Optický stabilizátor obrazu + jednoduché ovládání
Můžete mi prosím někdo poradit fotoaparát s požadavky uvedenými v nadpise?
Je to pro rodiče tzn.
- třepe se ruka......stabilizátor
- neznalost nastavovani parametru - jednoduchost ovladani
- cena max. kolem 10.000,-
V současné době jsem zkoumal nabídky a nejlépe mi vychází Panasonic Lumix DMC-TZ1 nevím tedy jestli je nejjednodušší ale vypadá hezky :) Druhého výrobce s těmito požadavky jsem našel Olympus SP-350, ale připadá mi poněkud přerostlý :(
Díky za jakékoliv info
Re: Optický stabilizátor obrazu + jednoduché ovládání
To uz patri spise do nakupni poradny.
BTW ten Pandak se zda byt v klidu (v ruce jsem nemel)
Mel jsem v ruce toho lumixe a ovladani mi prislo v poho. Bohuzel nemuzu srovnat s olympusem.
Canon Powershot S2 IS. v akci na F-B za 9999,- ;)
Pripojuji se. Koupil jsem ho za 10,7 a lepsi fotak jsem nikdy nemel. rychlost IS atd... jen ta velikost ale zase se dobre drzi.
Citace:
Původně odeslal tominek
Canon Powershot S2 IS. v akci na F-B za 9999,- ;)
Canona S2 IS jsem mel, na auto dela hodne pekne fotecky. Ceske menu, paradni video. Urcite za to stoji.
ja ho teda nikdy nemel, ale co jsem slysel od znamych tak je to vcelku pouzitelny fotak. zvlaste ve srovnani s kriplikama co o nich uvazujes.
SONY DSC H1
+mam
+velky LCD
+stabilizace
+dobre se drzi
+na automatiku foti fakt pekne
+pekna vydrz na dve AA baterie
+obsahlej manual (i v cestine samozrejme)
+hodne prislusenstvi (slunecni clona napr.)
-uz se neda moc sehnat (leda nastupce DSC H2 a ted H5)
-je trosku vetsi (vaha mi prijde v pohode)
-nema cesky menu
Díky za rady ale ten Canon je přerostlej jak kráva :( Jinak asi slušné parametry apod...... ale ta velikost :(
Zustanu asi u myšlenky na toho Lumixe....
jj Velikost a vaha je pro rodice/automaticke pouziti nevyhoda.
Pak uz jen ta TZ1 nebo FX01.
S IS se toho moc nedela. btw myslim ze ten olympus nema klasicky IS ma jen algoritmus nikoliv mechanicky clen.
Nebo kasli na IS a vezmi A610 nebo A700.
IS je zapotrebi jen pro opticky zoom nad 5x nebo na foceni makra. Pripadne uvnitr bez blesku. Za normalnich venkovnich okolnosti to je na nic.
Je to modla posledni doby, ale zazraky to nedela. Stejne kdyz je subject za hledackem levej tak mu nepomuze ani IS ani displej s uhloprickou 10cm :-)
610 dela na automat hodne slusne fotky.
A ja si myslim ze nez panasonic s IS to radsi Canon bez IS.
Ale znas to kazdy ma jiny nazor. Takze v pohode, pokud vezmes cokoliv z toho co je tu zmineno zasadni chybu neudelas, a uprimne receno kdyz vidim fotky mych rodicu, koupil bych jim fotak maximalne za 3500 Kc.
A jsem si jist, ze ani fotak za 100k by na jejich fotkach nic nezmenil. :-)
Citace:
Původně odeslal DAFER
Díky za rady ale ten Canon je přerostlej jak kráva :( Jinak asi slušné parametry apod...... ale ta velikost :(
Zustanu asi u myšlenky na toho Lumixe....
presne tak ony i kompakty Canonu sumi mene nez ostatni kompakty takze kdyz muzes na Canonu bez IS misto ISO 50 pouzit ISO 100 nebo 200 tak se to vpodstate rovna opticekmu stabilizatoru se ziskem 2EV cos algoritmy v Lumixu asi nebudou. takze i ta A700 a podobne by mohla byt skvelou volbou. jako ostatne temr jakykoli Canon.
(nedej na reklama v TV;))
ja by som zobral TZ1. je maly, ma 10x opticky zoom, kvalitny objektiv, nataca velmi dobre videa...
Co sa tyka jednoduchosti, tak tam to je zhruba rovnako. Kazdy vyrobca ma svoje vlastne menu ale da sa lahko pochopit.