Nejvýhodnější mainstream grafika
V brzké době budu kupovat novou grafiku a rozhoduji se mezi gf7900GT, x1900gt a x1800XT 512MB. Jsem dočasně omezen zdrojem (Fortron 350W). Na nový budu mít peníze až koncem srpna a jde mi o to, abych si alespoň něco zahrál. Z dlouhodobého hlediska pro mne ovšem spotřeba také není zas až tak nepodstatný faktor, jelikož mi počítač běží občas i přes noc. Poraďte prosím!
Re: Nejvýhodnější mainstream grafika
Tohle zrovna nejsou mainstream grafiky ;)
Pokud ses omezen zdrojem, tak tohle by ti melo pomoct.
GF 7900GT - 64W
X1800XT - 113W
X1900GT - tady se mi presne cislo nepodarilo najit.
No je to spíš levnější high-end no :-) Jde mi o to abych si kvůli tomu odběru nekoupil zbytečně horší kartu, ale zas nechci nějákýho extra žrouta, kterej bude jen o chlup lepší než karta s poloviční spotřebou. Prostě nějákou zlatou střední cestu.
Citace:
Původně odeslal Oi!@n
No je to spíš levnější high-end no :-) Jde mi o to abych si kvůli tomu odběru nekoupil zbytečně horší kartu, ale zas nechci nějákýho extra žrouta, kterej bude jen o chlup lepší než karta s poloviční spotřebou. Prostě nějákou zlatou střední cestu.
v tom pripade si skrtni ATI karty, ktore su viac ako nenazrane
Tak dnes jsem našel kupce na svoje současné komponenty, takže si budu moci koupit rovnou lepší zdroj. Co jsem se tak ptal, tak bez ohledu na spotřebu je dnes prý nejlepší volba x1900GT, takže do ní asi půjdu.
Citace:
Původně odeslal Masster
Tohle zrovna nejsou mainstream grafiky ;)
Pokud ses omezen zdrojem, tak tohle by ti melo pomoct.
GF 7900GT - 64W
X1800XT - 113W
X1900GT - tady se mi presne cislo nepodarilo najit.
jsou to mainstream - vyšší mainstream ...
X1900GT má něco kolem 125W (sotřeba odpovídá bezkonkurenčně nejpokročilejšímu jádra. o více ja 100 milionů trandíků víc jak 7900 takže to zas taková tragedie není a ten výkon s HDR+FSAA ;)
Jinak pokud se sežene X1800XT 512MB tak bych bral ji bude většinou výkonější ... ale jinak vzhledem k neustálým problémům 7900GT a nyní již nižšímu výkonu bych bral X1900GT ... dá se sehnat za 8000,- a to je supr cena .. :)
Citace:
Původně odeslal Digitaldoom
X1900GT má něco kolem 125W (sotřeba odpovídá bezkonkurenčně nejpokročilejšímu jádra. o více ja 100 milionů trandíků víc jak 7900 takže to zas taková tragedie není a ten výkon s HDR+FSAA ;)
A tech her co umi HDR+FSAA....125W ??? X1900GT? Aspon si ty cisla necucej z prstu, diky :rolleyes:
125W nema skoro ani X1900XTX
Nevím, proč dnes vyhazovat za kartu takový majlant.... Já včera koupil Leadtek 6800XT za 3200 s DPH, otevřel si všechny pipeline, natočil a výkon se mi zdvojnásobil na 11000 v 3D Marku 2003, což si myslím, že je zcela více než mainstream a za směšné peníze.....
Citace:
Původně odeslal Aralyon Gloria
Nevím, proč dnes vyhazovat za kartu takový majlant.... Já včera koupil Leadtek 6800XT za 3200 s DPH, otevřel si všechny pipeline, natočil a výkon se mi zdvojnásobil na 11000 v 3D Marku 2003, což si myslím, že je zcela více než mainstream a za směšné peníze.....
lenze su tu medzi nami (nemyslim na fore ale obecne), a ze ich je vacsina, ktori kartu otvarat ani tocit nebudu.
Citace:
Původně odeslal Masster
A tech her co umi HDR+FSAA....125W ??? X1900GT? Aspon si ty cisla necucej z prstu, diky :rolleyes:
125W nema skoro ani X1900XTX
kdo si je cucá narozdíl od někoho ;) ? změřeno a spočítáno!!! s určitou nepřesností ... samozřejmě maximální zátěž ;) To jádro je prostě trochu žravé :) X1900XTX má ještě víc ;) vyzkoušeno ;)
her co umí HDR+FSAA je dost a dost... chce to trochu sledovat situaci ;)
Citace:
Původně odeslal Aralyon Gloria
No vidis a stacilo pridat 1300Kc mel by si 15000b(v 03) a je to porad dokola...7600GT drtive deklasuje drivejsi highend(6800U,GT)natoz 6800XT kde nemas zadnou zaruku ze odemknes p nebo ze karta po odemceni nepujde za 2-3m do kytek
Citace:
Původně odeslal Digitaldoom
kdo si je cucá narozdíl od někoho ;) ? změřeno a spočítáno!!! s určitou nepřesností ... samozřejmě maximální zátěž ;) To jádro je prostě trochu žravé :) X1900XTX má ještě víc ;) vyzkoušeno ;)
her co umí HDR+FSAA je dost a dost... chce to trochu sledovat situaci ;)
http://ocguru.cz/smileys/bwahaha.gif
Citace:
Původně odeslal x-bit labs
The Radeon X1900 XT GPU consumes even more – 100W almost! Since the power consumption of the memory chips is rather low, the use of elastic thermal pads is quite justifiable, although they are rather too thick to be very effective.
http://www.xbitlabs.com/articles/vid...r-x1900xt.html
Citace:
Původně odeslal svethardware
Radeon X1900XT: 27,6W / 108,7W
Radeon X1900XTX: 28,9W / 120,6W
http://www.svethardware.cz/forum//ar...php/t-130.html
Citace:
The results are 143W peak power consumption for the GeForce 7950GX2 compared to 95W for a GeForce 7900GTX and 125W for a Radeon X1900XTX
http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=12717
A cely net je plny toho, ze prave u X1900GT se koukalo na snizeni power consumption a ty si nameril vetsi odber nez u X1900XT a dokonce i XTX :roll:
Jeste neco? http://ocguru.cz/smileys/insulted.gif
HDR+FSAA? Je jich uz aspon 5? AFAIK ne...tomu rikas dost a dost?
Obcas je docela sranda cist tuhle propagandu. V dobe kdy nVidia mela SM3.0 a ATI 2.0 a vyuzivaly to dve, tri hry, tak to byla ohromna vyhoda nVidie nad ATI. Kdyz ATI zvlada HDR+FSAA, tak je to k nicemu, protoze to podporuje temer stejne mnozstvi her.
Ale aby to nevypadalo zaujate, tak nVidie je jasna volba a to z hlediska spotreby, protoze vykon je podobny. Pokud nebudu pocitat ty problemy 7900GT.