Co zkontrolovat pri koupi used DSLR
Cau, rozhodl jsem se, ze si koupim E-500 DZK, nicmene se mi nechce davat tech 23500 co za to vetsinou chteji. Nasel jsem si teda inzerat na Paladixu na asi 5 mesicu stary E-500 Kit s odfocenymi 3k snimky + jeste zabalene Zuiko 4015 z USA s nevyplnenou zarucni kartou.
Chci se zeptat co vsechno pri predavani vyzkouset? Sice to ma zaruku, ale nerad bych ji hned vyuzival ze jo :)
A jeste, to sklo...pokud je z USA, jde nejak uplatnovat zaruka? Primo v Praze v Oly?
Diky za tipy a za rady
Re: Co zkontrolovat pri koupi used DSLR
Mam takovy obavy ze koupeny v USA = u nas bez zaruky. Na tohle si davej bacha. Imo v Cechach zaruku neuplatnis.
na tu záruku se poptej raděj v tom servisu, u bazarovýho foťáku bych se majitele ptal, jestli s ním fotil na poušti či v jinejch extrémech. těch 3k snímků mě přijde až podezřele málo, zkus si zjistit kde se udává kolik jich bylo vyfoceno. Samotné číslování snímků při ukládání se dá resetovat/ nastavit, takže z toho bych nevycházel...
určitě je potřeba cvaknout min/max zaclonění při min/max ohnisku, s každým objektivem. Jako předloha by byl fajn nějakej testchart, fotit na kolmo, aby se dalo poznat jestli je zrdcátko OK (jedna strana pomazaná)
Citace:
Původně odeslal russianblue
na tu záruku se poptej raděj v tom servisu, u bazarovýho foťáku bych se majitele ptal, jestli s ním fotil na poušti či v jinejch extrémech. těch 3k snímků mě přijde až podezřele málo, zkus si zjistit kde se udává kolik jich bylo vyfoceno. Samotné číslování snímků při ukládání se dá resetovat/ nastavit, takže z toho bych nevycházel...
určitě je potřeba cvaknout min/max zaclonění při min/max ohnisku, s každým objektivem. Jako předloha by byl fajn nějakej testchart, fotit na kolmo, aby se dalo poznat jestli je zrdcátko OK (jedna strana pomazaná)
no vidis presne neco takoveho jsem potreboval slyset :)
asi nikdo nevite kde ten udaj je?
Citace:
Původně odeslal Holda
no vidis presne neco takoveho jsem potreboval slyset :)
asi nikdo nevite kde ten udaj je?
zeptej se "JAN555" ten má olyho :)
Citace:
Původně odeslal sx02
Mam takovy obavy ze koupeny v USA = u nas bez zaruky. Na tohle si davej bacha. Imo v Cechach zaruku neuplatnis.
Tvoje obavy jsou liché. Narozdíl od příšerných servisů Canonu a Nikonu (v CZ) je Oly service center velmi košer a záruky u produktů zakoupených kdekoliv v zahraničí uznává na základě pouhé faktury (tzn. ani žádné plašení s country-specific záručními kartami).
Jen pro porovnání s ostatními servisy - dával jsem tam kamarádovo HG tele Zuiko po dobytkovi, koupené v zahraničí. Záruka uznána bez diskuzí na základě data na dokladu o koupi, objektiv opravený včetně doručení poštou za cca 11 dní a opravené i věci, na které se nevztahuje záruka a nebyly reklamovány (např. škráblá přední čočka!). Mám jen jednu zkušenost, ale ve srovnání s pražským Nikon SC (zřejmě nejhorší servis čehokoliv na světě), nebo AWH (Canon) sakra rozdíl.
takze rikas, ze do toho muzu jit bez obav, kdyz je Oly na Evropsky takovy jaky rikas?
Citace:
Původně odeslal jan555
Tvoje obavy jsou liché. Narozdíl od příšerných servisů Canonu a Nikonu (v CZ) je Oly service center velmi košer a záruky u produktů zakoupených kdekoliv v zahraničí uznává na základě pouhé faktury (tzn. ani žádné plašení s country-specific záručními kartami).
Jen pro porovnání s ostatními servisy - dával jsem tam kamarádovo HG tele Zuiko po dobytkovi, koupené v zahraničí. Záruka uznána bez diskuzí na základě data na dokladu o koupi, objektiv opravený včetně doručení poštou za cca 11 dní a opravené i věci, na které se nevztahuje záruka a nebyly reklamovány (např. škráblá přední čočka!). Mám jen jednu zkušenost, ale ve srovnání s pražským Nikon SC (zřejmě nejhorší servis čehokoliv na světě), nebo AWH (Canon) sakra rozdíl.
Tak s tim jsi me opravdu potesil, protoze mam cast rodiny v USA, tak by se toho dalo v budoucnu zneucit ;)
Holda: mám jen jednu zkušenost, ale ta je nadmíru pozitivní.
Antiloopa: já mám mimo gripu všechno z USA, asi tak ... ;)
tak dnes jsem byl pro ten fotak, vypadalo to vsechno pekne, ale pri blizsim ohledani byl cely od prachu, poskrabany, mezi cudlikama snad blato, na 1445 sedrena nalepka az na "kost" a jeste neprivezl nabijecku...asi si umite predstavit jak to dopadlo :(
zajima me to USA, vyplati se to odtamtud vzit?
2 jan555: pokud odtamtud beres, muzes mi dat nejaky tip?
Na koupi nového těla/setu se to obvykle nijak zvlášť nevyplatí, ceny jsou tady dobré (navíc při doručení jinak než vlastním kufrem je pravděpodobné DPHčko), u objektivů bývá rozdíl větší. Je třeba vždycky hledat, ceny se liší. Např. kámoš koupil předevčírem z Camety refurbished E-300 DZK za 489 USD :o
Kouknul jsem na B&H a maji tam 14-54 za 380$ po sleve, coz je pekna cena po prepoctu na nase. Asi se pres prazdniny sziju s 14-45 a na konci si necham privest 14-54 za 9 tycek, prodam setak kolem 3 a slusny upgrade za 6000.
Jj, teď jsem objednával EC-14 - za poloviční cenu než je u nás ... :rolleyes:
hm tak E-500 DZK za nejakych 700USD to jde....jak tam vychazi postovne?
Z BHPV si automaticky vynásob x1.19 a když připočteš poštovné, tak se Ti to imho nevyplatí (resp. to zato nestojí).