pentium3 733Mhz nebo duron 1GHz
Mam dilema co si mam nechat ,dostal jsem dva kompy jeden Compaq deskpro EN P733 ,256MB RAM,20GB disk a deska compaq sdilena grafika s AGP slotem
nebo si nechat Duron 1Ghz, 160MB ram, 20GB disk, deska KT266 a nVidia Riva 32MB.
Ja bych si spíš nechal tu P3 hlavne kvuli vyšší cache nebo co vy myslíte kterej je výkonější?
Dík za radu.
Re: pentium3 733Mhz nebo duron 1GHz
Ja bych si taky nechal P3 Compaq, uz proto, ze to je komplexni odladenej spolehlivej stroj. A nejspis bude min topit.
No, když máš oba doma, tak proč si to neotestovat? :)
Citace:
Původně odeslal hagrid
Mam dilema co si mam nechat ,dostal jsem dva kompy jeden Compaq deskpro EN P733 ,256MB RAM,20GB disk a deska compaq sdilena grafika s AGP slotem
nebo si nechat Duron 1Ghz, 160MB ram, 20GB disk, deska KT266 a nVidia Riva 32MB.
Ja bych si spíš nechal tu P3 hlavne kvuli vyšší cache nebo co vy myslíte kterej je výkonější?
Dík za radu.
Zalezi co na tom budes delat...
160 vs. 256 MB RAM muze bejt rozhodujici pri fungovani na Win XP. Tech 128+32 je nic moc. Jestli to chces provozovat na kancl, internet, mp, filmy, tak nech P3. Jestli chces obcas zahrat nejakou starsi hru, tak dokup 256 MB RAM, taktni durace na 1,2GHz a bude ti slapat vcelku slusne.
tak jsem si udelal test v 3Dmarku se stejnou grafikou tnt riva 32MB a s ramkou 256 MB ,Duron měl 450b a P3 měl 981b
tak si asi necham tu P3.
mam jeste dotaz ta compaq deska ma 24pin ATX konektor ale jen 145W zdroj ale doma co mam 300Wzdroj tak ten je jen 20pin dá se to nějak zapojit ?vím že to tady někde bylo ale nějak to nemužu najit ,sice se omlouvám za dotaz mimo téma.
Dík
Citace:
Původně odeslal hagrid
tak jsem si udelal test v 3Dmarku se stejnou grafikou tnt riva 32MB a s ramkou 256 MB ,Duron měl 450b a P3 měl 981b
tak si asi necham tu P3.
To je nejak podezrele velkej rozdil, mel si u toho durona instalovane ovladace k desce? (driver na AGP)
Citace:
Původně odeslal hagrid
mam jeste dotaz ta compaq deska ma 24pin ATX konektor ale jen 145W zdroj ale doma co mam 300Wzdroj tak ten je jen 20pin dá se to nějak zapojit ?vím že to tady někde bylo ale nějak to nemužu najit ,sice se omlouvám za dotaz mimo téma.Dík
Existuje redukce, ale nejdriv se presvec ze se jedna opravdu o ATX24 a ne najakej Compaq zlepsovak (znackove pocitace mivaji nestandardni konektory napr. u zdroju). Nezda se mi, ze by desky na PIII kdy potrebovaly pridavne napajeni.
Myslim, ze ty 4 piny navic neni treba zapojovat. Znamej mel neco takoveho (PII) a jelo to i se std zdrojem. Ale nevim, jestli to byl Compaq.