Internet workstation na NanoITX platforme
Chcel by som postavit pocitac z doskou Nano ITX od Via Epia, ci niekto s takym niecim nema uz skusenost. Malo by to byt iba na pristup k internetu
a nonstop stahovanie z P2P sieti. Mozem tam dat Hdd z Notebooku?
Dolezite su pre mna>
1/velkost
2/nizka spotreba prudu
3/bezhlucnost, iba pasivne chladenie
Pripadne nejake postrehy, pripomienky, dakujem
Re: Internet workstation na NanoITX platforme
pouziti notebookoveho hdd nevidim jako problem... trosku to konkretizuj jak to chces reist a pak poloz konkretni dotazy ;-)
Obecne tvoje pozadavky jsou standartem pro miniitx apod., takze bych to prilis neresil. Co se tyce disku tak bych mozna volil nejaky vetsi robustnejsi disk s mensi kapacitou (80GB samsung napr.), ktery te vyjde levneji a lepe se bude chladit (ale asi take vic topit).. ovsem zase bude vyzadovat dualni napajeni, u malyho notebookovyho disku staci 5V...
No jeste potrebujes redukci na IDE na ten disk, a nevim na co chces teda NanoITX MB ktera mj. neni dostupna kdyz nakonec vyberes case na MiniITX :)
Marty
IDE redukcia je dostupna, nejako specialne sa oznacuje?
Ta case je iba predbezny napad, radsej by som to cele dal do
vlastne urobenej krabice, ktora by bola podstatne mensia, pripadne by som do upravenej vstavanej skrine /ventilacia by bola samozrejme zabezpecena/.
Nano MB momentalne nie je dostupna, ale ocakavam ze to tak vecne nebude:)
Mno vzhledem k tomu ze vetsina MiniITX je take nedostupna tak bych si moc velke iluze (u Alza) nedelal.
redukce:
to http://www.alzasoft.cz/redukce-pro-p...elu-d56763.htm
nebo to http://www.alzasoft.cz/kabel-redukce...lem-d40003.htm
Dakujem vsetkym za rady:)
Kde to hodlas provozovat. Podle tech cen co jsem videl nebude lepsi sehnat nejaky starsi stroj? DURON 1400mhz?
DURON 1400mhz
je trosku moc, ako na spotrebu prudu, tak na chladenie. Mam predstavu ze by som ten stroj vobec nikdy nevypinal, stale by bol pripojeny na net. Idealne by bolo nejake Pentium II do 300mhz. Jedno take doma mam, lenze to je huciaca obrovska kisna..
Pokud neklades extremni naroky na velikost toho sosaciho stroje, tak nevidim duvod pouzit drahe nano-ITX. Staci nektera z pasivne chlazenych levnejsich mini-ITX - vyhodou je PCI slot, ktery se muze hodit ;-)
Kup si nejaky second-handovy slim desktop (Dell alebo nieco take).