urceni/odhadnuti hodnoty jednoho odporu ve zdroji
mam tu takovej problem
mam tu na opravu jeden zdroj vod Young Year
konstrukcne je docela slusnej
ale jeho majitel odpojil vetracek, pac moc foukal a jaksi se uvaril
vodnesla to jenom SB vetes (je z ni napajenej i ridici obvod)
je to postaveny na SMD a vetsina tech odporu to vodnesla a ne tom jednom ani nejde precist hodnota, takze bych ji potreboval nak zistit
shanel sem na netu schema, ale s optoclenem sem nasel jenom postavenej ma MOSech, todle je na bipolarech
nemate nekdo neco?
Re: nema nekdo schema ATX (SB stabilizovanej optoclenem)
Tak to budes mat kopu srandy. Pocitaj s tym, ze vsetky elektrolyty su zle.
Vetsina kondiku je vymenena, ale byly tam 105*C takze ty co sem nemenil to snad prezily, promerovat kazdej zvlast se mi nechce, to tam proste narvu a skusim zapnout pres zarovku, co to udela :)
Pruser je v tom, ze ono to asi pojde, len to moze blbnut - takze to treba aspon poriadne otestovat.
So schemou bude asi problem - mozno niekto s rovnakym zdrojom by mohol precitat hodnoty - lenze rozoberat kvoli tomu cely zdroj...
prave, pochybuju, ze to bude nekdo zkoumat
tak testovani je jasny, chciply zdroje muzou mit cokoliv, ale treba to je jenom vyrobni vada v tranzisotru a ostatni veci budou dobry a kdyz ne, tak se proste pouzije jako zdroj soucastek pro nakou jinou opravu
Skus aspon schemu nakreslit a ked ti len 1 odpor chyba, tak odhadnut (mozno ti tu niekto aj poradi). A je ten odpor aj zly? Lebo som videl uz viackrat vypecene odpory, ale hodnotu mali dobru.
Ty SMD sou upeceny asi 3, ale dou na nich precist hodnoty
ok schema nak splacam
tak mam schema (omluvte snizenou kvalitu obrazu, zavada neni ve vasem monitoru ani pozorovacim organu)
http://forum.pctuning.cz/gallery/alb...7/p1010001.jpg
ten neznamej odpor je vlevo dole a je u nej otaznik
Zkus 1k5 nebo fous min, pokud dobre vidim jde o nastaveni pracovniho bodu a ten by mel bejt u obou +- stejne. Zalezi co ti tam leze za napeti.