Jak vzdáleně nainstalovat a zaregistrovat fonty [vyřešeno]
Ahoj.
Tak tu mám jednu lahůdku, nad kterou tápu. Jsem zvědavej, jestli se tu najde nějakej expert :D
Máme ve firmě 160 pracovních stanic (WinXP SP2) a potřeboval bych na ně nainstalovat a zaregistrovat nějaké další fonty, abych nemusel horko těžko všechny obcházet a dělat ro růčo. :oops:
Napadá mě udělat na serveru sdílenou složku, kam nasypu soubory z písmy.
Pomocí scriptu by se překopírovali na stanice do složky Fonts ve Windows, ale nevím jak ten script nadefinovat a jak ty písma zaregistrovat.
Díky.
Re: Jak vzdáleně nainstalovat a zaregistrovat fonty
Vyřešeno pomocí skriptu a příkazu, který nainstaluje font Windows a rovnou jej zaregistruje.
Citace:
Původně odeslal Slimák
Vyřešeno pomocí skriptu a příkazu, který nainstaluje font Windows a rovnou jej zaregistruje.
Ono kdybys ho tu napsal(vlozil jako prilohu) pro pristi generace, nikdo se zlobit nebude :)
Citace:
Původně odeslal jedik
Ono kdybys ho tu napsal(vlozil jako prilohu) pro pristi generace, nikdo se zlobit nebude :)
To jsem samo chtěl udělat, ale při psaní příspěvku už jsem nebyl v práci, takže zítra ;)
Ted jsem to skousel na svym PC (po rade kamarada :) ). Mohlo by stacit ty fonty pouze nakopirovat do %Systemroot%\Fonts. Skousel jsem to u sebe a v control panelu se ten font po nakopirovani objevil a ve Wordu se tvaril ze i funguje :)
to neni tak uplne pravda, niekedy to ide (zavisi asi od toho ci to je ttf alebo adobacky font a v com ho pouzivas) ale casto to nie je funkcne a chce to realne "install"
Zde to máte:
copy \\[server]\[sdílená složka]\[název_fontu] %windir%\fonts\*.*
cmd /c start /min iexplore.exe %windir%\fonts\[název fontu]