Ctěl bych o trochu míň řvoucí počítač a zalman mi připadá jako dorý nápad. Mam ale trochu obavy aby uchladil můj procík, napětí je :1,85V. Také mě zajímá kde se dá sehnat, dosud jsem jej v žádné shopppppu neviděl.
Printable View
Ctěl bych o trochu míň řvoucí počítač a zalman mi připadá jako dorý nápad. Mam ale trochu obavy aby uchladil můj procík, napětí je :1,85V. Také mě zajímá kde se dá sehnat, dosud jsem jej v žádné shopppppu neviděl.
zalman neni spatny napad, jsem s nim spokojenej, nechladi nijak zazracne ale i pri 1500 ot je ta 92 vetrak celkem tichej (a to ma 2loziska, nechapu to ale je tissi nez kluzna 80 co mam ve zroji a to ta 80 zalnam je tissi nez ostatni 80 co znam).
ted mne napade ze nidke nepisou ze ta loziska jsou kulickova, asi nebudou a proto je tichej.
Ještě by mě zajímalo jestli se vyplatí investovat do toho celoměděného, nebo jestli stačí ten AlCu? Jde mi o to, abych toho zalmana nemusel chladit. Chci mít prostě jen pasiv, jako za starých (zlatých) časů :-)
Ještě mě zajímá jak je to stou hmotností, četl jsem tam, že Cu váží 900g a patice zmákne jen 450g? Tak mě zajímá jestli je to bezpečné?
jen pasiv na XP pri tehle frekvenci tezko, mozna po velkem podtaktovani a snizeni napeti.
CU asi lepsi bude (on na tu med konstruovan a tak Al cast je stejna jako medena a je tam skoro nanic protoze ma moc tenke platky a teplo nahoru proste nedorazi), nezkousel jsem mam AlCu a ten na pasiv nema sanci ani jen tak na stole.
Ta vaha+cena mne od Cu prave odradila.
S tim Al musim jest na 1500 ot ale zas ten vetrak je i pri tom tichej.
No moc si mě nepotěšil, protože chci svůj procák chladit mědí s 0 rps :-) ale tohle, podtaktovávat se mi nechce, ten procák musí přece zmáknout nějakých 75 stupňů ne a já mam 2 přídavné větráky (front down a pod zdrojem a zdroj má regulaci) Myslel jsem si, že ten průvan by ho zkrotil...
No, ale podle tvé výpovědi se na to celé vykašlu a koupím si za 450 FalkonRock = spirerock
ale ty dva vetraky na pruvan ti udelaji vic kravalu nez ta 92 zalman zavrena v bedne, tech 75 stupnu by mel snest ja jedu 60-70 normalne.
no ok ale já tam ty dva větráky mít musím kvůli hadru a kvůli chipsetu a kvůli grafárně proto doufám, že by zalman jel i bez aktivu,
Chtělo by to vyzkoušet....
K´dopa by miho asi tak půjčil???
pokud mi neuchladil {tim myslim ze pri 80 stupnich pri prime95 jsem to vzdal a zapnul vetrak} muj proc na desce mimo case v mistnosti s cca 17-18 stupni tak asi tezko, ta med mozna ale musel bys zase zbytecne moc foukat tema dvema na pruvan.
Taus - to sou domazlice?
mam starsiho zalmana (5000) hlinikovyho a muzu rict, ze na to jak je to mrnavy a lehky to chladi supr-ted na nej mam pres redukci danou deltu 80cfm ;D a ten muj procak uchladi pri 2V (cca 130W ztratoveho tepla) do 40°C :o a ten vetrak co na mem byl puvodne byl nejlepsi vetrak co sem kdy videl-ted ho mam v kejsu na vyfoukavani tepla-pri tak nizky hlucnosti a fouka naprosto uzasne a ma obrovskou zivotnost