problem s prohlížeči (IE, Firefox)
Zdravím,
Dneska sem narazil dvakrát na stejnej problém.
Komply projetý Ad-Awarem, Spybotem, Avastem (???)
Vše bez problému.
Na net si pingnu všude.
Prohlížeče bohužel nezobrazí nic. IE vyhlází stránka nelze zobrazit, firefox se ani nezačne vyhledávat.
Předpokládám, že je to nějakej neřád netušíte někdo co je to zač.
Napadla mě možnost, že by za to mohl avast byl na obou komplech bohužel jsem neměl možnost ho zkusit odinstalovat.
Pokud někdo něco poradí budu jen rád.
Re: problem s prohlížeči (IE, Firefox)
Nemas nastavenou proxy? v IE nebo FF?
Citace:
Původně odeslal Arnold__Rimmer
Zdravím,
Dneska sem narazil dvakrát na stejnej problém.
Komply projetý Ad-Awarem, Spybotem, Avastem (???)
Vše bez problému.
Na net si pingnu všude.
Prohlížeče bohužel nezobrazí nic. IE vyhlází stránka nelze zobrazit, firefox se ani nezačne vyhledávat.
Předpokládám, že je to nějakej neřád netušíte někdo co je to zač.
Napadla mě možnost, že by za to mohl avast byl na obou komplech bohužel jsem neměl možnost ho zkusit odinstalovat.
Pokud někdo něco poradí budu jen rád.
zeby hnevalo DNS (alebo len zle nastavene) ? testni v cmd napr toto:
Ano, jak píše TiMEoS, může to být nefunkční (nebo nedefinovaný) DNS server, můžeš zkusit popřípadě tento odkaz, jestli funguje (IP adresa na Google)
http://64.233.183.104
pingal jsem na seznam.cz takže DNS je bez problému.
mozna je to blbost, ale zkus si postelovat FW... me to obcas po aktualizacich smaze vsechny pravidla pro pristup do netu
(Mozilla Firefox - allow all connection)
To bude troják, jestli máš free avasta, tak ten leckteré trojáky neodhalí. Projeď si disk u někoho jiného antivirem, nebo hledej ve Windows/system32 nějaký soubory s posledním datumem a podezřelým názvem, hlavně exáče a *.dll
Bohužel není to ono. To bylo první co mě napadlo. (no dobře první bylo, že uživatel je blbec a má špatně nastavenou IP nebo něco takovýho)
Dneska jsem našel na netu něco podobnýho takže to večer vyzkouším a dám vědět. Jedná se o restart nějaký služby která se stará o předávání informací mezi síťovkou a prohlížečema pokud o tom někdo víte něco bližšího tak bych poprosil o pár informací.
Jedná se o následující příkaz kterej by měl službu resnout.
"netsh winsock reset"
tohle se mi jednou stalo po neodbornym zachazeni s CWShredderem nebo necim podobnym ... proste sem omylem smazal jakysi soubory kery mi to naslo a pomohlo jen obnoveni systemu pac fakt tezko rict co presne zpusobilo ten problem ... takze dotaz > nemazal si posledni dobou nejaky podobny "nicnedelajici" soubory ?
TAk vyřešeno.
Dopravdy pomohlo restartovat netsh winsock
NEtuším co to je ale na obou strojích pak začli prohlížeče běhat jak mají.
To byl právě již zmíněný New.Net... A lidi nenaučíte se chránit...