Asrock K7NF2 -> AGP/PCI frequency fix
Ahoj
Mam doma dosku Asrock K7NF2 - Raid
Link na stranku produktu
A vyrobca tam udava >AGP/PCI frequency fix
To je uzavretie Agp a PCI frekvencie? lebo to nemozem najst v BIOSe a neviem ani ako by sa to tu mohlo volat a ani kde to hladat.
Tak ak mate niekto skusenosti s touto doskou prosim Vas dajte vediet ci je to len reklamny trik na stranke, alebo uz potrebujem dioptricke okuliare
DAKUJEM :)
Re: Asrock K7NF2 -> AGP/PCI frequency fix
Nic zapinat nemusis, je to automaticky.. max. muzes nastavit frekvenci AGP na 67MHz, u nekterych desek to bylo treba.
Aha
To znamena ze mozem menit FSB na procesore a FSB agp a pci su automaticky uzmknute?
Citace:
Původně odeslal legon
Aha
To znamena ze mozem menit FSB na procesore a FSB agp a pci su automaticky uzmknute?
Presne tak. To je vlastnost Nforce2.
Dakujem ;)
Len teraz problem :(
Chcel som taktnut (mam Palominka neviem konkretnejsie som lenivy dat dole chladic :( ), pamate si doska sama nastavila na 166 Mhz (333) CL na 2.5 su to DDR 400.
A zvysil som FSB na 140 a pocitac zacal nabiehat dokonca biely pas windowsu ale ked malo nabehnut logo ostala cierna obrazovka a nic dalej :(
Som myslel ze je to tym uzamknutim AGP/PCI ale asi nie :(
Napatie procaku bez OC je 1.78 a teplota do 38 C
Prosim mate nejaky napad?
Palomino není CPU vhodné na taktování. Může to být prostě jeho strop. Jinak 38°C na Palominu je dost málo, řekl bych, že ti deska s tou hodnotou teploty lže. Ale pokud chladíš vodou, tak by to šlo - máš vodníka? A taky jsem zažil, že vadou v BIOSu mi deska nastavila při zvýšení frekvence FSB agresivnější časování pamětí (přesně proti zdravému rozumu). Zkus tedy nastavit paměti ručně na pomalejší časování a zkus to znovu.
Ahoj :)
2 leo DIK ;) nie nemam vodnika :( a ako by sa dalo zistit ci ma doska podvadza (s inym :D :D :D ) ?
Nastavil som fsb na 138 MHz
a pohral s pamatami >
166 MHz
CL 2.5 5-5-5
Pri FSB 140 nabehol vyber konta a ked som klikol nan nabehla plocha a zmrzol tak som dal na 138 MHz a teraz bezi, momentalne ide na 1,66 GHz z 1.6
Vobec ani netusim ake by mohlo/malo byt nastavenie casovania pamati prosim poradte lebo to vyzera ze je to v pamatiach (pamate mam Goodram DDR 400 cl3)
doporucuju nastavit pameti na stejnou frekvenci jako je sbernice cpu (proste synchro), u nf2 to pak ma nejlepsi vykon.
Jinak pameti urcite zvladnou lepsi casovani .. CL2.5 (mozna i CL2) 3-3-11 (11 ma u nf2 dobry vliv na vykon) bude myslim dobre..
Btw zkousel jsi nastavit AGP na 67MHz? U nekterych desek tohle "zapne" agp/pci lock...
TO Anduril : DAKUJEM :)
Tak zacalo mi to padat :( znizil som FSB na 137 opat nabehol
Skusal som dat pamate na 133 MHz a nenabehol system :(
Casovanie>
2 - nenabehol system
3 - nenabehol sys
2.5 nabehne pri tejto hodnote som aj menil FSB pamati na 133 aj 200 nenabehol
Ostatne info o pamatiach:
TRAS = 5
TRCD = 5
TRP = 5
Ak menim pada
To Anduril > prosim ta napis ako si myslel to casovanie presne podla tych info co som napisal
Inak Asrock vie menit len FSB procaka a nastavenie pamati 133/166/200 inak ee :( Tak snad dufam ze to je uzamknute.
