drivers som dnes stiahol posledne zo stranky MSI(na dosku) a driver na grafiku je catalyst 6.5 with CP. Skusil som aj prihulit VCPU +3.3% a ramky dat na 2.75V. Nepomohlo. Idem este vyskusat hodit novy bios, len sa bojim, ze sa mi to sekne pri nahravani biosu a som v ... Seklo sa to aj pri bootovani win. Neviem, ci bude vadna doska, alebo zdroj. Ak mal niekto podobne problemy a vyriesil to, prosim o radu...
Diky moc
Re: Mrznutie na MSI K8N Neo4 platinum
Naprosto ten samy problem s MSI K8N Neo3-F :-/ Nevyresil jsem to... chovalo se to naprosto stejne.. menil jsem zdroj,VGA,pameti.. Nic nepomohlo :-/ Pocitac se dodneska chova nestabilne, jednou jede hodinu v kuse, nekdy 10, nekdy asi 5 minut.. Nepomohlo snad nic...
Byl jsem reklamovat nejprve desku - vratila se, ze je ok. Pak jsem odnesl na reklamaci cely pocitac, pustili ho, hodinu jim tam jel, takze mi ho zase vratili.. Co k tomu rict.
Vymenil jsem si s prodejcem komponent nekolik emailu, ale u nich se zavada neprojevila nikdy. Bohuzel se projevuje tak nahodne, ze je tezke vysledovat kdy presne nastane. MSI rulez :-(
edit : samozrejme ze jsem ted v posledni dobe zkousel nove ovladace primo od MSI, nepomohlo. btw. zde byl muj popis problemu.. je prakticky totozny
http://www.pevaplast.cz/heady/file_transfer/MSI.pdf
Jj, tohle muzu potvrdit..s tim kompem bylo provadeno vsechno mozne, prakticky zustal nekdy puvodni jen deska a cpu, ostatni dily byly vyzkousene i jine a nic..vzdy to padlo.. Rekl bych, ze MSI se tyhle nForce4 desky vubec nepovedly.. Slysel jsem i o dalsim stejnem pripadu.
No ja budem mat mozno stastie(klop, klop :-) ), pretoze to asi bude zdroj, alebo ramky. Odpojil som napalovacky a vybral 2x256 RAM a zatial to ide... Uvidime, ci to pojde dlho. Predtym som sa nedostal v 3dmark05 dalej ako do trtieho testu a zdochlo to hned na zaciatku, teraz uz robi druhy CPU test a zatial to ide. Logujem si v speedfane napatia a teploty, pozriem, ci tam nie su velke odchylky a uvidim... 3dmark05 dokonceny bez zamrznutia...
Drzim palce :)
Ja se s tim kompem nedostal nikam a to jsem koncil na CPU + MB vse ostatni zkouseno jinde... Majitel PC neni nastesti zadny narocny uzivatel, komp pousti jednou za cas a tak si na restarty zvykl, nastesti !
Zatial to vyzera tak, ze ta doska nezvladne 4 pamatove moduly. S 2x256MB to ide v pohode, ked pridam dalsie, uz to mrzne. Este vyskusam dat 2 moduly do poslednych dvoch slotov samostatne, ci nie je vadny slot...
Zajimave.. Ja jsem si taky hral s pameti - byla tam jedna 512 ( PQI ) a prisel jsem na to, ze kdyz obsazuji sloty odzadu ( tzn.ne od bank 0, bank 1, ale nejprve do "posledniho" ) tak to padalo mene, nicmene padalo. To byl taky duvod, proc mi to hned ten den vratili ze servisu, napsali vyjadreni, ze na tento typ desky je nutno pameti obsazovat odzadu a bylo :-/ Kazdopadne je to divna deska, o tom aktivnim chladici ( spis hlásiči ) se asi neni treba zminovat...