Poradte mi, prosim, nejaky tichy (a ne moc drahy) vetrak 80x80 do 300W P4 zdroje!!
Nejlepe presne oznaceni a tip kde ho koupit (GM nebo GES).
Nemusi mit zadnou regulaci , staci kdyz nebude hlucny a uchladi 300W zdroj.
Diky za pomoc.
Printable View
Poradte mi, prosim, nejaky tichy (a ne moc drahy) vetrak 80x80 do 300W P4 zdroje!!
Nejlepe presne oznaceni a tip kde ho koupit (GM nebo GES).
Nemusi mit zadnou regulaci , staci kdyz nebude hlucny a uchladi 300W zdroj.
Diky za pomoc.
Nejjednodušší je navštívit daný obchod a podívat se na jejich nabídku (pokud máš katalog je to ještě jednodušší). Subjektivně tichý bude, pokud má udávanou hlučnost pod 30dB. A Určitě ti ten zdroj uchladí. :)
Hodně štěstí a až ho budeš vyměňovat, nezapomaň vypojit zdroj ze zásufky ať nedostaneš ránu ;D 8)
A je lepsi vetrak s kulickovymi nebo kluznymi lozisky?? Co bys doporucil?
Gulickove loziska ... vydrzia dlhsie
Klzne ked sa vyderu tak vetrak zacne oscilovat a je hlucnejsi
Pokud se podivate do katalogu napr GM el. tak kluzne maji spise nizsi hlucnosti (mirne).
Kulickovy totiz maji hlucny to lozisko. Proto mam v kompu jenom kluzny (mimo zdroje kde byl kulickovej a nechci ho menit) a dyz zacne vrcet tak ho promaznu a pak se dyztak koupi novej. Ale je to tissi.
Navic 30dB je uz celkem dost. Idealni je tak 20-25maximalne.
No gulickove loziska ber jednoznacne...hoci su hlucnejsie ako klzne...vydrzia ovela dlhsie...a radsej kupuj kvalitu. Zalezi vsak na vybere...ktory ma dany obchod.
Tiez je moznost co hovori Dee...
Sunon 1,4W - cca 160,- v GM caf... btw: ma kluzna loziska
Pánové mě předběhli :)
uchladi zdroj puvodni vetrak 12V->7V ?
Otázka je,jestli má zdroj regulaci ? Pokud má,tak není třeba snižovat voltáž a poku ne,tak táleží na větrání skříně a vytížení zdroje(kolik W má zdroj a jakej je odběr).V zásadě by to při běžném provozu mělo stačit.
zdrojak mi totiz strasne huci, je tam jedinej ale huci jak deset
Mate nejake dalsi typy na tichej vetrak do zdroje? (vyrobce, typ, priblizna cena, prodejce)
Vzhledem k tomu, ze kluzna loziska jsou tissi, tak me zajima co je to mensi vydrz?
Nejakej tip na tichej vetrak s kulickovym loziskem?
uz sem psal, sunon... viz nahore...!
THERMALTAKE A1357 SMART CASE FAN II Variable Fan Speed Control -je sice s regulaci ale ma i moznost jen manualniho nastaveni a ma mit jen 17 Db ale ta cena - 750,-
ENERMAX FAN-UC-8FAB - manualne nastavitelne ot. 1000-3000 - 460,-
je teda lepsi kluzne nebo kulickove lozisko? ???
Uz to tady bylo - kulickova loziska vydrzi dele, ale maji vyssi hlucnost, treci lozisko ma mensi hlucnost, ale taky mensi zivotnost. Ja osobne bych bral Sunona KDE1208PTS3 (25dB) a jeste bych mus snizil otacky odporem nebo potenciometrem. Mam 350W zdroj a je v nem ventilator, kterej je naprosto tichej a nekdy fouka teplejsi (ne teplej) vzduch takze bych se o chlazeni nebal... Ten Sunon je hlucnejsi, ale kdyz ho zpomalis urcite to bude OK a taky stoji neco pres kilo v PSE (takze za TT SmartCase Fan II si jich koupis asi 6 ;D )Citace:
Původně odeslal Jirik
SUNON nebrat, to je jako jit koupit rohliky, sezenes to vsude, ale co od toho cekat ?!, pokud nechces moc utracet achces to trochu ztisit, tak zkus sehnat FORTRON
aaaa, zase nejakej pan "chytrak", sunona v ruce nemel a uz kritizuje!
sunony jsou super, ale je potreba si vybrat opravdu tichej! a ty ceny sou super!
Mimochodem, nektere vetntilatory na chladicich GlobalWin jsou od firmy Sunon (akorat je tam nalepka GlobalWin z druhy strany)!Citace:
Původně odeslal De Profundis
pokud chcete chladit a pritom vam predevsim zalezi na hluku tak jedine kluzny loziska, konkretne sunony co ja kupuju 92mm kluzny kdyz rozeberu, tak je na hrideli jeste takova aretace aby nesly sundat vrtule, ale ona stejne drzi i bez toho na magnetu rotoru, a kdyz tuhle aretaci vyndam je to jeste o poznani tissi a toci se rychlejc -> lip chladi, jinak za dobu co pouzivam kluzny (vic jak rok) sem se z zadnym problemem nesetkal a kdyby byl, staci jednoduse vycistit a promazat. nesnasim ten specifickej hluk co vydava kulickovy lozisko - terrible, fuj...
jinak ventilator do zdroje potreba neni, staci ho da na 5 nebo 7V a je klid a uchladit to zvlada v poho, byva to vetsinou silne naddimenzovany a hlavne je to delany ne na uchlazeni zdroje ale kvuli pruvanu v case a ten si spravny overclocker zajisti jinak 8)
Ak ti huci pri 12 V tak ho daj na 7 alebo 5V a ak nestiha tak daj do vnutra bedne este jeden tak aby fukal do zdroja a ten daj tiez na 5V a mas pokoj :wink:
Pri 5V ten ventilator ani nebudes pocut ci vobec ide
Moje rec...Citace:
Původně odeslal Glassman
Mně se docela osvědčil větrák z Titanu D5TBTC, respektive koupená samotná ta vrtule s äutomatickou termoregulací, normálně běží na 2000 otáček a je fakt tichá, když se ti víc zahřeje zdroj, roztočí se víc, ale je furt tichej...
Já teď plánuju dát do zdroje větrák z ArcticCoolin SuperSilent 2000 který jsem vyhrál v Nebu :)