Pleas nejaky soft na zistenie nastaveni inych komponentov AGP, PCI atd po pripade nejaky beanchmark PC mark a 3D mark poznam aj Sisoft Z - CPU tak isto
DAKUJEM ;)
Inak este ked nenabehne system hodi modre okno a tam>
DUMPING PHYSICAL MEMORY TO DISK
a nabiehaju cisla :(
Tak ak by ste vedeli radu dopredu DAKUJEM ;)
Ahoj opat :)
Tak zacal mi stale padat system :(
Anduril mi poradil pamate nastavit na
133 MHz
cl 2.5, 3, 3, 11
Pocitac nabehol ale sem tam padol
Tak som vsetko vratil do povodnych hodnot ale nenabehla zvukovka a nefungovala klavesnica :o
Tak som opat skusil nastavit FSB na 138 a zvysit voltaz
Doska Asrock nema moznost nastavenia voltaze iba Low, High, Auto
Tak som sa nahneval a dal som High aj na core a pamat a core mi zdvihlo na 1.81 V (mam palomino) a zbehol aj PCmark 2005 :) :) :)
Pri Fsb 140 mi opat zmrzal pocitac pri PCmarku tak som vratil opat na 138 a pustil PCmark ktory zbehol
Tak som to nechal tak
Otazka> nieje ta voltaz privysoka ? moze zostat?
Dakujem :)
Napětí 1.8 je pro Palomino ještě v normě. Mám pocit, že ti nestíhá zdroj, proto ta nestabilita. Nemá deska nafouknuté kondenzátory (nebo zdroj)? Dále bys mohl přidat napětí i pamětem, pokud to tvá deska umožňuje. Z diagnostických programů zkus Aida Everest (akorát už přestali distribuovat free verzi a mají jen placené, tak zkus alespoň trial verzi).
http://www.lavalys.com/products/down...?pid=3&lang=en
A napiš, co máš za zdroj (jen doufám, že ne Eurocase nebo Morex).
Citace:
Původně odeslal leo
A napiš, co máš za zdroj (jen doufám, že ne Eurocase nebo Morex).
:neutral: :???: :( tak tak EC 250 W :(
viem slaby mooooc
No to bolo z tym zdrojom, tak ze ked som kupoval pocitac pred vyse 5 rokmi blizi sa to k 6 (v septembry) tak som si dal 300W ale ked som ho otvoril tak nebolo nic vidno len pekne nalepku 300W (od vyrobcu), ale potom som robil velke upratovanie v bedni a vytiahol som si ho von a tam som zbadal nejake nepatrne znaky pod nalepkou 300W tak som ju strhol a pod nou bolo 250 W tak si myslim ze ma ofiglili pekne povedane
Ale ked to tak chceli urobit preco nestrhli staru nalepku? Obe nalepku boli origos od vyrobcu tak neviem :(
mam nan napojeny:
Doska, grafarna, 1 HDD (IDE), 2x(CD/DVD)
Vo vnutri sa mi toci 6 ventilatorou ak pocitam aj procak a grafarna a zdroj.
Problém je v tom, že u EC nesmíš věřit tomu, co píšou na nálepce (a ani na nálepce pod nálepkou :-) ). Podle mne má ten zdroj (odhadem) reálný výkon pod 220W a to je dost málo. Zkus si od někoho výkonnější zdroj půjčit a uvidíš, zda to zabralo. Nedává ti na 12V větvi napětí téměř ke 13 voltům? Mně to EC dělal a moc se to nelíbilo diskům.
Pri OC stave popisanom hore ma voltaz >
http://www.legon.sk/tmp/voltaz.png
Zistoval som to v Sisoft Sandra Lite 2007
Z těch údajů by se mohlo zdát, že zdroj dává napětí v toleranci. Ale opravdu je 250W EC naprd. Nevíš, jaké je zvlnění napětí (to bys musel měřit osciloskopem) a Sandra ti to neukáže (ehm... tedy myslím ten software). Pokus se půjčit jiný zdroj (alespoň 350W, v případě Fortrona stačí 300W) a zkus to nataktovat znovu. A na desce jsi žádné nafouklé kondíky nenašel?
Anduril, Leo :) DAkujem za pomoc ;)
Mate niekto nejake skusenosti s tymto zdrojom?
FSP350-60THN-P
Neviem ako zistim to skakanie napatia ale ked si spustim CPU-Z tak tam to napatie co vypisuje skace od 1.77 - 1.84 To su maximalne hodnoty najcastejsie sa drzi na 1.81 - 1.83
Toho Fortrona klidně vem, ikdyž s ohledem na budoucnost bych vzal radši 450W. Ale pro tvou sestavu by měl v pohodě stačit.
"Neviem ako zistim to skakanie napatia"
S tím se nezatěžuj. Zvlnění napětí ti žádný soft nepoví, je to zvlnění s frekvencí jednotek kilohertz. Na to jedině osciloskop. Ale to, že ti to napětí tak kolísá, taky není dobrá vizitka zdroje.
Neviem ako tato, ale vseobecne su ASRock dost zle dosky. BIOSy plne bugov, takze sa to sprava vselijako, osekane napajacie obvody (sice kondenzatory kvalitne, ale je ich malo).