CeleronD Vs AMD 1900+ Palomino
Ahoj
Som tu novy a potrebujem poradit ;)
Mam Athlon XP 1900+ Palomino
Doska> Soltek 75 KAV - via KT 133a
Pamat 768 SDRAM 133 MHz
A grafarnu> GF FX 5200 - 128 bit a 64 MB
Ponuka mi jeden chlapcisko ze to odomna kupi za a ked mu doplatim 2500 tak mi da >
Celeron D 310 s478 - 2.13GHz
Grafika X600 Pro PCIx
Doska> ASUS P4GPLX chopset i915PL
Mam to zobrat ? bude narast vykonu ? zoberme to tak ci to bude vykonnejsie bez pretaktovania ako to co mam doma?
Pracujem hlavne s 3D grafikou, nodelovanie a render, po pripade strihanie videa.
Dik za kazdy dotaz, DAKUJEM :)
Re: CeleronD Vs AMD 1900+ Palomino
Citace:
Původně odeslal legon
Ahoj
Pamat 768 SDRAM 133 MHz
Ponuka mi jeden chlapcisko ze to odomna kupi za a ked mu doplatim 2500 tak mi da >
Grafika X600 Pro PCIx
Mam to zobrat ? bude narast vykonu ? zoberme to tak ci to bude vykonnejsie bez pretaktovania ako to co mam doma?
Pracujem hlavne s 3D grafikou, nodelovanie a render, po pripade strihanie videa.
no imho grafikou si urcite polepsis, procesorem taky (zejmena pokud presmahnes, coz s palominem moc dobre nejde, s celerem obvykle vice nez slusne). akorat si nenapsal, estli ty mu jako v tom das 768MB RAM a on tobe 0MB RAM. to by mi pak prislo celkem divne. Pak by sis k cene musel pripocist este RAM. napis jak to tedy je.
Ahoj
Pamat mu dam len 256 MB
A on mne 0
Ale mam na ruke 2x DDR 512 MB 400 za 2000 SK CL3
Na vyrobcu a podrobnosti sa ma nepytajte, nevedel mi na rychlo povedat podrobnosti, vyrobcu mi aj povedal ale nepamatam :( Volal som mu vcera o 23:00 a uz som nechcel natahovat rozhovor :(
Oh a este mam slaby zdroj urcite nie na OC
EC 250 W
Dufam ze to rozbehnem a z vyplaty potom o mesiac by som kupil nejaky lepsi nech to pretaktujem.
uff, no ja nejsem chodici kalkulacka, ale mam takovy ciste osobni pocit, ze za trochu lepsi desku, trochu lepsi cpu a znatelne lepsi grafiku mu ty das 256RAM a 2500,- .... a me se to proste prilis vyhodne nezda, imho je to nekde na hranici vyhodnosti a ja osobne bych do toho ani nesel. ale jak rikam, pockej az poradi nekdo, kdo se vyzna v cenach, ja mozna placam uplne nesmysly, byt osobne bych do toho proste nesel
mno nevim me to taky neprijde zrovna vyhodne, procaky zhruba stejne mozna je i ten celeron levnejsi, grafika je lepsi ale max do 1k , jedina vyhoda je pcx a DDR ale cena za to mi prijde vysoka
Ahoj, diky zatial za odpovede :)
Este po uplnosti on tvrdi ze to ide bez problemov pretaktovat na 3500 MHz pri voltazi 1,4 - 1,45
ide mi sice o vykon, ale ako som pisal ci to bude vykonnejsie ako to co mam doma bez pretaktovania, aj ked tomu by som sa urcite nevyhol :)
Inak kamos si prave kupil novu grafiku a za symbolicky poplatok a vymenu za tu moju 5200 by mi dal 5600 128 bit a 128 MB tak tym by sa asi aj ten vykon grafiky vyrovnal nie?
No a jeste jedna vec,
jestli mu das 256MB ram tak ti zbyde 512Mb kere budes mit asi uplne na hovno a budes stejne muset koupit DDR. V pripade ze mas skutecne SDRAM 133.
Edit: no jo ja sem nekdy slepejs
Citace:
Původně odeslal koniklec
No a jeste jedna vec,
jestli mu das 256MB ram tak ti zbyde 512Mb kere budes mit asi uplne na hovno a budes stejne muset koupit DDR. V pripade ze mas skutecne SDRAM 133.
Vyhledem k desce s KT133 ma urcite SDRAM. Psal ale ze ma "na ruce" 2x512MB za 2k SK. Takze cela "prestavba" ho vyjde na 4500,- (- za kolik proda tech 512MB SDRAM).
To jestli je to vyhodne taky nevim, nemam prehled v cenach, ale prece neni problem si otevrit cenik a zjistit si kolik by to stalo, kdyby jsi si to chtel koupit sam... podle rozdilu v cene se pak rozhodni.
Citace:
Původně odeslal legon
Ahoj
Pamat 768 SDRAM 133 MHz
Grafika X600 Pro PCIx
S ohladom na to ze v druhej zostave nie je pamat by som to videl na podobnu hodnotu oboch zostav (mozno ~500,- v prospech zeleru).
novy Zeler: 1300,-
nova ASUS P4P800-X fosna: 2000,- (AGP) => mozes si nechat grafu
nova 512M DDR: 1700,-
To bych videl akoze tym mu das komplet komp za tu grafu v podstate a to sa mi zda ujete.
za 4500,- bych kupil radsej novu fosnu + Zeler a pamat a stara masina ti este ostane na predaj...
kebyze chcem na hry tak zasa lepsiu grafu(GF6600GT?) a nejaky rychly novy 160G disk a budes mat IMHO lepsie.
inak XP1900+ na KT133A je nieco ako Zeler na 2.2-2.4GHz.
inak tie tvoje komponenty na diely => ~4000,- (+/- 500,-)