Diskovy oddil na SD karte
Je nejakej programek na vytvareni/mazani diskovych oddilu na pametovy karte (SD v mem pripade)? Kamosovi se nejakym zazracnym zpusobem z 1GB karty udelat 137MB. Jedinej nastroj kterej sem zjistil ze to umi, je ten v instalatoru WinXP, ale ten dokaze udelat nanejvyse 940MB (puvodne neco k 953MB).
Vse samozrejme pres ctecku.
Re: Diskovy oddil na SD karte
Mal by fungovat normalne Disk management v 2K/XP alebo FDISK v 98/ME.
Jo, melo by to fungovat normalnim fdiskem. Ale pozor na to. Ja jsem si timhle zpusobem znepouzitelnil jednu xD kartu. Nastesti jen 16MB.
Ta vec v XP mi sice zobrazila ze je tam prazdny misto za tou partition, ale pri pokusu smazat nebo vytvorit neco to hazelo chybu. No ten z win98 me nejak nenapada kde ho ted vzit :) (bez disketovky a tak)
No ale spis me zajimalo jestli treba neni neco co by melo tak nejak "v popisu prace" pametovy karty primo...
Karta je z pohladu softwaru uplne rovnaka ako disk. Takze mozes skusit aj PartitionMagic alebo nieco take.
Citace:
Původně odeslal Rainbow
Karta je z pohladu softwaru uplne rovnaka ako disk. Takze mozes skusit aj PartitionMagic alebo nieco take.
No teoreticky ano, prakticky treba zrovna partition magic v8.0 pro win ji vubec nevidi, vlastne sem zkousel asi 8 nastroju (z hirens boot CD) a nic. Jedinej byl prave ten instalator WinXP.
Bacha na ten instalator winXp!! Kdyby se ti to s nim podařilo tak ti zahodi 8Mb z te karty a už je z ní nedostaneš... Udělá to secondare partition a ne primare. Já jsem si takhle naformátoval 128Mb flashdisk a 8mb mi zmizlo ...udělal se z něj další oddíl a nešel sloučit s tim věčím. Jo to mi tedy řiká, že to umí formátovat méně než 900Mb :-)