Propojení zvukovky a mechaniky
Ahoj, chystám se vyměnit svoji zvukovku Hercules Fortissimo III za M-Audio Revolution5.1. Teď mám mechaniku propojenou digitálně kabelem se zvukovkou, ale to M-Audio digitální vstup pro CD/DVD mechaniku nemá. Chápu to tak, že při analogovém propojení to funguje takto: D/A převodník v mechanice - analog kabel - A/D převodník na kartě - digitální úpravy... - D/A převodník a analogově ven do zesáku. Takže navíc převod D/A - A/D. Jak moc se to projeví při grabování a přehrávání CD přes počítač? Mám to vůbec řešit? Dík za odpovědi
Re: Propojení zvukovky a mechaniky
dle meho pohledu "neaudiofila" je to jen zbytecny kablik v bedne :-)
přesně tak...a navíc si jím zpravidla vytvoříš zemní smyčku....
Na grabovani to nema vliv, ve win2k a xp je uz defaultne CD prehravano pomoci realtime grabovani, data se prenaseji po IDE - takze kabliku skutecne netreba.
Chápu to tak, že data můžou jít buď přes základovou desku, nebo analogovým kabelem. Co je lepší můžu skusit. S tím grabováním přes IDE jste mně uklidnili, ale po DIY stíněným kabelu pro digitální propojení (Tasker C114) se mi stejně bude stýskat :-)
Citace:
Původně odeslal Hanzi
Chápu to tak, že data můžou jít buď přes základovou desku, nebo analogovým kabelem. Co je lepší můžu skusit. S tím grabováním přes IDE jste mně uklidnili, ale po DIY stíněným kabelu pro digitální propojení (Tasker C114) se mi stejně bude stýskat :-)
Na ten analogovej kabel zapomen - v CDromkach byvaji uplne nejlevnejsi prevodniky (obcas klidne 12bit), jde pouze to nejak hralo. Osobne si myslim ze uz to je prezitek.
Co se tyce digitalniho propojeni vs. realtime grabovani ve WinXP/2K, v idealnim pripade by ty data mely byt stejne, rozdil akorat je kudy se dostanou do zvukovky (CD - digital - zvukovka) vs (CD - PCI (IDE) - CPU - PCI - zvukovka) - druha moznost ma sice nejake zatizeni CPU, ale na dnesnich pocitacich uz to nepoznas. Spis nektere CDromky pri tomhle prehravani blaznive roztaci CD a je je potreba pres nejakej SW zpomalit,
ok, už tomu rozmím ... CD - PCI (IDE) - CPU - PCI - zvukovka
Myslím ale, že v souvislosti s tím vším VF rušením v PC je tenhle přenos dat jedním z limitů dobrého PC zvuku.
uvidím jak se bude CDromka vrtět - dík za upozornění
Citace:
Původně odeslal Hanzi
ok, už tomu rozmím ... CD - PCI (IDE) - CPU - PCI - zvukovka
Myslím ale, že v souvislosti s tím vším VF rušením v PC je tenhle přenos dat jedním z limitů dobrého PC zvuku.
Ten zvuk je prenasen digitalne, tj. by na nej nemelo mit zadne ruseni vliv.
Osobne sem zkousel jak digitalni propojeni solo kabelem tak PCI reseni...a nezaznamenal sem rozdil.