Tichy ventilator 60x60x25mm
Uz marne dva dny patram po internetu po tichem vetracku 60x60x25... Jediny co jsem nasel je Papst, ale ten je drahej jako *pip*. Jinak vse kolem 26-30dB coz je celkem dost (zpomalovat se mi to nechce)... Poradi mi nekdo, nebo ma nekdo zkusenosti s tichym takto malym ventilatorem? Diky
Re: Tichy ventilator 60x60x25mm
Vetsinou nic ticheho neni protoze to nema dostatecny pruchod vzduchu. U maly ventilatoru se to dohani otackama. Neni moznost jak tam dostat alespon 80mm
Citace:
Původně odeslal Geeker
Vetsinou nic ticheho neni protoze to nema dostatecny pruchod vzduchu. U maly ventilatoru se to dohani otackama. Neni moznost jak tam dostat alespon 80mm
Jedine pres nejakou redukci 60->80. Nerad bych do case zasahoval (vrtal, brousil, rezal)...
tak to pouzij tu redukci..
tichy 60x60 jsem zatim nepotkal a kdyz ho zpomalis, tak ma zase nizky vykon.
Citace:
Původně odeslal mig
Jedine pres nejakou redukci 60->80. Nerad bych do case zasahoval (vrtal, brousil, rezal)...
Nenapsal jsi poradne k cemu ma ten vetrak slouzit? Jestli chces odvetravat case 60mm vetrackem, tak to je dost nesikovny reseni.
Opravdu aby 60mm vetrak byl ucinny musi tocit aspon 3000~4000+ rpm, coz je vetsinou dost slyset (at je to sebelepsi vetrak). Navic jestli ma tahnout teply vzduch z bedny bude muset tocit na vysokych otackach. Pri nizkych bude efektivita chlazeni velmi mala :-(
Tak tento Y.S.TECH je z oblasti tichých. Staci ho mierne zregulovat (naozaj mierne) a je tichy hodne a celkom pekne fuka.
Rozmery: 60 x 60 x 25 mm
Otáčky ventilátora: 2600 ot./min.
Prietok vzduchu: 27 m3/h
Odber: 12 V, 0,78 W.
Úroveň hluku: 23.6 dB(A)
Konektor: 3 pin
Ložiská: 2 guličkové
http://www.tichepc.sk/product.php?it...d=26&sc_id=193
Doplnim, ze je to priblizene 15,0 cfm pro Y.S.Tech respektive neco kolem 8,0 cfm pro SilenX. (mam vzito, a rekl bych, ze i vetsina lidi, pouzivat pro mereni prutoku vzduchu zavedenou jednotku cfm.) To je zatracene malo.
Pouziti techto chladicu je urceno k ofukovani pasuvu. Ulohu odvodu vzduchu z prostoru case nezvladnou.
Jinak to jsou oba bezpochyby kvalitni tiche chladice. I kdyz uvadenych 8dB u SilenX a cena je trochu mimo. Neni duvod pozadovat 8dB, kdyz hranice bezne slysitelnoti je priblizen 15dB.
2Daso: tie dva Y.S.Tech vedla seba uz celkom pekne odtahuju. Neviem co potrebuje resp. kde to potrebuje autor threadu nasadit. Ak do HTPC tak tam zvyknu byt vedla seba 2x60mm pokial ma pamet neklame a to by mohol stacit.