Re: jakej OLYMPUS pro mamcu?
Vyber kompaktu do kabelky a zrcadlovky je zasadni. To by sis mel (mamca) rozmyslel.
Zminim se o mju 700, protoze jsem ho mel nedavno v ruce. Majitelka byla take jedna mamina.
-opravdu obrovsky display, temer pres celou zadny stranu. Kvalitni, slusne citelny i za slunecniho pocasi.
- hromada prednastavenych rezimu. Myslim 20+. Z toho se da uz vybrat.
- z hlavnich funkci me zaujal histogram. U kompaktu ne tak casty.
-vysledny fotky na slusny urovni-automaticky rezim. Pro bezny vyuziti bezproblemovy.
Z meho pohledu slusny fotak do kabelky. I kdyz neni zase z tech nejmensich (napr. Canon Ixus) a 7Mpx je zbytecne moc. Dobry design- myslim,ze existuje ve vice barevnych provedeni.
když kompakt od olympusu, tak bych si vzal asi tento Olympus SP-320
http://www.aaafoto.cz/inshop/scripts...4474&Level=354
http://www.dpreview.com/reviews/olympussp310/
tady je recenze "slabšího brášky - 310"
Citace:
Původně odeslal russianblue
Ja mam zase zkusenosti s Sp-350, to samy ale 8mpix. Mam tu z nej asi 400 fotek ktery ncavakala moje pratnerka a musim rict ze jsem opravdu prijeme prekvapenej - na to ze je to osmimego s pidicipem to foti prekvapive slusne a ani sum neni tak hroznej (viz recenze imaging-resource)
Hlavni minusy nejen tohoto fotaku (takze i 310/320):
- U nekterych kusu blbnou dobijeci baterie (1,2V je moc malo), u nekterejch pomuze prehrat fw u jinejch je nejlepsi koupit dobijeci cr-v3 (nas pripad, zatim, viz moje vlakno na digineff) - na ne to vydrzi opravdu velmi dlouho (300+ fotek, vse pres displej, bez setreni), takze ta investice (ca 1k)neni vubec spatna.
- Hrubsi displej, ale velmi velky, pomalejsi reakce (v menu a celkove) protoze 8mega+Xd karty imo
- nepouzitelny hledacek. Muj ixus ma sice malej ale tohle -to jsem fakt cucel.
Ohromnym plusem je skutcene obrovsky mnozstvi scenickech modu, malokdo s cilove skupiny tohohle fotaku se chce permanentne hraba v manualnich fcich.
Co ti na to mame rict? Ja myslim, ze pokud rada foti, tak mnohem vice oceni E-500 v DZ, ja ji sehnal za 24k s 1GB kartou a brasnou, takze za 25k by se to asi dalo sehnat, tohle mam z mistnoho obchodu v akci.
Citace:
Původně odeslal Skodik
Co ti na to mame rict? Ja myslim, ze pokud rada foti, tak mnohem vice oceni E-500 v DZ, ja ji sehnal za 24k s 1GB kartou a brasnou, takze za 25k by se to asi dalo sehnat, tohle mam z mistnoho obchodu v akci.
Na druhou stranu pokud jen "rada foti" a neni zase do toho uz nejak extra zapalena - pak bych se smiril s nejakym mensim kompaktem s manualem. Ono predsejen tahat s sebou vsude e-500 chce asi mnohem vic nez jen rad fotit. ;-)
btw kdybych byl ženská, asi bych nechtěl mít kompakt do kabelky za 25k :-D když rád fotim, myslim že postačí nějaká klasika :-) tj okolo 10k :-)
Citace:
Původně odeslal crashpc
btw kdybych byl ženská, asi bych nechtěl mít kompakt do kabelky za 25k :-D když rád fotim, myslim že postačí nějaká klasika :-) tj okolo 10k :-)
nevsiml jsem si ze by tu byla rec o kompaktu za 25k .
take doporucuji SP-350 minuly tyden jsem mel moznost si ho trochu prohlednout a zacvakat a nebylo to zle . navic jestli ma s focenim zkusenosti , poslouzi myslim lip nez kabelkovy kompact
viz skodik chvilku predemnou...
Citace:
Původně odeslal crashpc
viz skodik chvilku predemnou...
omg a od kdy je E-500 kompakt za 25k do kabelky :?: :eek:
Citace:
Původně odeslal Skodik
omg a od kdy je E-500 kompakt za 25k do kabelky :?: :eek:
bohvie ako to crashpc bere, mozno je to kompakt oproti stredoformatu a do kabelky ak nosi nejake vreco :lol: :D