Clonování a zmenšená kapacita HDD
Potřebuji vyměnit HDD v X-PLAY za větší. Jsou na něm samozřejmě XP MCE. Zkoušel jsem Norton Ghost 2003 kvůli naklonování, ale nešlo z většího disku nabootovat. Zkoušel jsem to asi 5x a najednou koukám, 250GB disk od WD se mi hlásí jako původní HDD 80GB - a to i v BIOSu! Takže s tím už nejde nic udělat. Zkusil jsem jiný disk, jiný program tuším HD Clone 2.0, disk ST 200GB. A co se nestalo - totéž. Jak je to možné? Jde to opravit? Největší sranda je, že i BIOS a diagnostické programy mi hlásí 80GB - a že všechno je OK. Co s tím?
PS - potřetí už to zkoušet nebudu, nainstaluji je tam normální cestou. :-(
Re: Clonování a zmenšená kapacita HDD
http://www.hdat2.com/ - najdi si tam nastavovanie velkosti disku.
Děkuji, toto http://www.hdat2.com/hdat2_faq_cz.html#q1 je přesně ono!
Proč ale, když to naklonuji třeba v Norton Ghost 2k3 z toho nejde nabootovat?
Dělal jsem to snad 100x a vždy to normálně šlo. Toto je jen první případ s WinMCE. Můžou na to mít vliv?
Citace:
Původně odeslal Antonín Plhal
Děkuji, toto
http://www.hdat2.com/hdat2_faq_cz.html#q1 je přesně ono!
Proč ale, když to naklonuji třeba v Norton Ghost 2k3 z toho nejde nabootovat?
Dělal jsem to snad 100x a vždy to normálně šlo. Toto je jen první případ s WinMCE. Můžou na to mít vliv?
A co to hlasi behem bootu? 'Nejde nabootovat' je dost siroky pojem...
Citace:
Původně odeslal mig
A co to hlasi behem bootu? 'Nejde nabootovat' je dost siroky pojem...
Nic to nehlásí! Jinak bych to napsal.
POST projede ok a když to má začít natahovat systém, tak konec. Žádná hláška, žádné přeskočení na jinou mechaniku. Prostě z toho nejde nabootovat. Jinak to popsat nejde.
Citace:
Původně odeslal Antonín Plhal
Nic to nehlásí! Jinak bych to napsal.
POST projede ok a když to má začít natahovat systém, tak konec. Žádná hláška, žádné přeskočení na jinou mechaniku. Prostě z toho nejde nabootovat. Jinak to popsat nejde.
nebude chyba v mbr? některé klonovací programy zapomenou updatnout zaváděcí záznam v mbr, a pak se to chodá obdobně...
jinak na klonování disků doporučuji TrueImage Workstation 9.1, nedávno sem s tím měl co dočinění, a funguje perfektně (a dokonce zajel i linuxové partitiony..to sem čuměl)
Citace:
Původně odeslal durdin
nebude chyba v mbr? některé klonovací programy zapomenou updatnout zaváděcí záznam v mbr, a pak se to chodá obdobně...
jinak na klonování disků doporučuji TrueImage Workstation 9.1, nedávno sem s tím měl co dočinění, a funguje perfektně (a dokonce zajel i linuxové partitiony..to sem čuměl)
Asi jo, když to nenaběhne. Jenomže ten Norton to vždy zvládnul. Sám jsem sobě takhle dělal ze 160GB na 300GB. Za hoďku to bylo a hotovo. Asi to bude chtít novější verzi.
Problém může být ve verzi OS ...nicméně mně tenhle problém potkal párkrát také, řešení jsem nenašel...
Citace:
Původně odeslal Over
Problém může být ve verzi OS ...nicméně mně tenhle problém potkal párkrát také, řešení jsem nenašel...
Asi jo, protože jak jsem psal, toto je poprvé s WinMCE. Doteď jsem to dělal na WinXP HOME/PRO. I když Microsoft tvrdí, že MCE jsou XP PRO -některé funkce +multimediální nadstavba, v něčem asi jiné jsou. Už jenom ta jejich debilní instalace...