Přenos Linuxu (gentoo) z VMware na disk
Hoj,
nemáte někdo nějaké zkušenosti přenosu byť jakéhokoli linuxu z VMwaru na disk? Teoreticky by to neměl být problém: překopírovat na vhodnou partition se spravnym file systeme bootnout nějaké live cd chrootnout nainstaloavat loader a pak už jen pustit. Pokud se mýlím tak mě opravte. :-)
Ptám se protože nemám momentálně žádnou příhodně volnou partition, ale mám čas (i'm sick) na instalaci, tak to chci hodit na vmware a pak pokud by to šlo z něj na disk až bude volno.
dík moc
Re: Přenos Linuxu (gentoo) z VMware na disk
Malo by to chodit, akurat pri Gentoo pozor na optimalizaciu - aby si v tom VMWare neskompiloval vsetko tak, ze to potom nepojde.
Tak uvidíme jestli se mi to podaří. S tou optimalizací si to myslel tak abych neudělal kompilaci jiné architektury?
Tak nejako - neviem, aky procesor VMWare emuluje.
Tak to ja také ne. Protože o procesoru je tam všeho všudy pouze to jestli chceš jeden nebo dva :-) takže se nechám překvapit jestli to půjde vybec překompilovat, ale při vytváření toho wmvare prostředí se ještě nastavuje co chceš instalovat a dokonce jaké jádro 2.4.x nebo 2.6.x.
Takže se nebojim toho, že by to nebylo připravený
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Tak nejako - neviem, aky procesor VMWare emuluje.
VMWare imho neemuluje ale interpreruje, tj. procesor se v VMWare systemu hlasi a chova uplne stejne.
Citace:
Původně odeslal ..::Ozzy::..
Hoj,
nemáte někdo nějaké zkušenosti přenosu byť jakéhokoli linuxu z VMwaru na disk? Teoreticky by to neměl být problém: překopírovat na vhodnou partition se spravnym file systeme bootnout nějaké live cd chrootnout nainstaloavat loader a pak už jen pustit. Pokud se mýlím tak mě opravte. :-)
dík moc
Jukni se na projekt QEMU, tam je script na vqm to img a img pres dd normalne hodis na hdd. :). pokud tito neni tak uplne jasny, popisu bez zkratek
Citace:
Původně odeslal hwsoft
Jukni se na projekt QEMU, tam je script na vqm to img a img pres dd normalne hodis na hdd. :). pokud tito neni tak uplne jasny, popisu bez zkratek
Tak to asi už pro příště :-) právě jsem už ve fázi kompilace KDE.
Určitě je to dobrej soft :-)
EDIT: Tak se to podařilo :-)