Vigor2600VGST + nForce = nespolupráca
Kamarát zobral od T-Comu(SR) DSLko s routerom Vigor260VGST a nedarí sa mu ho sprevádzkovať na integrovanej NVIDIA nForce sieťovke (doska MSI nF3 K8N Neo Platinum). Všetko sa tvári bezproblémovo, router je identifikovaný, ale inštalácia stroskotá pri spustení konfigurátora, respektíve nedarí sa tento konfigurátor vôbec spustiť. Po naťukaní IP routera 192.168.1.1 do okna prehliadača, neprebehne pripojenie k routeru. Odpoveď na ping žiadna. Konzultácie prebehli aj s technickou podporou T-Comu(SR), ale ako som predpokladal nemali šajnu, kde je problém.
Zobral som Vigor ku mne a zistenie... Na DFI LP nF4-Ultra s dvomi sieťovkami spolupracuje len s Marvell Yukon. Opäť nenabehne s druhou NVIDIA nForce sieťovkou.
Môže byť problém v nekompatibilite s NVIDIA nForce sieťovkami?
Re: Vigor2600VGST + nForce = nespolupráca
Nastav sitovku natvrdo na 10Mbit Half Duplex. POkud to pojede, muzes to zkusit postupne menit na FullDuplex/100Mbit.
Odskúšané všetky nastavenia z ponuky (Half aj Full), opäť žiadna odozva :(
Otázka je, jestli je to vůbec Vigorem nebo síťovkama. Mám Vigora 2600Ge a problém s nForce chipsety jsem nezaznamenal (ABIT AN8 Ultra, MSI K8N Neo4).
1. Zkusil bych aktualizovat firmware routeru (pokud se nějaký novější nabízí)
2. Zkusit hard reset routeru
To sa práve snažím zistiť, čím to je.
Hard reset samozrejme odskúšaný. Firmware tam bude predpokladám najnovší, router má cca týždeň-dva.
na jakych ovladacich to beha? je mozne ze i samotna sitovka je poskozena sit na ni beha normalne?
Na poskozeny sitovce sit bezet muze, ale ne spolehlive. Takze vlastne nemuze :-)
Nekdy se stava, ze si chipset obou ethernet rozhrani nerozumi, pak plati co napsal Jezevec, pripadne to samy muzes zkusit nastavit na Vigoru, ale to pujde asi jen pres telnet.
Jde to resit vrazenim switche mezi router a PC, je to sice nah.no, ale obvykle to funguje. Jestli to tak pujde, tak bude router v poradku.
PS: V BIOSe ma sitovku zapnutou ? :-)
Citace:
Původně odeslal HAVTOM
...PS: V BIOSe ma sitovku zapnutou ? :-)
Tak to hádam ani nie... zasa akože lama preukrutná určite nie som:o
Navyše som tu jasne písal, že to bez problému behá na druhej integrovanej Marvell sieťovke. Takže samozrejme vylúčená možnosť zlého routeru. Navyše ten bol pre istotu v týždni menený.
Dnes telefonát s technickou podporou dodávateľa... priznanie z ich strany, že router mal problémy s nejakými sieťovkami, čo vraj plne riešili new drivery. Samozrejme som ich testol dávno predtým a žiadna pozitývna zmena, takže keci, keci, keci. Navyše ma zarazilo, že to testovali len na ešte staršom systéme ako kamarátov nForce3 250Gb:(
Tak teraz neviem... má vôbec zmysel to skúšať ešte na nForce, keď aj samotný výrobca nemá o to záujem?
Myslí, že v tomto prípade je rezignácia nevyhnutná. Už len nájsť riešenie ako sprevádzkovať tento router s nejakou sieťovkou. Má niekto návrhy aká sieťovka by to mohla byť? Tak, aby na 100% šlapala.
Predpokladam, ze hociaka ina ako nVidia pojde...
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Predpokladam, ze hociaka ina ako nVidia pojde...
tak to keby som si bol úplne istý...
...ale DrayTek a konkrétne Vigor 2600 ma prekvapil natoľko, že som si nie istý pri ňom ničím.:(
Škoda len, že kamarát nemá inú možnosť než tento spomínaný, ktorý je jediný s podporou WiFi od T-Comu.
Aj tak mi ale nedá spávať, prečo nejde práve s NVIDIA sieťovkami???
Citace:
Původně odeslal Bikermotyl
tak to keby som si bol úplne istý...
...ale DrayTek a konkrétne Vigor 2600 ma prekvapil natoľko, že som si nie istý pri ňom ničím.:(
Škoda len, že kamarát nemá inú možnosť než tento spomínaný, ktorý je jediný s podporou WiFi od T-Comu.
Aj tak mi ale nedá spávať, prečo nejde práve s NVIDIA sieťovkami???
je to mozno trosku mimo, ale ja osobne tiez zhanam wifi router s adsl, a tento vigor mi prisiel hodne drahy (11k), sice ma aj VoIP a usb print server a neviem ake super nastavenia,...
no napr ja kupujem WELL ADSL modem/router 845G Ann. B , stoji nejake 3k a prakticky to je to iste len nema VoIP a tlacovy server,...(samozrejme technicke rozdiely mozu byt)...
takze pokial by bol ten model od drayteku (ale draytek je kvalitka...) problemovy, neh ho preda a nech kupi od inej znacky lacnejsi,...
možná je to hloupust co teď plácnu, tak mě prosím naukamenujte :)
nemohl by být problém v MDI-X (myslím tím automatická detekce kříženého kabelu, pokud si pamatuju dobře) - měl jsem problém u jednoho switche, že prostě odmítal fungovat s bratrovo PC, tvářilo se že je vše připojené a to bylo vše... možná vyzkoušet jiný kabel (křížený/nekřížený)...