Mám MSI 6153 - 440BX Based s procesorem 600Mhz a pamětí 64Mb pracující asi na 66Mhz. Chtěl bych si koupit novou paměť 256Mb / 133Mhz, ale nevím jestli mi na této desce poběží???????????? :-( :-( :-(
Printable View
Mám MSI 6153 - 440BX Based s procesorem 600Mhz a pamětí 64Mb pracující asi na 66Mhz. Chtěl bych si koupit novou paměť 256Mb / 133Mhz, ale nevím jestli mi na této desce poběží???????????? :-( :-( :-(
Záleží na organizaci čipů na tom 256M modulu, koukni se do manuálu co to zvládá za organizace. Ta rychlost nevadí, spíš fakt ta organizace. Ale protočil jsem ve staré desce (ABIT BF6) asi 5 různých 256M modulů a všechny jely bez problémů.
ked budu pametove chipy na oboch stranach modulu, pojde, inak, ak budu vsetky na jednej strane, tak len ako 128MB.
i440BX zvládne všechny moduly SDRAM 256MB. Na frekvenci nezalezi, ta akorat udava maximalni frekvenci pri ktere pobezi bez problemu. Problem by akorat mohl byt v jednostrannem modulu, ale myslim ze ne, protoze i i440LX umi pracovat s jednostrannymi moduly. => DIM 256MB ti poběží bez problémů!!!
Maximalna kapacita pri BXku na jeden chip je 16MB. Takze jednostranna 128ka pojde, jedonstranna 256ka NIE!
presne jak pise Rainbow -> taky jsem se spalil, nastesti jsem to vyhandloval se spolubydlicim za 2x128M :D
Nekdo si tu plete pojmy s dojmy... :eek:
Neni dulezite, zda je modul jednostrany, nebo dvojstrany - jde "hustotu" a tim padem i pocet chipu na modulu. BX zvlada max hustotu chipu 128Mb = 16MB, coz znaci ze "256MB modul" musi mit alespon 16 chipu - coz se na jednu stranu obvykle nevejde ;D
Chci rict ze kriteriem by nemel byt pocet stran, ale pocet chipu na modulu...
jj, ale oznaceni jedno- a dvoustranny tady bylo spis pouzito jen jako zjednoduseni - diskuse zacala tim, jestli pujdou 133 pameti v 66Mhz systemu -> takze chrlil na nej, ze to musi byt 8x ... a 16x ..., by mu stejne asi moc nepomohlo.
ale napr. primo asus pise v manualu, ze 256M ma byt oboustranna ... :lol: takze opravdu lol
No zhrniem to frekvencia 133MHz znamena len tolko ze ramka zvlada oficialne max. 133MHz a ked ju pustis na 66 tak no problem s tou kapacitou je to ako tu vravia vyssie max 16MB na chip, ale najlepsie si to odskusat a mas istotu.
BTW: mal som v paprciach pamet s 32 chipmy vo 2 poschodiach ???
Cital som ze existuju taketo extremne kusky ;D Ale nikdy som to nevidel :-(Citace:
Původně odeslal juzko
Můžu potvrdit, viděl jsem 2 takové kousky byly to 64MB PC66 DIMMy 8-)Citace:
Původně odeslal Rainbow
Presne tak pri novsich pametiach som sa uz s takym doubledeckerom nestretol.Citace:
Původně odeslal VOiD