Pls jaka je optimalna teplota v klude a pro zatazi pri tomto cpu ak je boxovany
Printable View
Pls jaka je optimalna teplota v klude a pro zatazi pri tomto cpu ak je boxovany
je to tu uz 15023423042x napisane ze ziaden p4 nema "optimalnu teplotu" stiahni si throttle watch a zisti si kedy ti to throttluje a od tej teploty sa drz ... pripominam ze so stupajucou frekvenciou a napetim sa znizuje takze treba pri OC kontrolovat priebezne
aha a mozete mi to dakto vysvetlit pls
ps: je to normalne ze v klude mam 50 a pri zatazi pri hre Fear 63-64
Jo to je uplne normalni, pricemz navic kazda deska meri jinak :-/ Asusy obecne ukazuji mensi teplotu nez je realna, na Intel deskach je zase nekdy ukazovana teplota o dost vyssi nez v realu ;-)
takze takato teplota je normalna?!nemusim sa bat?ozaj kolko ti topi ten d 920 ale bez oc
No s boxem (z prescotta singlecore) mi (D 820) lezl treba az na 75 stupnu v zatezi a 63 v klidu ;D
Ted s vodnikem 50 v klidu a 56 zatez obema jadry (celkem blbost, realne ma podle me tak o pet stupnu v klidu min)
jinak obecne ... pokud ti za behu neupadne chladic, tak se nemusis bat. proste kdyby se CPU melo zacit prehrivat, tak zacne vkladat prazdne cykly, cimz se zase prubezne ochladi. dyk to mas sakra v tom videu, proto sem se s nim tehda delal, aby to z nej kazdej pochopil :mweheh:Citace:
Původně odeslal hitman
pri max. zataži je teplota OK, no tá v klude môže byť aj nižšia.... Máš tam windtunnel? ak nie tak čím skôr si ho sprav... hlavne nezabudni namontovať filter aby si v PC skrini nemal prachu ako vo vysávači. dobrá vzduchotechnika v skrini je fakt super vec.Citace:
Původně odeslal hitman
skrinu mam TT Soprano kde su dve 12 cm chladice v predu a vzadu.
ja mam s timto CPU v klidu 40°C a pri plne zatezi 62°C
mam vodni chlazeni
CPU jede na 15x267(4012MHz) pri 1.44V
Na me D920 s Noctua 12 v OC stave je teplota 33-39C (dle toho jak se vetra mistnost a jestli je vecer chladno nebo cez den vedro;). CPU nonstop na 100% (seti). Skrin vetrana 2x12 out, 1x12 in, 1x12 na noctue - vse 800rpm scythe (8.7dB).Citace:
Původně odeslal MISKOBOSS
S origos box chladicem v nonOC stave byla teplota tusim kolem 45C +/- (nejsem si zcela jist... prece jenom jsem to moc s boxem a nonOC nemel;).